Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Β. Κορέα: Στη φυλακή για 6 μήνες όσοι δεν δάκρυσαν ειλικρινά


Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ιστολόγιο  South Korean Daily ΝΚ το οποίο επικαλείται πηγές στη Β. Κορέα το καθεστώς της Pyongyang πρόκειται να επιβάλλει 6 μήνες φυλάκιση, στις φυλακές του κομμουνιστικού παραδείσου, σε όσους δεν πένθησαν το θάνατο του λαοπρόβλητου και αγαπητού ηγέτη Kim Jong-il.

Επιπρόσθετα δε, όσοι πένθησαν μεν, αλλά δεν έχυσαν ειλικρινή δάκρυα για το θάνατο του μεγάλου αυτού κομμουνιστή ηγέτη, θα οδηγηθούν σε εκπαιδευτικά στρατόπεδα κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης .

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ολοκλήρωση των λεγόμενων δικών κρίσης στα «λαϊκά δικαστήρια» οι οποίες ξεκίνησαν μετά τη λήξη των δεκαήμερων εκδηλώσεων ομαδικού πένθους.

Bασίλης Παπαγεωργόπουλος: «Οι συκοφάντες θα καθίσουν στο σκαμνί!»

Την «δικαστική» αντεπίθεσή του, αλλά και την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, υπό προϋποθέσεις, σχεδιάζει για το 2012 ο τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, μιλώντας στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή. ( voria.gr )

Στην πρώτη συνέντευξή του για το νέο έτος, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος φαίνεται αποφασισμένος να περάσει στην αντεπίθεση: Κατονομάζει πολιτικούς αντιπάλους που εκτιμά ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση της εις βάρος του «σκευωρίας», προειδοποιεί τους «συκοφάντες» του, πως θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και …σκιαγραφεί τις προϋποθέσεις επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μέσω της Α΄ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Ο μεγαλύτερος «χάρτης» της σκοτεινής ύλης

Δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος «χάρτης» της σκοτεινής ύλης στο σύμπαν.

Μία διεθνής ομάδα αστρονόμων δημιούργησε τον μεγαλύτερο μέχρι τώρα «χάρτη» της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης, που είναι διάσπαρτη στο διάστημα και εκτιμάται ότι αποτελεί περίπου το 23% του σύμπαντος. Αυτή η αόρατη μορφή ύλης δεν εκπέμπει φως, αλλά ασκεί τη δύναμη της βαρύτητας στο περιβάλλον της και έτσι είναι δυνατό να γίνει έμμεσα αντιληπτή. Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι απεικόνισαν τη σκοτεινή ύλη σε μια γιγάντια κλίμακα, στη μεγαλύτερη που έχει ποτέ παρατηρηθεί.

Οι επιστήμονες, που παρουσίασαν τις εντυπωσιακές «εικόνες» της σκοτεινής ύλης σε συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας, σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το «Science», χρησιμοποίησαν μια μεγα-κάμερα 340 megapixel, την οποία διαθέτει το διαμέτρου 3,6 μέτρων γαλλο-καναδο-αμερικανικό τηλεσκόπιο στο όρος Μάουνα Κέα της Χαβάης.

H μετριοπάθεια δεν ταιριάζει στον Κίμωνα Κουλούρη

Tου Κωνσταντινου Zουλα

«Δεν είμαι θυμωμένος, είμαι θλιμμένος. Είμαι θλιμμένος που βρέθηκα εγώ το εξιλαστήριο θύμα όλων των αμαρτιών, των εγκλημάτων που γίνονται σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και εκδοτικό επίπεδο. Γιατί; Γιατί παραβίασα, λέει, το κόκκινο»... Αυτό επανελάμβανε χθες ξανά και ξανά στις συνεντεύξεις του ο Κίμωνας Κουλούρης.

Οτι η θλίψη υπερτερούσε του θυμού του και ότι από θύτης μετεβλήθη σε θύμα. Αμφισβητώντας ακόμη και τις μαρτυρίες των αστυνομικών που κατέθεσαν ότι τον κατεδίωκαν από την Μιχαλακοπούλου ώς την Βουλιαγμένης(!) μάς ζητούσε να συμπάσχουμε, θεωρώντας προφανώς ότι όλοι οι πολίτες κάποια στιγμή της ζωής μας, πατήσαμε γκάζι αντί φρένο, όταν ένας αστυνομικός μάς έγνεψε να ακινητοποιήσουμε το Ι.Χ. μας...

Το ΚΚΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Μετωπική επίθεση κατά του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά εξαπέλυσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Το νομοσχέδιο  προβλέπει την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών. Ορίζει, επίσης, το πλαίσιο για την προμήθεια και την κατοχή τους για προσωπική χρήση και καθιστά πιο αυστηρές τις ποινές για εμπορία και διακίνηση.

Το ΚΚΕ καλεί "σε ξεσηκωμό τις εργατικές οικογένειες" καθώς εκτιμά ότι "στην ελεύθερη χρήση ναρκωτικών βρήκαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας το «φάρμακο» για τη φτώχεια, την ανεργία, την κατανάλωση πολιτιστικών σκουπιδιών. Δηλαδή θολούρα στο μυαλό και το κεφάλια κάτω".

Η ΚΝΕ με την σειρά της τονίζει: "Η επιλογή της χρονικής περιόδου για την κατάθεσή του δεν είναι τυχαία. Θέλουν τη νεολαία μαστουρωμένη, σπρωγμένη στην απάθεια, την αδράνεια και την καταστροφή".

Α. Σαμαράς. Ο άνθρωπος που έχει τις τύχες μας στα χέρια του

Με το ΠΑΣΟΚ γαλουχηθήκατε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα πεθάνετε. Υπεράνθρωπες προσπάθειες του Σαμαρά να σώσει το ΠΑΣΟΚ, παλεύει με νύχια και με δόντια. Δεν πάει να συρρικνώνεται η Νέα Δημοκρατία;.. Νυν υπέρ πάντων το ΠΑΣΟΚ...

Στις 25-10-2011, μια μέρα δηλαδή πριν την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και με αφορμή την τότε δήλωση Βενιζέλου, ότι η κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ τότε) προτίθεται να φέρει στη Βουλή τη νέα συμφωνία που θα ελάμβαναν οι ευρωπαίοι ηγέτες, με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, τους οποίες δεν διέθεταν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, είχαμε γράψει άρθρο με τον τίτλο Οι τύχες της χώρας στα χέρια του Σαμαρά. Στο άρθρο αυτό είχαμε διαπιστώσει από τότε, ότι οι τύχες μας πέρασαν ήδη στα χέρια του κ. Σαμαρά και θέταμε κάποια ερωτήματα....
σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος. Ας δούμε σήμερα τα ερωτήματα αυτά, καθώς και τις απαντήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς:

Ρωτούσαμε:
1) Θα ψηφίσει την νέα αυριανή συμφωνία, με την τρόϊκα, που  θα φέρει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ με 180 βουλευτές ή θα ρίξει την κυβέρνηση και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με δική του πρωτοβουλία;
Στο ερώτημα αυτό ο κ. Σαμαράς έχει ήδη απαντήσει.