Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Μύρισε θυμάρι και βασιλικό

Μακεδονία Ξακουστή

Ο Αντώνης Σαμαράς στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου - Κυριακή 15/11/2009

κλικ για μεγέθυνση

Την Κυριακή θα μιλήσει στην Κατερίνη ο Αντώνης Σαμαράς


Αναβλήθηκε η αυριανή προγραμματισμένη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κατερίνη, λόγω του θανάτου της μητέρας του Κώστα Καραμανλή, Αλίκης, η οποία θα κηδευθεί το Σάββατο.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα έρθει στην Κατερίνη την Κυριακή, όπου και θα μιλήσει στη 1:30 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο (ΕΚΑΒΗ).

Πηγή: Λευτεριά

Από ότι είδαμε, μπήκε σφήνα η ομιλία του Αντώνη στην Κατερίνη, αμέσως μετά την Βέροια στο πρόγραμμα της Κυριακής.

Δεν νομίζουμε ότι θα επηρεαστεί το πρόγραμμα του για τον Πολύγυρο. Αν τυχόν υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα, θα κάνουμε σχετική ανάρτηση.

"Χρυσοθήρας" στην Κασσάνδρα η Ελλάκτωρ


Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Με τον πλούτο τους χρηματοδότησαν το βασίλειο του Φιλίππου του Μακεδόνα και αργότερα την υπερδύναμη του Μ. Αλεξάνδρου. Τα μεταλλεία Κασσάνδρας στο Στρατονικό όρος, παραμένουν μέχρι και τις ημέρες μας ενεργά, με την αξιοποίησή τους όμως να έχει περάσει πλέον σε... ελληνοκαναδικά χέρια.

Η "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." στην οποία συμμετέχουν ο όμιλος Ελλάκτωρ και η -εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο και του Λονδίνου- καναδέζικη European Goldfields, ελέγχει σήμερα τα μεταλλεία Στρατώνι, Σκουριές και Ολυμπιάδα στη Χαλκιδική. Αναμένει από τις αρμόδιες αρχές την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να λάβει άδειες εξόρυξης για την αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων, κάτι που εάν υλοποιηθεί εκτιμάται ότι θα την οδηγήσει πιο κοντά σε μια "φλέβα" υψηλής κερδοφορίας.

Η πρόσφατη έγκριση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την απελθούσα ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού έχει φέρει ένα βήμα πιο κοντά τη διαδικασία στο επόμενο και τελικό στάδιο της αδειοδότησης που αναμένεται μέσα στο 2010.

Όπως εκτιμά σε έκθεσή της η Alpha Finance, εάν η παραγωγική ικανότητα των τριών μεταλλείων αγγίξει το στόχο των 420 χιλιάδων ουγγιών χρυσού που έχουν θέσει οι επικεφαλής της εταιρείας, τότε ο καθαρός τζίρος της European Goldfields θα φθάσει τα 80-90 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2012-2013, μέγεθος που ισοδυναμεί με την καθαρή κερδοφορία του ομίλου Ελλάκτωρ το 2009.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η European Goldfields εκτιμάται ότι θα προχωρήσει φέτος στην πώληση 40-50 χιλιάδων ουγγιών χρυσού, ο οποίος προέρχεται από υπάρχοντα κοιτάσματα. Η διοίκηση της καναδέζικης εταιρείας, επιδιώκει -πάντοτε εάν λάβει τις πολυπόθητες άδειες εξόρυξης για τα μεταλλεία στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα- να αυξήσει έως το 2012 την παραγωγή στις 420 χιλιάδες ουγγιές. Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η παραγωγή χρυσού της τάξης των 420 χιλιάδων ουγγιών συγκρίνεται με τα ευρωπαϊκά επίπεδα του 2007, όταν η παραγωγή ανήλθε στις 500 χιλιάδες ουγγιές.

Η Alpha Finance εκτιμά, επίσης, ότι άνω του 80% της καθαρής παρούσας αξίας της European Goldfields προέρχεται από τις ελληνικές δραστηριότητες, ποσοστό που φθάνει στο 11% για τον Έλληνα συνεταίρο της.

H European Goldfields δραστηριοποιείται στην παραγωγή χρυσού, σε Ελλάδα και Ρουμανία, όπου τα αποθέματα χρυσού υπολογίζονται στις 10 εκατομμύρια ουγγιές, το 80% των οποίων προέρχεται από τα μεταλλεία της Hellas Gold, όπως προκύπτει από έκθεση της Alpha Finance.

Οι εκτιμήσεις αυτές γίνονται σε μια περίοδο που η ζήτηση για χρυσό έχει εκτοξευθεί. Η τιμή του από το 2004, όταν διαπραγματευόταν στα 400 δολάρια ανά ουγγιά έχει ενισχυθεί κατά 275%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 1.120 δολαρίων / ουγγιά.

Μάλιστα, η Goldman Sachs εκτιμά πως οι αγορές χρυσού από κεντρικές τράπεζες και τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια θα συνεχίσουν να προσφέρουν ισχυρή στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, εκτιμώντας παράλληλα ότι η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να φτάσει τα 1.200 δολάρια την ουγγιά αν τα επιτόκια παραμείνουν στα υφιστάμενα επίπεδα.

dimitris.delevegos@capital.gr

Πηγή: capital.gr

Υποστηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος


Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά και ο Κώστας Κουκοδήμος, βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Πιερίας

Η δήλωση του

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, πρεσβεύει καλύτερα ιδεολογικά την Παράταξη. Πίστευα και πιστεύω ότι η δέσμευσή του να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την αναγέννηση και ενότητα της Παράταξης είναι πολύ ουσιαστική και χρήσιμη στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε.

Η πρόταση αυτή ανοίγει το δρόμο για μία μεγάλη Παράταξη, για να έρθει και πάλι κοντά μας ο κόσμος που δεν ήρθε στις κάλπες αλλά και για να κυριαρχίσει και πάλι το κόμμα μας ιδεολογικά και πολιτικά.

Η πρόταση Σαμαρά είναι η πιο αξιόπιστη πρόταση εξουσίας για τη Νέα Ελλάδα, εκφράζει την ανάγκη της βάσης για ενότητα και συσπείρωση και αποδίδει μία πολιτική πρόταση ουσίας.

Σε νέα δικαστική εμπλοκή συνεργάτης του Καρατζαφέρη και του δημάρχου Κατερίνης


Σε νέα δικαστική διαμάχη εμπλέκεται ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ κ. Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνης και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, αφού μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της κατασκευαστικής του Δήμου.


Η νέα δικαστική περιπέτεια του συνεργάτη του κ. Καρατζαφέρη ξεκινά από τη νέα μήνυση που κατέθεσε σήμερα σε βάρος του ο δημοσιογράφος κ. Απόστολος Λέινας, ο οποίος κατηγορεί τον πρώην αντιδήμαρχο για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.


Η αντιδικία ξεκίνησε από την επίθεση που πραγματοποίησε στον Κούκο Πιερίας ο κ. πρώην αντιδήμαρχος στις 21 Οκτωβρίου του 2007 σε βάρος του δημοσιογράφου, τον οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο τραυμάτισε και απείλησε, ενώ τον προσέβαλε με τις φράσεις : "Ποιοί είστε εσείς;" και "με ποιο δικαίωμα καταθέτετε στεφάνια εσείς ως δεξιοί;"


Πηγή: Λευτεριά

Νέος τεχνικός διευθυντής ο Sergio Conceicao


Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ομάδας Sergio Conceicao αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου κ. Ζήση Βρύζα και αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας.

Ο κ. Sergio Conceicao θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 (13.00) προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην αίθουσα Τύπου (20ς όροφος) του γηπέδου Τούμπας.

Δήλωση του Sergio Conceicao:

Θέλω να ανακοινώσω σήμερα το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Κοιτώντας πίσω είμαι περήφανος για όσα πέτυχα. Είμαι περήφανος επίσης επειδή κρεμάω τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια σ' ένα πραγματικά μεγάλο σύλλογο.

Αποδέχθηκα με μεγάλη τιμή την πρόταση του Προέδρου Ζήση Βρύζα να αναλάβω τη θέση του Διευθυντή του Ποδοσφαιρικού τμήματος και να συνεχίσω να αποτελώ κομμάτι του ΠΑΟΚ.

"Έφυγε" η Αλίκη Καραμανλή

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, η Αλίκη Καραμανλή.

Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από τα ξημερώματα της 6ης Οκτωβρίου, όταν εισήχθη εσπευσμένα μετά από καρδιακή κάμψη.


Πηγή: Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.