Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ιστορική Αναφορά στον Κοκκινοπλό


Σκαρφαλωμένος σαν αετοφωλιά στη βορειοδυτική πλευρά του βουνού των θεών, τον Όλυμπο, σε υψόμετρο 1250 μέτρων είναι κτισμένος ο Κοκκινοπλός, το μεγαλύτερο βλαχοχώρι του Ολύμπου. Είναι το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο πάνω στον Όλυμπο.

Στις άβατες, απρόσιτες κορφές του Ιερού βουνού οι Αρχαίοι πρόγονοί μας τοποθέτησαν την κατοικία των 12 θεών. Από εκεί κυβερνούσαν τους θνητούς. Κι αυτοί έπλασαν πολυάριθμους μύθους για τις θεϊκές τους δραστηριότητες. Στα κατάφυτα βαθιά φαράγγια του βουνού, όπου κυλούν γάργαρα νερά και σχηματίζουν ποτάμια που χύνονται στο Θερμαϊκό και στο Αιγαίο σύμφωνα με τη μυθολογία οι μούσες θρήνησαν το θάνατο του Ορφέα.

Οι ναζιστικές σφαγές στην Ελλάδα. Το μαύρο χρονικό των γερμανικών ανοσιουργημάτων κατά την ελληνική Κατοχή

Λέγεται συχνά ότι κατακτώντας την Ελλάδα, τόσο οι Ναζί όσο και οι φασίστες συνεργοί τους δεν στρογγυλοκάθισαν πάνω σε δάφνες αλλά σε μυτερά και δηλητηριασμένα αγκάθια.

Μέρα δεν περνούσε χωρίς να γνωρίσει ο ζοφερός κατακτητής ανταρτοπόλεμο από τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ, αλλά και από πλήθος ακόμα αντιστασιακών οργανώσεων, ζώντας μεγάλες λαχτάρες τόσο στην ύπαιθρο και τα κορφοβούνια όσο στα χωριά και τις πόλεις.

Το ελληνικό αντάρτικο άφησε πλήθος νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις του εχθρού, κάνοντας έτσι τη ναζιστική μπότα να χάσει την ψυχραιμία της και να επιδοθεί σε βάρβαρα αντίποινα κατά πάντων,

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "έγραψαν" τον Αλέξη - Μόλις 4 αρνήθηκαν βουλευτικό αυτοκίνητο

Απ' τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τέσσερις αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο, η Λένα Ψαρρέα, ο Γιώργος Δημαράς, ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Γιάννης Σταθάς. Οι διακηρύξεις του κόμματος έμειναν στα χαρτιά.

 Κι αυτό παρά τις πολλαπλές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κομίζει και ένα νέο ήθος στην πολιτική ζωή. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν όταν έγινε γνωστή η «εντολή» του πρωθυπουργού και κατέφυγαν στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για να διαμαρτυθούν, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένας βουλευτής να στερηθεί το βουλευτικό του όχημα.

Θεατρική παράσταση-κωμωδία ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ στο Θέατρο Πολυγύρου

Ο Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής «Ν.Καζαντζάκης» και το θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, Ηρακλείου Κρήτης, σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση-κωμωδία ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ την Κυριακή 15/03/2015 και ώρα 9.00 στο Θέατρο Πολυγύρου

Γενική είσοδος 7 ευρώ. Για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου είσοδος Δωρεάν.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΑΡΟΥ
ΖΑΡΟΣ 70002 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ.6932575871 email: manospzaros@yahoo.gr

TA ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ
Κρητική ηθογραφική κωμωδία
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Κ. Νιωτάκης
Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδογιαννάκης

Στις 28 Μαρτίου 2015 τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 28 Μαρτίου 2015
τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου

Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 7.30 το απόγευμα. Ο Αγιασμός θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημο ενώ το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης πλαισιώνουν η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου, η Μικτή Χορωδία Πολυγύρου, μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, το μουσικό σύνολο «Θαμυριάδες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου και ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.