Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα


Πιέσεις πολιτικών κύκλων από Ελλάδα και Αλβανία για να μην τοποθετηθεί στη Χειμάρρα προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα!


- Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας δεν απάντησε στο αίτημα της Ομόνοιας
- Ο Γκόρος σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου «νίπτει τα χείρας»
- Τοποθετήθηκε ήδη η προτομή

Ενώ ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου ετοιμάζεται να συμπαρασταθεί  στην οικογένεια του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα,  στο ετήσιο μνημόσυνο του και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ένωση Χειμαρριωτών, σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα της Ομόνοιας, πολιτικά και άλλα κέντρα από Ελλάδα και Αλβανία πίεζουν να μην τοποθετηθεί κάποια προτομή, θεωρώντας την προκλητική ενέργεια!!! Το θέμα πήρε διαστάσεις και στον αλβανικό τύπου που την θεωρεί επίσης προκλητική ενέργεια ενώ συγκεχυμένες είναι η πληροφορίες σχετικά με τη στάση του νέου δήμαρχου Γκιέργκι Γκόρου.

Μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία


Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 14.15 χθες, δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή «Πέτρος» μεταξύ Νικήτης και Ν.Μαρμαρά.

Ο άστατος καιρός και οι κεραυνοί που έπεσαν το προηγούμενο βράδυ φαίνεται να ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σιθωνία.  Τα πυκνά δάση της περιοχής βρέθηκαν και πάλι να απειλούνται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις  κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Στην περιοχή έφθασαν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 70 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, ενώ λίγο αργότερα στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο που κρίθηκαν αναγκαίο να σηκωθούν από τη Μίκρα λόγω των ανέμων που έπνεαν στη Σιθωνία.