Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Α. Αλαβάνος για τις αποκαλύψεις FT και Geitner: «Περιοδεύων θίασος η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας»

Οι αποκαλύψεις  FT  και του πρώην υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ μας προσφέρουν μια ιδιαίτερα χρήσιμη συμβολή για το σήμερα.

1] Μέχρι το τέλος του 2011 στην ηγεσία της ΕΕ επικρατούσε πανικός στο ενδεχόμενο η Ελλάδα  να προχωρήσει σε παύση πληρωμών ή να αποχωρήσει απο το ευρώ. Μέχρι τότε υπήρχε ενδεχομένως η δυνατότητα διαπραγμάτευσης εάν είχαμε μια κυβέρνηση με τόλμη και σταθερή πλεύση. Αυτό δυστυχώς δεν συνέβαινε. Η δυνατότητα διαπραγμάτευσης μέσα στην ευρωζώνη ουσιαστικά έχει κλείσει απο  τις αρχές του 2012 με το PSI.

2] Το 2010 -11 η πολιτική  της  ηγεσίας  του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε από αίσθημα υποτέλειας , σπασμωδικότητας, έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου και προσωπικές φιλοδοξίες.

Καμμένος: «Στις Ευρωεκλογές να πούμε ΟΧΙ στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας»

 Τις εκδηλώσεις για τη επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής παρακολούθησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, οποίος δεν πήγε στην εξέδρα των επισήμων, για να μην είναι και στον ίδιο χώρο με τον πρόξενο της Τουρκίας, όπως εξήγησε, κάνοντας λόγο για "παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας".

"Ενενήντα τέσσερα χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης, σε χρόνια δύσκολα, όπου το Σύνταγμα έχει καταπατηθεί από τους σημερινούς κυβερνώντες, διατάξεις του Συντάγματος έχουν ανασταλεί, η Δημοκρατία έχει αντικατασταθεί από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και από επιτρόπους που βρίσκονται στα υπουργεία και δίνουν εντολές", δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

"Η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας υποχρεώνει όλους μας, σε αυτές τις εκλογές που έρχονται στις 25 Μαΐου, να απαντήσουμε με ένα μεγάλο «όχι» σε αυτή την παραχώρηση, να απαιτήσουμε την επαναφορά της Δημοκρατίας,

Καρατζαφέρης: Σαμαράς και Βενιζέλος κρύβουν την αλήθεια

 Την άποψη οτι ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος κρύβουν την αλήθεια απο τον ελληνικό λαό εξέφρασε ο πρόεδος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη τύπου στη Λάρισα.

Τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ψηφίσει διαφορετικά και να μην ακούει όσα του λένε. "Μας είπαν", επεσήμανε, "για την αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης έναντι της χώρας μας, αλλά δεν μας μίλησαν για την ανεργία και την υποαπασχόληση που μαστίζει πάνω από 2,5 εκ έλληνες". Σχολίασε ότι τρόμαξε περπατώντας στην Λάρισα και βλέποντας τόσα κλειστά καταστήματα και πρόσθεσε ότι η πόλη θα μπορούσε να φέρει και το όνομα «ενοικιάζεται».

Ο κ. Καρατζαφέρης αφού αναφέρθηκε στην θητεία του στην Ευρωβουλή και τις πρωτοβουλίες που εκεί ανέπτυξε επεσήμανε:

Κεντρική ομιλία του συνδιασμού "Δημοκρατική Συνεργασία" - Γιώργος Γκιλής

Ο συνδυασμός ''Δημοκρατική Συνεργασία'' με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Γκιλή,
σας προσκαλεί στην κεντρική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί
την Πέμπτη 15/5/14 στην πλατεία των Ν.Μουδανιών και ώρα 21.30

Προεκλογικό σποτ, του συνδυασμού Αλληλεγγύη με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα


Βενιζέλος: «Αν δεν πάει καλά η Ελιά, θα πάω στον Παπούλια»

Στο δίλημμα των εκλογών, αλλά και στην επόμενη μέρα -σε περίπτωση χαμηλών επιδόσεων της «Ελιάς»- αναφέρθηκε ο Ευ.Βενιζέλος, λέγοντας ότι το ζήτημα της κυβερνητικής συνοχής, αλλά και της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης ενδέχεται να προκύψει την επόμενη μέρα και ο καθένας «θα τεθεί προ των ευθυνών του».

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του Alpha, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Θα έχουμε πολιτική κρίση εάν βγείτε εσείς όλοι στα κανάλια στις 25 Μαΐου το βράδυ και λέτε ότι 'έχουμε πολιτική κρίση'. Τόσο απλά. Εγώ δεν είμαι μόνος μου, είμαι μέσα σε μια συζήτηση δημόσια.

Σε χρυσωρυχείο παράνομης αλιείας έχει μετατραπεί το Άγιο Ορος

Σε χρυσωρυχείο των παράνομων αλιέων έχει μετατραπεί το Άγιο Όρος, όπου, παρά το απαγορευτικό καθεστώς, γρι-γρι αφανίζουν την μοναδική δεξαμενή ιχθυαποθεμάτων που έχει απομείνει στη χώρα μας. Τα κέρδη δε είναι τόσο υψηλά -μια καλή ψαριά με μαγιάτικα βάρους 15 τόνων μπορεί να πουληθεί έως 100.000 ευρώ- που τα πρόστιμα από το λιμεναρχείο, ύψους 1000 ευρώ για κάθε παράβαση, φαντάζουν σχεδόν... ψίχουλα.

Τα παραπάνω τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος, που εδώ κι έναν χρόνο, όπως επισημαίνει, έχει καταγγείλει στις αρμόδιες κρατικές αρχές τα συνεχιζόμενα περιστατικά παράνομης και καταστροφικής αλιείας στην περιοχή του Αγίου Όρους.

Το δεκάλεπτο προεκλογικό σποτ της Χρυσής Αυγής για τις Ευρωεκλογές


Ομιλία του Δημοσθένη Δαββέτα στο Βουλευτικό Ναυπλίου

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΑΒΒΕΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2014

Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, στις 20:30, στο Βουλευτικό Ναυπλίου, θα μιλήσει, ο Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Δημοσθένης Δαββέτας, με θέμα:

«Ο πολιτισμός στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής -
Η πολιτιστική ανάδειξη και αναβάθμιση της Αργολίδας»,

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού και Βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, στην Ορμύλια

κλικ για μεγέθυνση

Κεντρικές ομιλίες του Δημήτρη Τσούφη - "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική παράταξη «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» σας προσκαλεί στις κεντρικές ομιλίες του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας Δημήτρη Τσούφη που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Τρίγλια την Τετάρτη 14 Μαΐου στις 8:30μμ στην Κεντρική Πλατεία, στη Νέα Καλλικράτεια την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 8:30μμ στην Κεντρική Πλατεία και στα Νέα Μουδανιά την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 8:30μμ στην Κεντρική Πλατεία.

Όλοι μαζί ενωμένοι για την ανατροπή στη Νέα Προποντίδα!

Από το Γραφείο Τύπου

Συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του Σχεδίου Β στα Ν. Μουδανιά

Συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του Σχεδίου Β στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15/5, στις 11.00 το πρωί, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Σχεδίου Β θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών προκειμένου να ενημερώσουν για τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Σχέδιο Β
http://www.sxedio-b.gr

Περιοδεία του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Γρηγόρη Τάσιου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΣΙΟΥ ΣΕ ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΒΑΛΑ:

Οι επιτυχίες δεν πέφτουν από τον ουρανό, είναι πάντα καρπός δουλειάς

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γρηγόρης Τάσιος πραγματοποίησε περιοδεία στους νομούς Σερρών, Δράμας και Καβάλας.  Κατά τη διάρκεια της περιοδείας  του ο κ. Τάσιος είχε συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων. Στο επίκεντρο των  συζητήσεων ήταν θέματα όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις αγορές της Βουλγαρίας, η ανάγκη μεγαλύτερης εξωστρέφειας για τοπικά ποιοτικά προϊόντα καθώς και η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος. 

Ομιλίες του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΡΑ

 Στο πλαίσιο των ομιλιών του ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς υποψήφιος του συνδυασμού «νέα προποντίδα Σύγχρονος Δήμος» επισκέφθηκε χθες Τρίτη 13/5 τις Τοπικές Κοινότητες των Ελαιοχωρίων, Πετραλώνων και Κρήνης.

  Στη θερμή υποδοχή των κατοίκων απάντησε, ότι από τα όμορφα και φιλόξενα χωριά του θα ξεκινήσει το μήνυμα νίκης για να φτάσει σε κάθε γωνιά του δήμου.

  Τόνισε ότι το έργο που σχεδιάζεται για την επόμενη πενταετία θα στοχεύει στη στήριξη της τοπικής οικονομίας, στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή, στην αειφόρο ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, πάντα όμως με προτεραιότητα τον πολίτη.

Συνέντευξη Π. Ψωμιάδη: Ψήφισα Σαμαρά και μας προέκυψε Βενιζέλος


«Η Ελλάδα γνωρίζει πως είμαι πατριώτης, τώρα είναι ώρα να το μάθει και η Ευρώπη» δηλώνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο tribune.gr .

Δήμητρα Τζιότζιου

O υποψήφιος ευρωβουλευτής του συνδυασμού «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» εξηγεί στο tribune τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέβει στην ευρωβουλή αλλά κυρίως και γιατί οδηγήθηκε εκτός της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Αντώνης Σαμαράς με όρισε «αρχιστράτηγο» του προεκλογικού αγώνα της Παράταξης στη βόρεια Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012, είχα ζητήσει δυο πράγματα: να αλλάξει οικονομική πολιτική μόλις πάρει την εξουσία και να ενώσει τα κομμάτια της Κεντροδεξιάς.

Επισκέψεις του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία" Δημήτρη Τσούφη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές συναντήσεις είχε χθες, Τρίτη 13 Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης.

Το πρωί επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο Νέας Καλλικράτειας, καθώς και το Δημαρχείο Νέας Καλλικράτειας, όπου συναντήθηκε με εργαζομένους του Δήμου Νέας Προποντίδας. Στη συνέχεια μετέβη στη Λαϊκή Αγορά, όπου είχε συναντήσεις με πολίτες και παραγωγούς που εξέφραζαν την πίστη τους για αλλαγή στο Δήμο. Ακολούθως επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της πόλης και συνομίλησε με νοσηλευτές, γιατρούς και ασθενείς, ενώ αργότερα πήγε σε εμπορικά καταστήματα και στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας.

Καλαβρύτων: ''Που είναι η φωνή της Εκκλησίας; Είναι ανύπαρκτη!''

Με πολύ μεγάλο δισταγμό προβαίνουμε στη δημοσίευση ενός κειμένου, το οποίο ελάβαμε μέσω του ταχυδρομείου από άγνωστο αποστολέα και το οποίο εμάς τους Αρχιερείς "περνάει από "γεννεές δεκατέσσαρες"!!!

Ασφαλώς και δεν συμφωνούμε σε όλα τα σημεία! Ασφαλέστατα οι προσαπτόμενες κατηγορίες βαρύνουν και το πρόσωπό μας!

Παρουσιάζουμε όμως το κείμενο αυτό όπως ακριβώς μας έχει σταλή, ως ένα σημείο των καιρών.

Ο Ελληνικός Λαός ξυπνάει από τον λήθαργο, στον οποίο είχε βυθισθή! Και αν διεγερθή, τότε θα σαρώσει τά πάντα! Παραθέτουμε, λοιπόν, το κείμενο αυτό ώς ένα σημείο των καιρών.

Βόμβα στην Ιταλία: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι άνθρωπος της Μαφίας από το '74, με το όνομα Teflon Don

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτιαξε μια γιγάντια περιουσία επειδή είχε στο πλευρό του τη βοήθεια της Μαφίας. Με τις ίδιες πλάτες των μαφιόζων που είναι γνωστό ότι διαθέτουν τεράστια δύναμη, έχτισε και την πολιτική του καριέρα.

Οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας ήταν γνωστές σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης αλλά πλέον υπάρχει και απόφαση ανώτατου δικαστηρίου της Ρώμης, το οποίο καταδίκασε πρώην γερουσιαστή σε επτά χρόνια φυλάκιση για σχέσεις με τη Μαφία. Από την υπόθεση της καταδίκης του γερουσιαστή Μαρτσέλο ντελ' Ούτρι προκύπτει ξεκάθαρα οτι ο πρώην πρωθυπουργός συνεργαζόταν με τη Μαφία για παραπάνω από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent που κυριολεκτικά κάνει σκόνη τον Μπερλουσκόνι,