Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Βόμβα στην Ιταλία: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι άνθρωπος της Μαφίας από το '74, με το όνομα Teflon Don

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτιαξε μια γιγάντια περιουσία επειδή είχε στο πλευρό του τη βοήθεια της Μαφίας. Με τις ίδιες πλάτες των μαφιόζων που είναι γνωστό ότι διαθέτουν τεράστια δύναμη, έχτισε και την πολιτική του καριέρα.

Οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας ήταν γνωστές σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης αλλά πλέον υπάρχει και απόφαση ανώτατου δικαστηρίου της Ρώμης, το οποίο καταδίκασε πρώην γερουσιαστή σε επτά χρόνια φυλάκιση για σχέσεις με τη Μαφία. Από την υπόθεση της καταδίκης του γερουσιαστή Μαρτσέλο ντελ' Ούτρι προκύπτει ξεκάθαρα οτι ο πρώην πρωθυπουργός συνεργαζόταν με τη Μαφία για παραπάνω από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent που κυριολεκτικά κάνει σκόνη τον Μπερλουσκόνι,
είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανοιχτά λόγος σε δικαστική απόφαση για τη σχέση του Μπερλουσκόνι με την εγκληματική οργάνωση.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνείται ρητά και κατηγορηματικά τις φήμες ότι η Μαφία ήταν ο κύριος χρηματοδότης των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στις κατασκευές αλλά και στα ΜΜΕ.

Από την άλλη το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης αποδέχτηκε τον ισχυρισμό του εισαγγελέα Αουρέλιο Γκαλάσο ότι «για 18 χρόνια από το 1974 ως το 1992, ο Μαρτσέλο ντελ' Ούτρι ήταν ο εγγυητής της συμφωνίας του Μπερλουσκόνι με την Κόζα Νόστρα».

Με την εν λόγω απόφαση του δικαστηρίου επικυρώνεται η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον ντελ' Ούτρι τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο εισαγγελέας «Πρόκειται για διαρκές έγκλημα»και προσθέτει παράλληλα πως η συμφωνία μεταξύ του Μπερλουσκόνι και της Ιταλικής Μαφίας έκλεισε το 1974 και εφαρμόστηκε με «εθελοντικό τρόπο και με επίγνωση»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας που εχει απασχολήσει ουκ λίγες φορές τα μέσα, έσπευσε να επιτεθεί λεκτικά για μια ακόμα φορά στους δικαστές λέγοντας «Οι αποφάοσεις αντικατοπτρίζουν αυτά που προσπαθεί να μου κάνει η Αριστερά από το 1994».


Το παρατσούκλι του στη Μαφία

Ο 77χρονος πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός είχε το παρατσούκλι Teflon Don και συνεργάστηκε με την σικελική μαφία Cosa Nostra.

Μετά την απόφαση ο Giuseppe Di Peri, δικηγόρος του Dell'Utri δήλωσε ότι ο πελάτης του θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: