Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μ. Χριστοδουλόπουλος: «Ήρθα στο Αγρίνιο και νόμιζα πως είμαι σπίτι μου» (video)

Εμφάνιση, όπως αρμόζει σε έναν σταρ, έκανε πριν από λίγη ώρα ο γνωστός τραγουδιστής Μακης Χριστοδουλόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό του Β. Πολύδωρα, του Χρ. Ζώη και του Παν. Ψωμιάδη.

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, που όπως δήλωσε, ξεκίνησε την πορεία του στο τραγούδι, από το Αγρίνιο και τα χωριά της περιοχής, έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής από ρομά της περιοχής Αϊ Βασιλιώτικα και του συγκροτήματος των Εργατικών Κατοικιών του Δοκιμίου και μίλησε στην πλατεία του συγκροτήματος. Δεν ξέχασε το Αγρίνιο, λέγοντας «από εδώ ξεκίνησα…»






Σε δηλώσεις του νωρίτερα, μίλησε για το πως αποδέχθηκε την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα για να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του και δήλωσε εξουθενωμένος, αφού κάνει περιοδείες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου υπάρχουν καταυλισμοί και οικισμοί ρομά. Πρώτο μέλημα του, όπως είπε εάν εκλεγεί, να συνδράμει με ευρωπαϊκούς πόρους τους ρομά της Ελλάδας, κάνοντας μάλιστα γνωστό πως θα έρθει σε επικοινωνία με όλα τα κόμματα για την διάθεση των πόρων αυτών. Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος συνοδεύονταν από μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ρομά Ελλάδος «Ο Όμηρος» που τον στηρίζουν από την πρώτη στιγμή και περιοδεύουν μαζί του.


Άσκησε μάλιστα κριτική στα κόμματα που έφεραν την καταστροφή, όπως είπε , στην Ελλάδα και μετέφερε εμπειρίες του από τις άθλιες εικόνες διαβίωσης που βιώνει σε περιοδείες του σε περιοχές όπου ζουν ρομά στην Ελλάδα. «Εγώ στον Πολύδωρα πήγα γιατί έφυγε από το μνημόνιο» είπε ακόμη. Στη συνέχεια, υπό τους ήχους του νέου του CD μίλησε σε συγκεντρωμένους ρομα και κατοίκους της περιοχής.

Πηγή: AgrinioPress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: