Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πολύγυρος: Ομιλία του βουλευτή Χαλκιδικής, Ευθύμη Καρανάσιου, για τις Ευρωεκλογές

Πολύγυρος  13 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μεγάλη εκδήλωση ενόψει των Ευρωεκλογών 2014 μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, τη Δευτέρα 12 Μαΐου στον Πολύγυρο.

Ο Χαλκιδικιώτης βουλευτής απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο ευχαρίστησε για τη συμμετοχή στην πολιτική εκδήλωση και ιδιαιτέρως τους παρευρισκόμενους τοπικούς παράγοντες: πρώην βουλευτές Β. Γιοβανούδα και Α. Φλωρίνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Γιώργο, το Δήμαρχο Πολυγύρου Α. Ζωγράφο, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Γρηγόρη Τάσιο, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Στ. Βαλιάνο, τον πολιτευτή Ν. Καραμανλή, τον αντιδήμαρχο Χ. Βορδό, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, το Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, τους εκπροσώπους της ΝΟΔΕ και των τοπικών κομματικών οργανώσεων, τους υποψηφίους Περιφερειακούς - Δημοτικούς Συμβούλους  και τέλος τους εκπροσώπους οργανώσεων και συλλόγων του νομού.


Στην αρχή της ομιλίας του ο βουλευτής αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις του ξενοδοχείου Gerakina beach το οποίο πέρασε στα χέρια αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του.

«Μετά από σκληρές προσπάθειες που διήρκησαν ενάμιση χρόνο, με τη συνδρομή του ίδιου του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα μπήκε μπροστά για να βρεθεί λύση και μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς, κατορθώσαμε να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοποίησης του ξενοδοχείου Gerakina beach που παραμένει κλειστό από το 2012 με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για την περιοχή», ανέφερε ο κ. Καρανάσιος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Σήμερα με χαρά ανακοινώνουμε το ξεκίνημα των εργασιών που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας και της κατασκευής συμπληρωματικών τουριστικών εγκαταστάσεων. Για να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί το ξενοδοχείο στην κατηγορία των 5 αστέρων, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ενώ για την αξιοποίηση του όλου ακινήτου, υπολογίζεται ότι μπορεί να δαπανηθούν ως και 20 εκατ. ευρώ. Η αισιοδοξία επέστεψε στη περιοχή της Γερανικής και μαζί της τα χαμόγελα σε όσους αναζητούν εργασία. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Η συμφωνία που υπέγραψαν οι εταιρείες ΣΑΝΗ και Oaktree Capital Management μας δίνει το αισιόδοξο μήνυμα και για άλλες επενδύσεις  στη Χαλκιδική οι οποίες, απ’ ότι γνωρίζω σχεδιάζονται και είμαι βέβαιος ότι θα έχουν θετική κατάληξη με στόχο τη δημιουργίας ενός νέου, υψηλού επιπέδου τουριστικού προϊόντος, συνεισφέροντας έτσι στην ανάπτυξη του τουρισμού της Χαλκιδικής και  της Ελλάδας γενικότερα».


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Καρανάσιος στην ομιλία του παρουσίασε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης κυρίως στον οικονομικό τομέα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. «βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την έξοδο της πατρίδας μας  από το μνημόνιο, γεγονός που σηματοδότησε η δοκιμαστική έξοδό μας στις αγορές, βρισκόμαστε λίγο μετά από την επίσημη αναγνώριση του πλεονάσματος, το οποίο όπως είναι γνωστό επιστρέφει στις περισσότερο αδύναμες οικονομικά κοινωνικά ομάδες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές «Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών δεν είναι μέσα ή έξω από την Ευρώπη, ούτε μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά το πώς βλέπουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη του μέλλοντος και το πώς θέλουμε να είναι αυτή η Ευρώπη. Με αυτό το σκεπτικό  πρέπει να δώσουμε δύναμη με την ψήφο μας στη Νέα Δημοκρατία, το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα».

Ο κ. Καρανάσιος προέβλεψε νίκη του κόμματος στις Ευρωεκλογές, «Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές. Έχει την ευχέρεια πρωτοβουλιών που είναι επιστέγασμα μιας δύσκολης πορείας.

Η άλλη λύση αυτή της αντιπολίτευσης  είναι η επανάληψη ενός αποτυχημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου: δανεικά, κρατισμός και παροχολογία χωρίς ταμείο... Ε, όχι λοιπόν. Αυτό δεν είναι επιλογή, είναι καταδίκη για μια χώρα που λειτουργεί ευρωπαϊκά».


Ο κ. Καρανάσιος, προέτρεψε τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της 25ης Μαΐου τονίζοντας τη σημασία που έχει για τη χώρα η επιλογή τους. «οι ευρωεκλογές μας αφορούν όλους. Η χαλαρή ψήφος δεν είναι επιλογή. Ρίχνει νερό στο μύλο της αποσταθεροποίησης και βάζει εμπόδια στο δρόμο που έχουμε χαράξει, γι αυτό σας ζητώ όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις που διαθέτουμε για να δούμε και να ζήσουμε πλέον σε μια ισχυρή Ελλάδα απαλλαγμένη από τις παθογένειες που μέχρι σήμερα μας ταλαιπωρούν. Θέλουμε μια ενισχυμένη Νέα Δημοκρατία κι αυτό σημαίνει τους περισσότερους Ευρωβουλευτές για να είναι η πρώτη ομάδα.

Παρουσιάζοντας τον Χαλκιδικιώτη υποψήφιο Ευρωβουλευτή Γρηγόρη Τάσιο, ο βουλευτής σημείωσε:

«Η απόφαση του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά να επιλέξει έναν Χαλκιδικιώτη ως υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρωβουλή, μας τιμάει και μας κάνει χαρούμενους. Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την επιλογή του Προέδρου, να στηρίξουμε με την ψήφο μας τον συντοπίτη υποψήφιο ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που είναι μπροστά μας για τη χώρα και τη Χαλκιδική μας».

Μετά από σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Γρ. Τάσιος, ο βουλευτής έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας προσκλητήριο νίκης :

«Φίλες και φίλοι,
Στις 25 Μαΐου θα είμαστε όλοι και όλες στις κάλπες για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο δρόμο της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια ισχυρή Ελλάδα μέσα σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Όλοι μαζί για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: