Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πλήθος «γαλαζοαίματων» στο γάμο Νικόλαου με Τατιάνας


Στην ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών από νωρίς ήταν όλα έτοιμα. Στις 7.30 το βράδυ, δια θαλάσσης από το Πόρτο Χέλι, με το σκάφος της οικογένειας, «Αφροέσσα», έφτασε ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, δια ξηράς, με μία ανθοστολισμένη άμαξα, έφτασε η νύφη Τανιάνα Μπλάτνικ έτοιμοι και οι δύο να πουν το μεγάλο «ναι», σε ένα γάμο που επέλεξαν να τελέσουν στην Ελλάδα και στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Στο πλευρό τους οι δικοί τους άνθρωποι, οι γονείς και τα αδέλφια του γαμπρού, η οικογένεια της νύφης, οι αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και της Αννας Μαρίας, αφενός η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, το διάδοχο του θρόνου Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις ινφάντες Κριστίνα και Έλενα και η πριγκίπισσα Ειρήνη και αφετέρου η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ και του αδελφού του πρίγκιπα Χοακίμ.

Φλώρινα: Μετέτρεψε το σπίτι του σε έκθεση παλαιών αντικειμένων


Ακόμα και τα μαχαίρια έχουν τη θέση τους στην ιστορία, Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010.

Είναι ένας παλιατζής διαφορετικός από τους άλλους, αφού δεν πουλάει την πραμάτειά του. Αντίθετα, δέχεται μόνο δωρεές παλιών αντικειμένων.

Ο Νίκος Ιωάννου έχει μετατρέψει το πατρικό του σπίτι στη Φλώρινα, σε έκθεση με μνήμες περασμένων δεκαετιών. Καζάνια, ταψιά, γκιούμια, κράνη γερμανικά, παραδοσιακές στολές, ραδιόφωνα, αλλά και το κουδούνι από ένα τραμ, που κυκλοφορούσε στη Θεσσαλονίκη, είναι μερικά από τα εκθέματα, που στολίζουν τους τοίχους της μικρής, εσωτερικής αυλής του σπιτιού του.

ΑΠΕ ΜΠΕ / ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ

Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Δελφών για 10 μήνες!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Κλείνει για δέκα μήνες η οδός Δελφών, από τη συμβολή της με τη Μάρκου Μπότσαρη μέχρι τη συμβολή της με την Πέτρου Συνδίκα! Αυτό προβλέπεται ως λύση από τους επιτελείς του μετρό, προκειμένου να μπορέσει να κατασκευαστεί ο σταθμός Αναλήψεως του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά της Θεσσαλονίκης.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο, απίστευτη ταλαιπωρία, χαμένες ώρες στους δρόμους αναμένεται να συνθέτουν την καθημερινότητα όσων κινούνται μέσω του άξονα της οδού Δελφών, η οποία από τα μέσα Σεπτεμβρίου και για περίπου δέκα μήνες θα κλείσει σε όλο της το πλάτος και σε μήκος περίπου 300 μέτρων. Ετσι, το φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται προβλέπονται... καυτοί, από πλευράς κίνησης και ταλαιπωρίας.

Δελτίο Τύπου ΝΟΔΕ Ν.Δ. Χαλκιδικής


Ν Ο Δ Ε
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

22ας Απριλίου & Μακεδονίας
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ.: 23710 22772
Φαξ: 23710 23862
E-mail: ndhalkid@otenet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύγυρος, 24 Αυγούστου 2010

Για την ανάδειξη των καταλληλότερων υποψηφίων Δημάρχων για τους Δήμους Ν. Προποντίδας και Αριστοτέλη,λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων, η ΝΟΜ.ΕΚ.Ε. Χαλκιδικής αποφάσισε να προβεί στην διαδικασία επιλογής των υποψηφίων Δημάρχων μέσω δημοσκόπησης έτσι ώστε να εκφραστεί αμερόληπτα η βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Καλό ταξίδι Στέλιο


Αυτό το τραγούδι ήταν από τα αγαπημένα σου.



Για τον Στέλιο που έφυγε από κοντά μας, ξαφνικά, την περασμένη Πέμπτη 19/8, σε ηλικία 48 ετών.

Θα σε θυμόμαστε Στελάκο.

Καλό σου ταξίδι. Αν μας βλέπεις από κάπου εκεί ψηλά, να ξέρεις ότι δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Οι φίλοι σου.