Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Τα διόδια του Πυργετού...


Ο Λαρσινός πολιτικός, Γιώργος Σουφλιάς, πολύ την αγαπάει την Λάρσα.

Ακούστε τι σκέφτηκε και εφαρμόζει ο άνθρωπος.

Φρόντισε να καταργήσει τα διόδια των Τεμπών, τα παλαιότερα της χώρας, που είχαν κόστος 1€, που ήταν πάμφθηνα, πάλι λόγω Λάρσας. Δηλαδή υπάρχουν κάποιες παραλίες που ανήκουν στο Νομό Λαρίσης και τα τελευταία χρόνια αξιοποιήθηκαν. Αυτές οι παραλίες είναι το Ομόλιο, τα Μεσάγγαλα και άλλες.

Έχτισε νέα διόδια στον Πυργετό για να πηγαίνουν οι Λαρσινοί δωρεάν στις παραλίες αυτές.

Όμως σκέφτεται να προσθέσει και νέα διόδια στο Αιγίνιο της Πιερίας.

Δηλαδή ο πιο μικρός Νομός της Ελλάδας, η Πιερία, να έχει δύο σταθμούς διοδίων. Η κουτοπονηριά του δεν σταματάει όμως εκεί. Από το Ομόλιο υπάρχει δρόμος που οδηγεί μέχρι τα παράλια της Πιερίας παρακάμπτοντας τα διόδια του Πυργετού.

Εμείς τα κορόιδα άμα ταξιδεύουμε προς Λάρισα, πρέπει να πληρώσουμε τα διόδια Μαλγάρων, σύντομα θα πληρώνουμε και διόδια στο Αιγίνιο, τα διόδια Λεπτοκαρυάς και τα νέα διόδια του Πυργετού με διπλή τιμή αυτά.

Φυσικά ελάχιστοι θα πάνε στις παραλίες της Λάρσας, οι περισσότεροι ξέρουν που θα πάνε, στους Νέους Πόρους, στον Πλαταμώνα, στο Νέο Παντελεήμονα κλπ. Μέχρι την παραλία της Κατερίνης μπορούν να φτάσουν παρακάμπτοντας και τα διόδια της Λεπτοκαρυάς.

Πως την είδαν εκεί στην Λάρσα οι Λαρσινοί πολιτικοί; Μας περνάνε εμάς για κορόιδα;

Η κατρακύλα που θα έχουν, θα οφείλεται και στην Λαρσινή κουτοπονηριά του Σουφλιά.

Δύο μεταγραφές πραγματοποίησε η ΝΙΚΗ Πολυγύρου



Δύο μεταγραφές πραγματοποίησε η ΝΙΚΗ Πολυγύρου συμπληρώνοντας* το "ρόστερ" της με 23 συνολικά ποδοσφαιριστές!


Πρόκειται για τους:

1. Ζέρβας Αναστάσιος, 21 ετών, επιθετικός που έρχεται στη ΝΙΚΗ Πολυγύρου για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της ομάδας. Ο Ζέρβας τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Α.Ο.Βιστονίδας, ομάδα Δ΄ Εθνικής του 1ου ομίλου, και στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

2. Μιμίδης Βασίλειος, μεσοαμυντικός 25 ετών. Για τους φίλους της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου ο Βασίλης Μιμίδης δε χρειάζεται συστάσεις, μόνο για μια χρονιά χώρισαν οι δρόμοι τους, ένα διάλειμμα στην Άσσηρο, και ξανά στη ΝΙΚΗ για πέμπτη χρονιά. Επανήλθε στα γνωστά γι' αυτόν λημέρια.

*Αναμένεται μία ακόμα μεταγραφή νεαρού ποδοσφαιριστή ο οποίος προέρχεται από ομάδα της Χαλκιδικής.

Νέες προτάσεις Νίμιτς για το Σκοπιανό


ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου

Αναθεωρημένο κείμενο εισηγήσεων, που θα αποτελούν «διόρθωση» των βελτιωμένων ιδεών του Iουλίου, σκέφτεται να παραδώσει ο μεσολαβητής Mάθιου Nίμιτς.

Kεντρικό θέμα του νέου κειμένου είναι η ονομασία «Δημοκρατία της Bόρειας Mακεδονίας» και οι όροι χρήσης της. «Tο καλύτερο πράγμα που έχω να κάνω», δήλωσε ο μεσολαβητής, «είναι να πάρω τις ιδέες που άκουσα αυτή την εβδομάδα και να δω τι μπορώ να κάνω με αυτές, ώστε να φέρω πιο κοντά τις δύο πλευρές».

Διπλωματική πηγή στην έδρα του OHE δήλωσε ότι ο κ. Nίμιτς θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς τις διαπραγματεύσεις στοχεύοντας σε σύντομη συμφωνία για την ονομασία.

Mιλώντας στην «H» μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Σκοπιανό αντιπρόσωπο Zόλαν Γιολέφσκι, ο Μ. Νίμιτς παραδέχθηκε πως οι διαφορές μεταξύ των πλευρών είναι μεγάλες, αλλά φαίνεται να πιστεύει πως υπάρχει λύση κοινά αποδεκτή.

H ίδια διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η Aθήνα αποδέχεται την ονομασία «Δημοκρατία της Bόρειας Mακεδονίας» για όλες τις χρήσεις. Πρόσθεσε ότι οι Σκοπιανοί, σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις του, «δεν την απορρίπτουν, αλλά θέτουν όρους που η Aθήνα χαρακτηρίζει απαράδεκτους.

Φαίνεται ότι συζητούν την περίπτωση κατά την οποία η ονομασία αυτή να χρησιμοποιείται στις διμερείς σχέσεις με την Eλλάδα, χωρίς να αποκλείουν και την χρησιμοποίησή της σε διεθνείς οργανισμούς».

Πηγή: Ημερησία

Φυγή μέσω των πρόωρων εκλογών σχεδιάζει ο κ. Καραμανλής


του Σπύρου Γκουτζάνη

Συνθήκες πρόωρων εκλογών διαμορφώνει η κυβέρνηση με πιθανότερο χρόνο το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου καθώς αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και προσπαθεί να προλάβει τα χειρότερα που έρχονται τον Χειμώνα.

Μία φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Βαγγέλη Αντώναρου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που άρχισε εσπευσμένα την Πέμπτη έδωσε βάση για να φουντώσουν τα εκλογικά σενάρια. «Δεν έχουμε καμία διάθεση να επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο» ανέφερε ο κ. Αντώναρος και η ερμηνεία που δόθηκε είναι ότι ο μόνος τρόπος να αποτρέψει η κυβέρνηση την μακρά προεκλογική περίοδο είναι να κάνει εκλογές νωρίτερα. Στην εντύπωση αυτή συνέβαλλε και το όλο πνεύμα της ενημέρωσης του κ. Αντώναρου που ήταν μία έντονη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Ζίμενς και το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φυσικά η κυβέρνηση θα χρεώσει τις πρόωρες εκλογές «στην βουλιμία του ΠΑΣΟΚ για την εξουσία» και θα το κατηγορήσουν για «ανευθυνότητα και λαικισμό». Ο κ. Καραμανλής θα παίξει το χαρτί της «υπευθυνότητας» και ξεκινώντας από την ΔΕΘ θα προβάλλει για μία ακόμη φορά την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών. Πάντως άσχετα από τους τακτικισμούς και τα προσχήματα οι περισσότεροι υπουργοί με πρώτο τον κ. Γιώργο Σουφλιά κάνουν λόγω για κρίσιμες εξελίξεις που επιβάλλουν προσφυγή στις κάλπες ώστε να προκύψει κυβέρνηση με νωπή λαική εντολή που να μπορεί να εφαρμόσει δυσάρεστες αλλά αναγκαίες πολιτικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι δυσκολίες στην οικονομία τον Χειμώνα βλέπει ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιάννης Παπαθανασίου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Για κρίσιμο εξάμηνο στα εθνικά θέματα έκανε λόγο και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Εκλογές τον Σεπτέμβριο έχει εισηγηθεί και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Γιάννης Λούλης.

Ο κ. Καραμανλής περιμένει τις μετρήσεις της κοινής γνώμης που είναι σε εξέλιξη προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του και να καθορίσει τις κινήσεις του. Σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο θα ανακοινώσει τις εκλογές λίγο πριν ή λίγο μετά την ΔΕΘ ενώ σε κάθε περίπτωση από την Θεσσαλονίκη θα αρχίσει να ξεδιπλώνει την εκλογική του στρατηγική αναπτύσσοντας την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και βάζοντας τα διλήμματα με τα οποία θα προσπαθήσει δημιουργήσει συνθήκες πόλωσης και να συγκρατήσει τους δεξιούς ψηφοφόρους. Οι εκλογές είναι στο πίσω μέρος του μυαλού του πρωθυπουργού από την αρχή του καλοκαιριού γι αυτό και η επίσκεψή του τον Δεκαπενταύγουστο στην Θράκη και όχι στην Τήνο όπως έκανε παραδοσιακά είχε τον χαρακτήρα προεκλογικής εκδήλωσης.

Ανοικτό είναι ακόμη το αν ο κ. Καραμανλής στην επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση και στον κρατικό μηχανισμό προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η δική του πρόθεση είναι να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με ένα πιο δυναμικό σχήμα αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει περιθώρια και ωθεί σε εκλογές. Σύμφωνα με ορισμένους υπουργούς εφόσον οι εκλογές θα είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου δεν υπάρχει περιθώριο για ευρείες αλλαγές παρά μόνο για στοχευμένες μετακινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί ο κεντρικός μηχανισμός που θα έχει και το βάρος του εκλογικού αγώνα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Το "ρόστερ" της ομάδας της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου


Συμπληρώθηκε* το "ρόστερ" της ομάδας της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου με 23 ποδοσφαιριστές και Μ.Ο. ηλικίας μόλις τα 21 έτη!

Η νεανική ομάδα της ΝΙΚΗΣ αποτελείται από τους:

1. Σαραφιανός Χρήστος, τερματοφύλακας, 18 ετών.
2. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, τερματοφύλακας, 19 ετών.

3. Μητράκος Ιωάννης, τερματοφύλακας, 18 ετών.
4. Λιόλιος Βασίλειος, μπακ-χαφ, 18 ετών.
5. Αναιρούσης Γεώργιος, μπακ-χαφ, 19 ετών
6. Ελευθεριάδης Άγγελος, στόπερ, 18 ετών.

7. Νωτούδας Θωμάς, χαφ, 21 ετών.
8. Ζυμάρας Ιωάννης, μπακ-χαφ, 22 ετών.
9. Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος, επιθετικός, 18 ετών.
10. Κάρτας Ιωάννης, κεντρικό χαφ, 26 ετών.
11. Πάσιος Ιωάννης, χαφ-εξτρέμ, 19 ετών.

12. Δεληγεώργης Ζαφείρης, αμυντικός μέσος, 21 ετών.
13. Στόικος Διαμαντής, αμυντικός μέσος, 30 ετών.
14. Σάρρης Στυλιανός, χαφ, 24 ετών.

15. Μιχαηλίδης Παναγιώτης, αμυντικός μέσος, 20 ετών.
16. Τσιρακίδης Γεώργιος, μεσοεπιθετικός, 19 ετών.

17. Γεροθανάσης Στυλιανός, επιθετικός 24 ετών.
18. Οκουμούσης Πέτρος, επιθετικός, 19 ετών.

19. Τσάκαλος Νικόλαος, αμυντικός μέσος, 20 ετών.
20. Ζούνης Κυριάκος, μπακ-χαφ, 23 ετών.

21. Μιμίδης Βασίλειος, αμυντικός μέσος, 25 ετών.
22. Τερζόπουλος Παναγιώτης, στόπερ, 22 ετών.
23. Ζέρβας Αναστάσιος, φορ, 21 ετών.

*Αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα ένας ακόμα νεαρός ποδοσφαιριστής, προερχόμενος από ομάδα της Χαλκιδικής.

Φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου, το Σάββατο 22 Αυγούστου, μεταξύ των ομάδων ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου και των Ν. Συλλάτων.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 18:00.

Βρέθηκε η κυρία Σουλτάνα


Η κυρία ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΖΕΡΒΑ που είχε εξαφανιστεί χθές το μεσημέρι βρέθηκε σήμερα το πρωί στον Πολύγυρο και είναι καλά στην υγεία της.

Ευχαριστούμε όλους για την κινητοποίηση τους και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ και τα blogs για τη δημοσιοποίηση του θέματος...

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ευτυχή κατάληξη της αναζήτησης. Ευχόμαστε στην κυρία Σουλτάνα να είναι πάντα καλά.

Πρωτοφανής ληστεία στο δημαρχείο Πυργετού


Πρωτοφανής ληστεία, που μοιάζει με σενάριο αστυνομικής ταινίας, έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο δημαρχείο Πυργετού του Κάτω Ολύμπου Λάρισας...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας εκτιμά πως οι δράστες ήταν τέσσερις και ενήργησαν πολύ οργανωμένα.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες μπήκαν στο δημαρχείο παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα του κτιρίου και στη συνέχεια απενεργοποίησαν το συναγερμό, χρησιμοποιώντας αφρώδες υλικό. Στόχος τους ήταν, το χρηματοκιβώτιο του πρώτου ορόφου, βάρους σχεδόν μισού τόνου, το οποίο έσυραν έως το ισόγειο, φορτώνοντάς το σε όχημα 4χ4 του δήμου, που νωρίτερα είχαν διαρρήξει και χρησιμοποίησαν ως όχημα διαφυγής.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το χρηματοκιβώτιο περιείχε το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, καθώς επίσης σημαντικά έγγραφα.

Από την Αστυνομία γίνεται έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ

Δήμος Πέτρας: Άγιος Δημήτριος


Οι φωτογραφίες είναι του κ. Γκουτζήκα Βασίλη

Τη δημιουργία αυτόνομου ελληνικού κόμματος στην Αλβανία ζητούν οι απόδημοι Ηπειρώτες του εξωτερικού.


Τη δημιουργία αυτόνομου ελληνικού κόμματος και κοινή πολιτική όλων των βορειοηπειρωτικών δυνάμεων στην γειτονική Αλβανία προκρίνουν ως μόνιμη λύση για την αλλαγή της κατάστασης προς όφελος της ελληνικής μειονότητας οι απόδημοι Ηπειρώτες του εξωτερικού, αλλά και τα στελέχη της Ομόνοιας που συμμετείχαν στο... συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα.

Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα απασχόλησε τα μέλη του συνεδρίου κατά την τελευταία συνεδρία, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις μετά τις εκλογές στην Αλβανία και δόθηκε μια πλήρης εικόνα για το status quo της ελληνικής μειονότητας.Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών του εξωτερικού και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, όπως αυτών της Αμερικής και της Αυστραλίας, εκφράζουν την απόλυτη στήριξή τους στην ελληνική μειονότητα όπως τόνισε ο πρόεδρος του συμβουλίου Χρήστος Δήμου, που αναφέρθηκε στα βασικά συμπεράσματα της συζήτησης, τα οποία θα αναλυθούν περαιτέρω.Εκτός από την δημιουργία αυτόνομου ελληνικού κόμματος, σύμφωνα με τα πορίσματα του συνεδρίου, απαιτείται αναδιοργάνωση της Ομόνοιας, αυτόνομη πολιτική από την ελληνική μειονότητα και ενεργοποίηση των Βορειοηπειρωτών που ζουν στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Βορειοηπειρωτών βρίσκεται σε κοινή γραμμή για τα εθνικά θέματα σημειώνοντας πως υπάρχουν δυνατότητες ενίσχυσης, ενώ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της Αλβανίας ως προς την αλλαγή ονομασίας των ελληνικών χωριών στη Βόρειο Ήπειρο.«Αυτό μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», σημείωσε ο κ. Μπολάνος προσθέτοντας πως ήδη έχει ξεκινήσει η αναδιοργάνωση της Ομόνοιας με στόχο την ενίσχυσή της και πως τα αλβανικά κόμματα δεν μπορούν στο πρόγραμμά τους να καλύπτουν τα θέματα των εθνικών μειονοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε παράλληλα ο απολογισμός του πρώτου έτους που σημαδεύτηκε από την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την υλοποίηση των προγραμμάτων ελληνικής γλώσσας για νέους Ηπειρώτες του εξωτερικού και την παραχώρηση από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου ενός γραφείου για την «στέγαση» του παγκόσμιου συμβουλίου.Αποφασίστηκε παράλληλα το καλοκαίρι του 2010 να πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρώτικης Νεολαίας αλλά και πως το επόμενο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού θα πραγματοποιηθεί στην Βόρειο Ήπειρο.

Πηγή: Greece-Salonika

Μην ξεχνάτε ωρέ Έλληνες ! Σαν σήμερα οι 300 Σπαρτιάτες και οι 700 Θεσπιείς ...

Ο Λεωνίδας όπως απεικονίζεται σήμερα στο μνημείο των Θερμοπυλών


Χρονολογία: 480 π.Χ.

Μάχη των Θερμοπυλών

Τόπος: Θερμοπύλες

Έκβαση: Νίκη των Περσών

Μαχόμενοι
Έλληνες / Πέρσες

Αρχηγοί
Λεωνίδας / Ξέρξης

Δυνάμεις
7000 (Ηρόδοτος) με την άποψη του ταυτίζονται οι σύγχρονοι ιστορικοί / 1.700.000 (Ηρόδοτος), 1.200.000 (Νέπως) 600.000 (σύγχρονοι ιστορικοί)

Απώλειες
2400 (πιθανές απώλειες, δεν έχουν υπολογιστεί με ακρίβεια) 20.000 με 30.000 (πιθανές απώλειες, δεν έχουν υπολογιστεί με ακρίβεια)

Η Μάχη των Θερμοπυλών, που περιγράφεται αναλυτικά από τον Ηρόδοτο και τον Διόδωρο, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 480 π.Χ., μεταξύ συμμαχίας Ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας που εκστράτευσε εναντίον της Ελλάδας, με επικεφαλής τον βασιλιά της, Ξέρξη Α'. Η μάχη έγινε στο Στενό των Θερμοπυλών, στην Φθιώτιδα. Ο ελληνικός στρατός που σε αριθμούς ήταν ένα μικρό κλάσμα σε σχέση με τον υπέρογκο περσικό, κατόρθωσε να αναχαιτίσει την προέλαση του περσικού εκστρατευτικού σώματος για έξι ημέρες, πριν σκοτωθεί μέχρι και ο τελευταίος αμυνόμενος.

Αναρτήθηκε από Διηνέκης

Πηγή: Λευτεριά

Εξαφάνιση ηλικιωμένης


ΕΚΤΑΚΤΟ-ΕΠΕΙΓΟΝ

Σήμερα το μεσημέρι (20/8/2009) εξαφανίστηκε από το σπίτι της στον Πολύγυρο Χαλκιδικής η ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΖΕΡΒΑ (χήρα Βασιλείου Ζέρβα),ετών 76.

Η εξαφανισθείσα η οποία πάσχει από αμνησία, φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρα παπούτσια, δεν φέρει μαζί της κανένα στοιχείο ταυτότητας και δεν φοράει τα γυαλιά της όπως στη φωτογραφία που επισυνάπτεται Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό να επικοινωνήσει με τους οικείους της στα τηλέφωνα

6944681762 (Νίκος)
6945391098 (Φωτεινή)

ή να ειδοποιήσει το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα

Πηγή: Χολομώντας