Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Προκλητικά παιχνίδια με την Ορθοδοξία από τον Ερντογάν

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΤΕΜΕΝΟΣ

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια Ορθόδοξη κοινότητα ότι αύριο τα ξημερώματα η Αγιά Σοφιά θα λειτουργήσει ως τέμενος. Μια εθνικιστική ισλαμιστική οργάνωση ο «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας» γνωστοποίησε ότι «το Σάββατο 31 Μαΐου στις 04.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο τέμενος της Αγίας Σοφίας».

Μάλιστα εντελώς προκλητικά στην ανακοίνωση καλεί τους ισλαμιστές να έχουν μαζί το «σετζαντέ» τους , το μικρό χαλί πάνω στο οποίο γίνεται προσευχή των μουσουλμάνων!

Η προκλητική αυτή κίνηση, η οποία γίνεται με τις ευλογίες του Ταγίπ Ερντογάν φορτίζει το κλίμα και καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη κάθε προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Γιατί αγαπώ την ιστορία της Άλωσης...

Η 29η Μαίου ανέκαθεν ήταν για μένα  ημέρα σκέψης . Κάνενα ιστορικό γεγονός δεν έχει μπει στην καρδιά μου τόσο πολύ όσο η Άλωση του 1453. Κάθε χρόνο εκείνη την ημέρα ανατρέχω σε πηγές, διαβάζω κείμενα και αναλύσεις στο διαδίκτυο, αναζητώ άρθρα και χάνομαι στους πίνακες που απεικονίζουν τις στιγμές. Εκείνη την ημέρα ταξιδεύω...

Θα ήταν υπεραπλούστευση να χαρακτηρίσω την ημέρα της Άλωσης «αποφράδα ημέρα». Όχι για μένα δεν ήταν αποφράδα, αλλά νομοτελιακή. Η Πόλη, όπως κάθε  Πόλη δεν μπόρεσε να αποφύγει τη φύση  που διατάσσει ότι για κάθε ανοδο υπάρχει πτώση,κάθε αρχή αντιστοιχεί σε ένα τέλος, κάθε ακμή καταλήγει σε παρακμή. Γι’ αυτό και ιστορικά η 29η Μαίου συμβολίζει το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αλλά δεν το περιγράφει. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είχε διαλυθεί πολύ πριν ο Μωάμεθ μπει θριαμβευτικά στην Πόλη.

Δελτίο Τύπου του Ευθύμη Καρανάσιου

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολύγυρος  30 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χειροπιαστά και μετρίσιμα είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούνται από την Επιθεώρηση Εργασίας και την Ειδική Υπηρεσία Ασφάλισης του ΙΚΑ για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, σε συνεργασία που είχε πρόσφατα με παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για θέματα της Χαλκιδικής,