Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου του Ευθύμη Καρανάσιου

Πολύγυρος  3 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στη Χανιώτη πραγματοποίησε ο βουλευτής Χαλκιδικής Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας υλοποίησης θεσμικών συναντήσεων με τους αιρετούς εκπροσώπους των δημοτικών – τοπικών Κοινοτήτων του νομού, με εκπροσώπους επαγγελματικών οργανώσεων, συλλόγων και φορέων.

Στη συνάντηση με τα μέλη του ΚΑΠΗ της Χανιώτης, ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα τους και να μεταφέρει την προσπάθεια που γίνεται σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο τον τελευταίο χρόνο για την αποδέσμευση από τα μνημόνια και την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση.

Bloomberg: Το κινεζικό γουάν ξεπέρασε το ευρώ και είναι το νέο "παγκόσμιο νόμισμα"

Το κινέζικο γουάν ξεπέρασε το ευρώ και έγινε το δεύτερο πλέον χρησιμοποιούμενο νόμισμα για τη χρηματοδότηση του παγκόσμιου εμπορίου το 2013, σύμφωνα με την εταιρεία Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) που παρέχει τα σχετικά στοιχεία, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Το γουάν κατέγραψε ένα ποσοστό 8,66% όσον αφορά στις πιστωτικές επιστολές (letters of credit) και τις εισπράξεις τον Οκτώβριο έναντι 6,64% του ευρώ, ανακοίνωσε η Swift.

Η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Γερμανία και η Αυστραλία ήταν οι κύριοι χρήστες του γουάν στη χρηματοδότηση του εμπορίου, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι το ποσοστό του γουάν στη χρηματοδότηση του διεθνούς εμπορίου τον Ιανουάριο του 2012 ήταν 1,89% έναντι 7,87% του ευρώ.

Επιστολή αναγνώστη: "Της Αγίας Βαρβάρας"

Της Αγίας Βαρβάρας

Μεγάλη  τούτη  η  μέρα  της   χριστιανοσύνης  για  μας  τους  ‘Ελληνες
Αγρότες ,γεωργούς μηχανουργούς τεχνίτες  και  μεταλλουργούς .. και  όχι  μόνο.

Προστάτιδα  η  Αγία  του  Στρατωνίου και των κατοίκων της ευρύτερης  περιοχής που εργάζονται στο μεταλλείο  ,ζουν ,μεγαλώνουν , χαίρονται  και σπουδάζουν τα παιδιά τους

Ευλαβικά ο κόσμος συμμετέχει  στην  περιφορά  της Εικόνας  κάνοντας  το  τάμα  του  παρακαλώντας  την Αγία   και  ελπίζοντας.

Κουίκ: Οι φραστικές χυδαιότητες συριζαίων στελεχών με επιβεβαιώνουν

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των σεναρίων μετεκλογικής συνεργασίας με την Κουμουνδούρου, εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στην Ήπειρο όπου βρίσκεται για διήμερη περιοδεία ανέφερε πως «δεν με εξέπληξε καθόλου το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής που αναφέρεται στο "δεκάλογο του συνεπούς αριστερού", όπου οι ΑΝΕΛ, κατά τον αρθρογράφο, αποτελούν "μια κολλητικά επικίνδυνη λοιμώδη νόσο". Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ με αυτές τις φραστικές χυδαιότητες στο πεδίο της πολιτικής, δεν μπορεί να έχει σχέση και δεν αντέχει τις πατριωτικές γραμμές και θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το αντιμετωπίζω ως Τομεάρχης Εξωτερικών και στη Θράκη και με το Σκοπιανό και με την ΑΟΖ και στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό κλπ. Δεν μπορεί να ταυτιστεί με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα,τις ιδρυτικές αξίες μας, την ελληνοορθόδοξη πίστη μας και τον συνεπή μετεκλογικό αγώνα μας χωρίς τις δικές του μεταβολές που αντιμετωπίζονται μόνο με δραμαμίνες».

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Απερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου

Απέρριψε το συμβούλιο εφετών το αίτημα αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, όπως γνωστοποίησε η Χρυσή Αυγή, η οποία υποστηρίζει ότι ο γ.γ. της «παραμένει όμηρος ενός ανθελληνικού καθεστώτος χωρίς κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο».

«Αναμένουμε την αιτιολόγηση της απόφασης, οπότε και το νομικό τμήμα του Κινήματος θα απαντήσει με βάσιμα νομικά επιχειρήματα στην πιο βρώμικη σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας», σημειώνεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Ο κ. Μιχαλιάκος είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, επικαλούμενος ανυπαρξία στοιχείων σε βάρος του.

Ένα ηλιακό σύστημα σαν το δικό μας

Μια ομάδα αστροφυσικών του Γερμανικού Κέντρο Αεροδιαστημικής εντόπισε το πιο πολυπληθές ηλιακό σύστημα μέχρι σήμερα, ανακάλυψη που αποτελεί σημαντικό βήμα στην έρευνα για κόσμους που μοιάζουν με το δικό μας, με απώτατο σκοπό την ανακάλυψη μιας «δεύτερης Γης».

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Astrophysical Journal, επτά πλανήτες περιστοιχίζουν το άστρο ΚΟΙ-351 (Kepler Object of Interest -351), 2.500 έτη φωτός μακριά μας, ενώ βρίσκονται σε διάταξη παρόμοια με αυτή του Ηλιακού μας Συστήματος: οι μικρότεροι βραχώδεις πλανήτες στις εσωτερικές τροχιές και οι μεγαλύτεροι αέριοι γίγαντες σε πιο μεγάλες τροχιές γύρω από το άστρο τους. Οι τρεις εσωτερικοί πλανήτες μάλιστα έχουν περιόδους περιστροφής  60, 211 και 331 ημερών, αρκετά κοντά στους χρόνους που χρειάζονται ο Ερμής, η Αφροδίτη και Άρης για να κάνουν μία περιστροφή γύρω από τον Ήλιο.

Παγκόσμια εκστρατεία για να μην μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί

Περίπου 21.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, το ψήφισμα της ομογενειακής οργάνωσης Hellenic American Leadership Council (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας), με αίτημα να μην μετατραπεί η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί.

Οπως επισημαίνεται στο κείμενο του ψηφίσματος, επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου εξετάζει αίτηση που υπέβαλαν πολίτες για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, που λειτουργεί από το 1934 ως μουσείο, σε τζαμί.

Σχέδιο νόμου έχει εισαχθεί για την μετατροπή της και πάλι σε «σύμβολο κατάκτησης» της Κωνσταντινούπολης, ενώ τον Νοέμβριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς υποσχέθηκε ότι το κτίριο σύντομα θα «χαμογελά» ξανά, ως τέμενος.

Επαναφορά 23% στο ΦΠΑ θέτει επιτακτικά το ΔΝΤ

Τη θέση ότι ο συντελεστής ΦΠΑ στην εστίαση θα πρέπει να επανέλθει στα επίπεδα του 23% διατυπώνουν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο Ταμείο θεωρούν ότι η δοκιμή που τέθηκε σε εφαρμογή από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε ο ΦΠΑ στην εστίαση μειώθηκε από το 23% στο 13%, απέτυχε και εάν ο συντελεστής δεν αυξηθεί και πάλι θα υπάρξει επιπλέον κενό της τάξης των 200-300 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών, το Ταμείο θέλει να μπουν στο στόχαστρο οι λεγόμενοι κακοπληρωτές εκ προθέσεως -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- εκείνοι δηλαδή που δεν πληρώνουν ενώ έχουν εισοδήματα και καταθέσεις στις τράπεζες.

Η καταπληκτική "Νέα Παραλία" της Θεσσαλονίκης άφησε άφωνους τους επισκέπτες (Φωτο)


Παραδόθηκε και επισήμως στους πολίτες, μετά από 2,5 χρόνια εργασιών, η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ένα παραλιακό μέτωπο ενωμένο και μεταμορφωμένο με πάρκα, που εκτείνεται σε μήκος 5 χιλιομέτρων.

Οι εντυπώσεις; Άριστες. Ευρωπαικός "αέρας", ξεχωριστή αρχιτεκτονική  πλαισιώνουν ένα πραγματικά ξεχωριστό χώρο που ενθουσίασε τους επισκέπτες. Ουσιαστικά πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές αστικές αναπλάσεις δημόσιου χώρου ελληνικής πόλης.

Με την παράδοση του έργου, οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατούν ελεύθερα από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι.

Στήθος με στήθος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - «Μας υπερφορολογούν» απαντά το 96,7%


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GPO


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Προβάδισμα της τάξης του 0,4% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. «Απαισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας,«μας υπερφορολογούν» απαντά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,4%, η Νέα Δημοκρατία το 20%, η Χρυσή Αυγή 8,4%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,2%, η ΔΗΜΑΡ 4%. Από 1,2% λαμβάνουν η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντίστοιχα.

Με Χρυσαυγίτικο "άρωμα" η κορυφαία φωτογραφία του Reuters για την Ελλάδα του 2013


Ανάμεσα στις 93 κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς που επέλεξε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπάρχει και μία ελληνική.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Καραχάλης, σε μία συγκέντρωση για τους τρεις αξιωματικούς που είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση των Ιμίων.

Η δημοσίευση της φωτογραφίας από το διεθνές πρακτορείο συνοδεύεται και από το σχόλιο του φωτογράφου:

Κατώτατο μισθό αντί αποζημίωσης προτείνει για τους βουλευτές ο Γλέζος

Μία αν μη τι άλλο πρωτότυπη πρόταση για τη βουλευτική αποζημίωση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του στη Βουλή για τις αλλαγές στον κοινοβουλευτικό κανονισμό, ο κ. Γλέζος πρότεινε να καταργηθεί τελείως η αποζημίωση και οι αποδοχές των βουλευτών και να αντικατασταθεί από αντιμισθία ίση με τον κατώτατο μισθό ανειδίκευτου εργάτη.

Τεκμηριώνοντας την άποψή του, σημείωσε ότι «έτσι θα αγωνίζεται ο βουλευτής ώστε να ανεβεί ο κατώτατος μισθός»,