Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Θαλάσσια διαμαρτυρία για τους Ισπανούς αλιείς στα νερά του Γιβραλτάρ

Σε διαμαρτυρία με τα αλιευτικά τους κοντά στον τεχνητό ύφαλο που κατασκευάζουν οι Αρχές του Γιβραλτάρ κατέβηκαν την Κυριακή αλιείς από την Ισπανία, σε ένα ακόμα επεισόδιο της έντασης ανάμεσα στην Ισπανία και τη Βρετανία για την διαφιλονικούμενη θαλάσσια έκταση.

Όπως υποστηρίζουν επανειλημμένα οι ίδιοι, αλλά και η Μαδρίτη που τους υποστηρίζει, ο ύφαλος εμποδίζει το δικαίωμά τους να ψαρεύουν στα νερά γύρω από το Γιβραλτάρ.

Αντιθέτως οι Αρχές του Γιβραλτάρ υποστηρίζουν ότι οι Ισπανοί δεν έχουν δικαίωμα να ψαρεύουν σε εκείνο το σημείο και ότι ο ύφαλος θα ενισχύσει τη θαλάσσια ζωή.

Η διαμαρτυρία κράτησε μία ώρα και έληξε χωρίς επεισόδια, παρότι κατά το BBC, προσπάθησαν να μπουν στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ.

Το τζετ του Μελισσανίδη «έφαγε» τον Στ. Σταυρίδη

Στο ταξίδι με το ιδιωτικό τζετ του Δ. Μελισσανίδη, οφείλεται η «παραίτηση» του Στέλιου Σταυρίδη.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η παραίτηση Σταυρίδη ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς έγινε γνωστό ταξίδι του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σε νησί του Ιουνίου με το ιδιωτικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είναι μέτοχος της εταιρίας  EMMA DELTA (που αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ).  Μόλις ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε τη χρήση του τζετ από τον κ. Σταυρίδη, ζήτησε την αποπομπή του από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Στέλιος Σταυρίδης υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, το απόγευμα της Κυριακής. Είχε προηγηθεί νωρίτερα, ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Η προδοσία και η ευφυΐα του Ανταλκίδα ...

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Υπήρξε κορυφαία φυσιογνωμία της πολιτικής και στρατιωτικής σκηνής της Σπάρτης. Εδραιώθηκε πολιτικά μετά τον Πελοποννησιακό πόλεμο και συνέδεσε το όνομά του, με την επαίσχυντη για τους Έλληνες ειρήνη με τους Πέρσες «Ανταλκίδειο» Ειρήνη, που έφερε και το όνομά του.

Ο λόγος για τον Σπαρτιάτη πολιτικό Ανταλκίδα, που αυτοκτόνησε πάραυτα το 367 π.Χ. όταν δεν κατόρθωσε για δεύτερη φορά να εξασφαλίσει την ευμενή συμπεριφορά των Περσών. Υπήρξε όμως και πολύ ευφυής ο Ανταλκίδας δίνοντας μερικές απαντήσεις που έμειναν στην ιστορία πρός τους κατηγόρους του στην Σπάρτη, για την ανταλκίδειο ειρήνη.

Έτσι όταν ένας Αθηναίος του είπε δεικτικά προτάσσοντας την γενναιότητα των Αθηναίων έναντι των Σπαρτιατών «Σας εκδιώξαμε πολλές φορές απο τον Κηφισό ποταμό» ο Ανταλκίδας με ευστροφία απάντησε

Χρυσή Αυγή: «Το κτίριο του Κοινοβουλίου στο έλεος του Θεού»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη  εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή καταγγέλοντας πως το κτίριο του Κοινοβουλίου έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού.

«Η καλοκαιρινή ραστώνη συνδυασμένη με την πάγια νοοτροπία του βραδυκίνητου και ανίκανου ελληνικού δημοσίου (το οποίο έφεραν σε αυτήν την κατάσταση οι πολιτικάντηδες) έχει μετατρέψει τον "ναό της Δημοκρατίας" σε μια έρημη και εγκαταλελειμμένη πολιτεία. Τρεις μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο και οι μόνοι που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Βουλής είναι οι λιγοστοί φύλακες και οι συνεργάτες της Χρυσής Αυγής, καθώς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα σε αντίθεση με όλα τα αποκόμματα του "συνταγματικού τόξου" δεν κάνει διακοπές και συνεχίζει ακατάπαυστα τον πολιτικό Αγώνα» αναφέρει η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της.

Προς απαγόρευση η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο;

«Στο στόχαστρο» των αιγυπτιακών εισαγγελικών αρχών έχουν μπει υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Παράλληλα, ο προσωρινός πρωθυπουργός της Αιγύπτου πρότεινε τη νομική διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, σε βάρος περίπου 250 υποστηρικτών της Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο ανατραπείς από το στρατό πρόεδρος της χώρας Μόρσι, διεξάγεται έρευνα για τη διάπραξη των αδικημάτων της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της τρομοκρατίας.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν σουνίτη πνευματικό, τον Σάφουατ Χεγκάζι, υποστηρικτή του Μόρσι, και έξι ακόμη Αδελφούς Μουσουλμάνους στο Κάιρο. Ο Χεγκάζι αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση σε φόνο και υποκίνηση της βίας.