Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Δήλωση Σαμαρά: Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με "μικρό αριθμό εργαζομένων"

Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ένα "μικρό αριθμό εργαζομένων"  προτείνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με στόχο να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, σύμφωνα με δήλωση του που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

Συνοπτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων 5ου Φεστιβάλ Πολυγύρου

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2013
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 9.30 μ.μ.

Με έμφαση στη στήριξη παραγωγών από τον τόπο μας, σας παρουσιάζουμε τις εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Πολυγύρου, το οποίο στο κεντρικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 θεατρικές και 5 μουσικές παραστάσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη.

Δελτίο Τύπου του Γυμνασίου Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Αμετακίνητος ο Φώτης Κουβέλης - Ζητά να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ

«ΝΑΥΑΓΙΟ» ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Αμετακίνητος στην πρότασή του για αναδιάρθρωση αλλά με ανοικτή την ΕΡΤ παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.
Οι πολιτικές εξελίξεις στο κυβερνητικό μέτωπο είναι ραγδαίες μετά το βαθύ ρήγμα που προκλήθηκε από την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να κλείσει την ΕΡΤ.

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί ένα αρχικό πεδίο συζήτησης  ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης πέρασε νωρίτερα το κατώφλι της Αγίου Κωνσταντίνου. Στη συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη η κυβέρνηση έθεσε ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την ΕΡΤ ώστε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα να μην φτάσει σε αδιέξοδο, κάτι που θα πυροδοτούσε εξελίξεις.

Το Π.Κ.Ε. ΟΤΕ Ν. Χαλκιδικής διοργανώνει καθαριότητα στην παραλία Γερακινής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Χαλκιδικής, με αφορμή την “Ημέρα Περιβάλλοντος” στις 5 Ιουνίου, διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, καθαρισμό της παραλίας Γερακινής το Σάββατο 15 Ιουνίου. Το ραντεβού δίνεται στις 11:00 μπροστά από το “Γερακινιώτικο Στέκι”. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή. Μετά τον καθαρισμό, ο οποίος θα διαρκέσει μία ώρα, θα ακολουθήσει συμβολική ποδηλατοδρομία μέχρι το Τρίκορφο. Για όσους δεν διαθέτουν ποδήλατο, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων, μία ευγενική χορηγία του “Μότο Νίκος”.
Η συμμετοχή σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Το Δ.Σ. του Π.Κ.Ε. ΟΤΕ Ν. Χαλκιδικής

Στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία στέλνει ο Ομπάμα

Την αποστολή αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στη Συρία αποφάσισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία και έδειξαν ότι οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ έκαναν χρήση χημικών όπλων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις Άσαντ έκαναν χρήση -μικρής κλίμακας- χημικών με αποτέλεσμα τουλαχιστον 100 πολίτες να χάσουν τη ζωή τους  

 Η δήλωση αυτή του Ομπάμα έρχεται την ίδια ημέρα που ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλιου πολέμου στη Συρία ανέρχεται στους 93.000.

Αποδοκίμασαν τον Χαρακόπουλο στη Λυγαριά Τρικάλων (Video)

Με συνθήματα υποδέχθηκαν οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι (απολυμένοι της ΕΡΤ και μέλη της Ένωσης Συντακτών), τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων του Δήμου Πύλης στη Λυγαριά Τρικάλων για τις καταστροφές που έγιναν από την χαλαζόπτωση.

Μαζί όμως στη συγκέντρωση των δημοσιογράφων, βρισκόταν  και ο γνωστός...
Χάρης Μαντέλος, πρώην συμβασιούχος του δήμου Τρικκαίων και μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Μαντέλος είχε την ιδέα να πλησιάσει τον Υπουργό για να τον χαιρετήσει...

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης

Για το «λουκέτο» της ΕΡΤ

Τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, αποφάσισαν ομόφωνα την Πέμπτη οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ για το «λουκέτο» της ΕΡΤ.

Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους στα ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα (εφημερίδες και περιοδικά), τους τυπογράφους και τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία.

Εξαιρούνται μόνο όσα ηλεκτρονικά μέσα μεταδίδουν αποκλειστικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να προκηρύξει εκλογές

Βενιζέλος και Κουβέλης «κρατάνε» τις εξελίξεις στα χέρια τους

Οργιάζουν οι φήμες και οι διαρροές περί εκλογών μάλιστα πολιτικοί και δημοσιογράφοι αναλύουν τα δεδομένα και προσπαθούν να διαβάσουν τις σκέψεις του Πρωθυπουργού. Από την άλλη «κάποιοι» συνομιλητές και σύμβουλοι δημιουργούν κλίμα πως πάμε για πρόωρες εκλογές, ενώ το ίδιο έκαναν και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Το Μαξίμου, λοιπόν, είναι έτοιμο ακόμα και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητά του-κυκλοφορούσε η φήμη μέχρι χθες το μεσημέρι- μάλιστα στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά εισηγήθηκε να μπει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Αυτό, φαίνεται, ότι άρεσε σε κάποιους, και βιάστηκαν να το διαρρεύσουν στους δημοσιογράφους ως άσκηση πίεσης στους κυβερνητικούς εταίρους.