Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκος Παπανδρέου εναντίον... Γιώργου για λιτότητα και ανάκαμψη


Σε άρθρο του στο οικονομικό περιοδικό "Οικονομική Επιθεώρηση", ο αδελφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, ασκεί έμμεση αλλά σαφέστατη κριτική στη κυβερνητική πολιτική και αναφέρεται στην παντελή έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής της λιτότητας, την οποία ωστόσο θεωρεί μονόδρομο.

Στην ανάλυση των σημερινών δεδομένων, ο κ. Παπανδρέου εξηγεί πώς η επιβολή περικοπών δεν είναι δυνατόν να οδηγήσουν τη χώρα σε ανάκαμψη.

Ωστόσο επισημαίνει, ότι "η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι επιλογή του ΠΑΣΟΚ, αλλά επιβάλλεται από το διεθνές σύστημα".

«Άλλα μου είχαν πει», τόνισε ο Δ. Χριστόφιας


 ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Θλίψη και οδύνη εξέφρασε στην εισαγωγική ομιλία του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ο Πρόεδρος Χριστόφιας για την έκρηξη στο Μαρί. «Η σκέψη μου», είπε, «είναι στους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι έχουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπάθεια μου». Συνέχισε λέγοντας πως: «Η ερευνητική διαδικασία είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Η ανάδειξη της αλήθειας καθίσταται επιτακτικότερη γιατί όλο αυτό το διάστημα κάποιοι προσέτρεξαν να στήσουν λαϊκά δικαστήρια. Σε όλη μου τη ζωή υποσχέθηκα ότι ούτε μύτη δεν θα ανοίξει με δική μου υπαιτιότητα. Αυτή ήταν η μόνη μου ιδεοληψία».

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν

«Έπρεπε να ληφθεί πολιτική απόφαση για την κατάσχεση του φορτίου. Υπήρχε και μια δεύτερη ενότητα που αφορούσε το χειρισμό του φορτίου.

Δελτίο Τύπου ΝΟΔΕ Ν.Δ. Χαλκιδικής


Πολύγυρος, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής στα ανακαινισμένα γραφεία της στο κέντρο του Πολυγύρου.

Στη διευρυμένη σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης του Κόμματος ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, συμμετείχαν ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Βαγιωνάς, οι πρώην βουλευτές Βασίλειος Πάππας και Αθηναίος Φλωρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής  Ιωάννης Γιώργος, οι Δήμαρχοι Πολυγύρου και Σιθωνίας, Αστέριος Ζωγράφος και Ιωάννης Τζίτζιος αντίστοιχα, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Δελτίο τύπου


Πολύγυρος, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του προέδρου του επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργου Γκιλή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων από τις 6 επιχειρήσεις του νομού που θα συμμετέχουν στη φετινή διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών ANUGA στην πόλη Κολωνία της Γερμανίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να υπάρχει μια άψογη παρουσίαση του περιπτερού και να δοθούν τα τελευταία πλάνα.

Θεσσαλονίκη: «Κλειστόν» λόγω μετρό


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Κλειστή είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη η οδός Δελφών σε όλο της το πλάτος, από τη συμβολή της με τη Μάρκου Μπότσαρη, μέχρι την Πέτρου Συνδίκα, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή του σταθμού του μετρό «Ανάληψη». Ο δρόμος έκλεισε για τουλάχιστον δέκα μήνες, με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Στις δύο πρώτες μέρες που παρέμεινε κλειστή η οδός Δελφών δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα, όχι όμως χάος, κάτι στο οποίο συντέλεσε η έγκαιρη ενημέρωση των Θεσσαλονικέων, αλλά και το ότι δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα σχολεία. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της οδού Σόλωνος, ενώ η είσοδος του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Παθήσεων «μετακόμισε» στην οδό Χαλκιδικής.

ΔΕΘ: o άθλος του... Ηρακλή για την Αστυνομία


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Και διαμαρτυρόμενοι φίλαθλοι μεταξύ των διαδηλωτών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ

Τις μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στα εγκαίνια της ΔΕΘ αναμένουν οι επιτελείς της Αστυνομίας, σχεδιάζοντας ανάλογα δρακόντεια μέτρα για το Σάββατο, την ημέρα που ο Πρωθυπουργός θα ανέβει στο βήμα του «Βελλίδειου» συνεδριακού κέντρου.

Εν αναμονή διαδηλωτών, που εκτιμάται ότι θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα και πόλεις της Β. Ελλάδας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιούν 4.500 αστυνομικούς, εφαρμόζοντας σχεδιασμό που θυμίζει τη Σύνοδο Κορυφής το 2003.

Για τζαμί άνευ μιναρέ χωρητικότητας 350 ατόμων θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι 12 εκατ. ευρώ!


Ακριβώς 190 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, η Αττική αποκτά το πρώτο της τζαμί! Σήμερα, ψηφίζεται -ως τροπολογία- στη Βουλή η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.  

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γ. Καλαντζής, το τζαμί που θα ανεγερθεί στον Βοτανικό, σε χώρο που ανήκε στο ... Πολεμικό Ναυτικό (που είσαι Κανάρη και Κουντουριώτη να θαυμάσετε τα έργα των απογόνων σας...) και τουλάχιοστον θα είναι μικρότερο σε έκταση από την αρχική πρόβλεψή του και δεν θα έχει μιναρέ για να μην προκαλεί. Θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων και όχι 500 που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Τον ιμάμη θα τον διορίζει η κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει και τα έξοδα μισθοδοσίας του.