Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

«Το μήνυμα που μας έστειλαν -στις ευρωεκλογές- ήταν ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας με την απόδοση της κυβέρνησης συνολικά...».

(Αθήνα 9,84)

Πηγή: Έθνος

Το μεγαλύτερο στον κόσμο USB drive 256 GB από την Kingston


Ποιός θα περίμενε ότι ένα μικροσκοπικό «στικάκι» USB θα χωρούσε τόσα δεδομένα όσο ένας κανονικός σκληρός δίσκος. Και όμως ακριβώς αυτό γίνεται εφικτό με τη νέα μνήμη-γίγα (USB flash drive), χωρητικότητας 256 GB (!), που μόλις ανακοίνωσε η εταιρία Kingston Technology, κορυφαίος διεθνής παραγωγός μιας μεγάλης γκάμας προϊόντων μνήμης.

Το νέο προϊόν Kingston DataTraveler 300, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 365 δίσκους CD, λύνει τα χέρια των χρηστών, καθώς μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους έναν ολόκληρο ψηφιακό κόσμο κειμένων, τραγουδιών φωτογραφιών, βίντεο κλπ.

Θεωρείται επίσης ιδανικό για κατόχους μικρών φορητών υπολογιστών (netbooks), που με τον τρόπο αυτό μπορούν να επεκτείνουν δραστικά τον αποθηκευτικό χώρο τους. Το στικάκι-γίγας δείχνει πόσο πολύ έχει προχωρήσει πλέον η τεχνολογία των μνημών flash.

Η ταχύτητα ανάγνωσης των αποθηκευμένων δεδομένων είναι 20ΜΒ/δευτερόλεπτο και εγγραφής 10 ΜΒ/δευτερόλεπτο. Οι διαστάσεις του είναι 70,68Χ16,90Χ21,99 χιλιοστά. Τα δεδομένα προστατεύονται με ειδικό λογισμικό τοποθέτησης password, ενώ η εταιρία παρέχει και πενταετή εγγύηση.

Το προϊόν αγοράζεται, προς το παρόν, μόνο κατόπιν παραγγελίας σε κάποιο κατάστημα λιανικής.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Χαλκιδική : Μελέτη για το οδικό τμήμα Ν. Μουδανιά - Ψακούδια


Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση της ολοκλήρωσης της μελέτης του οδικού άξονα Ν. Μουδανιά – Ψακούδια και συγκεκριμένα του τμήματος από τα Νέα Μουδανιά έως τα Ψακούδια της Χαλκιδικής.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 1.920.000 ευρώ και ο ανάδοχος είναι σύμπραξη μελετητικών γραφείων.

Πηγή: seleo.gr

Nicola Tesla : Ο Εφευρέτης που είδε το Μέλλον

Προσφάτως, συμπληρωθήκαν 66 χρόνια από τον θάνατο του Σέρβου επιστήμονα Nicola Tesla, μιας πραγματικά ανεπανάληπτης ιδιοφυίας που βρισκόταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Δεν τον χαρακτηρίζουν άδικα ως τον εφευρέτη του 21ου αιώνα. Και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς.

Πριν 120 χρόνια μιλούσε για …ασύρματα δίκτυα. Μια ιδιοφυΐα που δεν ήθελε να τον συγκρίνουν με τους άλλους κοινούς επιστήμονες. Αυτός ήταν ένας μοναδικός εξερευνητής που ανακάλυπτε τα μυστικά της φύσης, όχι απλός εφευρέτης.

Ερευνούσε νέες και πανίσχυρες δυνάμεις, ικανές να αλλάξουν τη ζωή στη γη, όπως ισχυριζόταν. Αρνιόταν να σχολιάσει ή να εξηγήσει τις εργασίες του. Ούτε καν δημοσίευε τα αποτελέσματα των ερευνών, αλλά ούτε καν κρατούσε σημειώσεις για τα πειράματά του.

Διαβάστε το αφιέρωμα του Foreign Press για τον σπουδαίο επιστήμονα.

NICOLA TESLA : Ο Εφευρέτης που είδε το Μέλλον

Πηγή: Foreign Press

Το ελληνικό κράτος σταμάτησε μια οφθαλμοφανή παρανομία

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Αυτών που σοφίστηκαν να κάνουν μνημείο και βρύση σε δασική έκταση στην θέση «Χίλια»

Δεν είχαν ούτε άδεια, ούτε ενημέρωσαν κανένα οι έχοντες την πρωτοβουλία λειτουργώντας σαν να είναι ο τόπος βιλαέτι τους!

«Για ανησυχητική αναμονή εξελίξεων» μιλά η τουρκόφωνη Μπιρλίκ


Κάποιες ενέργειες δείχνουν ότι πράγματι η πατρίδα δεν κοιμάται, ότι η Θράκη δεν είναι βιλαέτι κανενός, ότι δεν μπορεί ότι σκέφτεται και ονειρεύεται κάποιος, αγνοώντας την νομική υπόσταση κάποιων απαραίτητων ενεργειών να παρακάμπτει τα πάντα αυτενεργώντας κατά το δοκούν. Ο λόγος για το θέμα που ανέδειξε πρώτος ο «Χρόνος» με την αυθαίρετη και προκλητική κατασκευή μαυσωλείου και βρύσης στην ορεινή περιοχή Χίλια εν μία νυκτί.

Η προσωπική μας έρευνα έδειξε ότι δεν υπήρξε απολύτως τίποτα. Δεν ενημερώθηκε καμιά αρχή. Είτε ήταν πολεοδομία, δήμος, δασαρχείο αλλά κάποιοι με απύθμενο θράσος πήγαν και έχτισαν ένα κιτς μνημείο όπως το φαντάστηκαν, αφιερώνοντάς το σε πρόσωπο της μειονότητας.

Η αντίδραση και από κατοίκους του χωριού ήταν άμεση. Έγινε επώνυμη καταγγελία ερευνήθηκε το περιστατικό δεν υπήρξε όχι άδεια, αλλά ούτε η παραμικρή ενημέρωση και έτσι αφού κολλήθηκε η απόφαση για την οποία θα έπρεπε να υπήρχαν ενστάσεις και αντιρρήσεις, αλλά δεν εκδηλώθηκε ουδείς επισήμως να υποστηρίζει την ενέργεια, κατεδαφίστηκε αμέσως.

Χθες που ήταν στην πόλη μας τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι της Τουρκίας το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας έρχεται να μιλήσει για «άδικες επιθέσεις σε βάρος των Τούρκων» σπέρνοντας και πάλι παραπληροφόρηση.

Μασά τα λόγια της η τουρκόφωνη «Μπιρλίκ» που αναφέρεται στο γεγονός λέγοντας ότι «γεννά πολλά ερωτηματικά»

Δημοσιεύουμε σε μετάφραση την αντίδραση της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μπιρλίκ» στο χθεσινό της φύλλο που σε συγκεκριμένη αναφορά απορεί γιατί κατεδαφίστηκε το μνημείο και η βρύση που ετοιμαζόταν.

«24 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, κατεδαφίσθηκε η βρύση «Χιλμή Μεχμέτ» στην τοποθεσία «Χίλια» όπου κάθε χρόνο διοργανώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι αγώνες πάλης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, Η κατεδάφιση την 24η Ιουλίου τραυμάτισε βαθιά την τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συγκεκριμένη περιοχή, με απόφαση της γενικής γραμματείας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, μηχανήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατεδάφισαν τη βρύση.

Μετά το θάνατο του ηγέτη των Τούρκων της δυτικής Θράκης την ημερομηνία υπογραφής της συνθήκης της Λωζάνης την 24η Ιουλίου 1923, η κατεδάφιση την 24η Ιουλίoυ της βρύσης που ανεγέρθηκε στη μνήμη του Μεχμέτ Χιλμή στην τοποθεσία «Χίλια», δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά. Οι άδικες επιθέσεις εναντίον των Τούρκων της δυτικής Θράκης των τελευταίων ημερών, αφήνουν σιγά – σιγά τη θέση τους σε ανησυχητική αναμονή».

Μ.Μ.

Πηγή: Χρόνος

Το video που λογοκρίθηκε στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης


Κύριοι της Πολιτικής, στην Τέχνη ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει λογοκρισία.

Ούτε διαστρέβλωση της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας.

Επιστολή Γαβρά για την λογοκρισία του βίντεο για τον Παρθενώνα


Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, με επιστολή που απέστειλε στα ελληνικά Μ.Μ.Ε., διαμαρτύρεται για την περικοπή σκηνής – που είναι απόσπασμα δικού του βίντεο animation – η οποία και χρησιμοποιήθηκε στο ενημερωτικό φιλμ που προβάλλεται στον προθάλαμο της γυάλινης αίθουσας με τα γλυπτά του Παρθενώνα, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην επιστολή του ο κ. Γαβράς επισημαίνει: «Σκοπός μου ήταν να δείξω - βασιζόμενος σε αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα - ότι η σταδιακή " συρρίκνωση " του Παρθενώνα δεν πρέπει να αποδοθεί σε τυχόν φθορές μέσα στο χρόνο ή σε ενδεχόμενες αδυναμίες της κατασκευής του αλλά αντίθετα οφείλεται στον φανατισμό των ανθρώπων καθώς και στην βαρβαρότητα των διαδοχικών εισβολέων, χωρίς να ξεχνά κανείς τις ασύστολες λεηλασίες του λόρδου Έλγιν, πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας.

Στη σκηνή που κόπηκε βλέπουμε μερικούς βανδάλους "παλαιοχριστιανούς" να καταστρέφουν τα γλυπτά που κοσμούσαν το αέτωμα του ναού θεωρώντας τα είδωλα και αναπαραστάσεις ακολασίας. Φαίνεται ότι ο ελληνικός κλήρος ζήτησε στη Διοίκηση του Μουσείου της Ακρόπολης όπου προβάλλεται η ταινία να κόψει αυτή τη σκηνή. Η ιστορία επαναλαμβάνεται: οι θρησκόληπτοι που άλλοτε ακρωτηρίαζαν τα αγάλματα, σήμερα επεμβαίνουν και κόβουν τις εικόνες.

Το πεδίο των λογοκριτών εμπλουτίσθηκε με ανώτερους δημοσίους λειτουργούς των οποίων το καθήκον είναι η προστασία της Δημοκρατίας. Οι νόμοι που προστατεύουν τα Πνευματικά Δικαιώματα των Δημιουργών ( Droits d'Auteur) απαγορεύουν ρητά οποιαδήποτε αλλαγή σε μία κινηματογραφική ταινία χωρίς τη συγκατάθεση του σκηνοθέτη».

Στον επίλογο της επιστολής ο σκηνοθέτης σημειώνει: «Θέλω να κάνω σαφές το εξής: ο κύριος σκοπός της ταινίας μου είναι να αποδειχθεί ότι ο λόρδος Έλγιν κατέστρεψε μέρος του ναού και έκλεψε τα αγάλματά του για κερδοσκοπικούς λόγους : ο αγοραστής - δηλαδή ο κλεπταποδόχος - ήταν το αγγλικό κράτος. Τα αγάλματα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Παρθενώνα».

Πηγή: Zougla.gr

Στην Πελοπόννησο από όπου κατάγεται, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Αντάμωμα των Απανταχού Πελοποννησίων στα Διγελιώτικα του Δήμου Αιγίου όπου είχαν την ευκαιρία Πελοποννήσιοι από όλη την Ελλάδα να γίνουν μία μεγάλη παρέα και να γλεντήσουν μέχρι πρωίας.

Σε επίτιμο δημότη Αιγίου ανακηρύχθηκε ο Β. Παπαγεωργόπουλος

«Είναι τιμή για τον Σύλλογο να βρισκόμαστε στην αλλοτινή Βοστίτσα», είπε ο κ. Καλαμπόκης, προσθέτοντας: «Το Αντάμωμα Πελοποννησίων αποφασίστηκε να γίνεται κάθε χρόνο και φέτος ήταν η σειρά της Αχαϊας. Ο σοβαρότερος λόγος όμως που επιλέχθηκε το Αίγιο είναι ότι από εδώ κατάγεται και ο φτερωτός γιατρός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος».

Ο δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς χαρακτήρισε το... Αντάμωμα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, ενώ μίλησε στους Πελοποννησίους για την πόλη του Αιγίου και τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη της περιοχής.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατάγεται από την πόλη του Αιγίου. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος μίλησε στο κοινό για τον «Γέρο του Μοριά», τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ενώ τόνισε πως το Αίγιο τα χρόνια της Επανάστασης ήταν η πρώτη πόλη της Ελλάδας όπου οι Τούρκοι έφυγαν έντρομοι.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ο δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς ανακήρυξε σε επίτιμο δημότη Αιγίου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Σύλλογο σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης.

Πηγή: taxalia

Ααα... τώρα εξηγούνται πολλά πράγματα...

Σταματήστε να πληγώνετε τον Πλάτανο στις Έξι Βρύσες


Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ο Πλάτανος των Έξι Βρύσεων παρουσιάζει άσχημη εικόνα στους Πολυγυρινούς και στους επισκέπτες του Πολυγύρου.

Να σταματήσουν οι υπεύθυνοι από τα γραφεία τελετών να αναρτούν τα κηδειόχαρτα και τα χαρτιά μνημοσύνων στο Πλατάνι, πληγώνοντας τον κορμό του δέντρου.

Είναι δυνατόν το σήμα κατατεθέν της Πόλης, να παρουσιάζει αυτή την εικόνα;

Γιατί να χρησιμοποιείται το Πλατάνι για αυτές τις αναρτήσεις όταν υπάρχουν ειδικοί πίνακες αναρτήσεων, τόσο στον Άγιο Νικόλαο, όσο και στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου; Επίσης αναρτώνται και στις κολώνες της ΔΕΗ.

Δεν είναι καλό για τον τόπο μας, για τον Πολιτισμό μας και την Ιστορία μας ο πληγωμένος Πλάτανος...

Ο Στέλιος Γεροθανάσης από την Αναγέννηση Επανομής στη ΝΙΚΗ Πολυγύρου

Η ΝΙΚΗ Πολυγύρου, απέκτησε τον 24χρονο επιθετικό Γεροθανάση Στέλιο.

Ο Γεροθανάσης αγωνίστηκε στο παρελθόν με τις ομάδες: ερασιτέχνες ΑΡΗ, ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Αγροτικός Αστέρας, Νίκη Πολυγύρου και Αναγέννηση Επανομής τα τελευταία δύο χρόνια.

Φεστιβάλ 7/8 στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής

Τα επτα / ογδοα, ιδεα μιας παρεας, ελαβε χωρα για πρωτη φορα το καλοκαιρι του '08 στη Μεγαλη Παναγια Χαλκιδικης, στα πλαισια του Πολιτιστικου Αυγουστου του Δημου, με ιδιαιτερο μερακι για τη ηλεκτρονικη μουσικη και σε συνδυασμο την ομορφη φυση. Μουσικη και εικονα ειναι το συνθημα μας! Ξεκινησαμε με οραμα για το μελλον ανεβαζοντας τον πηχη καθε χρονο και ψηλοτερα, δημιουργωντας κατι σαν "θεσμο".

Τον Αυγουστο του '08 αρχισε ενα νεο στοιχημα για τη γυρω περιοχη και γενικοτερα σε ολοκληρη τη Χαλκιδικη μιας και το μουσικο του κομματι ειναι καπως ιδιαιτερο με "πειραματικους" ηχους και συγκεκριμενα σε ρυθμους dub, electronica και techno. Τα παιδια της ομαδας φροντισανε να κανουν αυτη τη ζεστη βραδια της 7ης Αυγουστου να μοιαζει μαγικη και περα μα περα ηλεκτρισμενη!

Τα πολλα ντεσιμπελ, τα οπτικα εφε και η επιβραβευση-στηριξη του κοσμου ηταν η αρχη της επιτυχιας, που με ιδιαιτερο ζηλο και χαρα δουλεψανε ολοι αψογα γι αυτη την ομορφη νυχτα.. Φετος, το επιπεδο ανεβαινει με σαφως μεγαλυτερο κινητρο για ενα αναβαθμιζμενο επτα / ογδοα, προσθετοντας αλλη μια μερα σαυτη τη γιορτη της Χαλκιδικης.

Τα ηδη κλεισμενα ονοματα απο Σλοβενια, Γερμανια, Ολλανδια, Ιταλια και Ελληνικες μπαντες ερχονται να δωσουν μεγαλυτερο κυρος στο φεστιβαλ παιρνωντας σε αλλη διασταση! Το στυλ της πρωτης μερας θα ειναι μουσικα αρκετα ηλεκτρονικο και τη δευτερη θα κινηθει σε πιο "φιλικους" ρυθμους, ακουσματα οπως η dub και η reggae..!

Line up:

Παρασκευή 7 Αυγούστου: Donatto Dozzy [dj set / IT], Peter Van Hoesen [dj set / BE], Octex [live audio/visual, SI], Marco Fuerstenberg [live, DE], Stelios Koukotzilas [dj set, GR], Damcase [live, GR], Lazo [dj set, GR], Jaychromatic [dj set, GR].

Σάββατο 8 Αυγούστου: RSR & Siraistak [dj set, GR], The Shooz & Emdy [live, GR], Radical Gee and the Moving Target [live, GR], Kako Synapantima Band [live, GR], Bubasvabe [live, GR], Underwaterchess [live, GR], Venn's Diagrams [dj set, GR].

Πηγή: MIC

Στη ΝΙΚΗ Πολυγύρου ο Κώστας Μίτζελος!


Ο 20χρονος Κώστας Μίτζελος, επιθετικό χαφ, που αγωνιζόταν στον Ηρακλή Καβάλας και δοκιμαζόταν σε ομάδες Γ΄ Εθνικής ανήκει από χθες στη ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.


Ο Κώστας Μίτζελος είναι ταλέντο με πολλές δυνατότητες εξέλιξης!