Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εντοπίστηκε γιγάντια μαύρη τρύπα



Εικόνα που ελήφθη με το τηλεσκόπιο Hubble του μικρού, πεπλατυσμένου γαλαξία NGC 1277 στο κέντρο του οποίου βρίσκεται μια γιγάντια μαύρη τρύπα (Πηγή: ΝASA/ESA/Andrew C. Fabian)

Είναι ίσως η μεγαλύτερη που βρέθηκε ποτέ και πιθανόν να αλλάξει τις θεωρίες για τον σχηματισμό των γαλαξιών

Μια γιγάντια μαύρη τρύπα – ίσως η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα που έχει εντοπιστεί ποτέ – ανακαλύφθηκε από αμερικανούς αστρονόμους με χρήση του τηλεσκοπίου Hubble καθώς και του τηλεσκοπίου Hobby-Eberly στο Παρατηρητήριο McDonald του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Οστιν.

17 δισ. φορές μεγαλύτερη από τον Ηλιο

Δυσφορία Μ. Μαξίμου για τον «απασφαλισμένο» Ταμήλο


Έντονη δυσφορία στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και συνολικά στο κοινοβούλιο έχουν προκαλέσει οι προκλητικές επίμονες απόψεις του βουλευτή Τρικάλων με την ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου που αναφέρουν ότι αν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες δεν επιφέρουν χρήματα στους βουλευτές τότε δεν έχει νόημα να συμμετάσχουν.

Ο ίδιος μάλιστα υπερασπιζόμενος τις απόψεις του σε δημοσιογράφους υποστήριξε πως «δεν είναι δουλειά του βουλευτή να είναι στις επιτροπές και στη Βουλή όλη μέρα, αλλά να βρίσκεται στα υπουργεία και να προωθεί τα αιτήματα του νομού του» και πρόσθεσε

Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι τρεις εργαζόμενοι για το περιστατικό σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις εργαζόμενοι που κατηγορούνταν για το προ ημερών επεισόδιο εναντίον του Γερμανού Γενικού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση.

Το δικαστήριο, μετά από μαραθώνια διαδικασία, απήλλαξε τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον απήλλαξε τον εκπαιδευτικό από την κατηγορία της απείθειας, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση.

Απολογούμενοι, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη.

Σε δίκη ο Άκης για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Οριστικά και αμετάκλητα ο προφυλακισμένος τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) της τριετίας 2006-2009.

Και αυτό γιατί ο Άρειος Πάγος με το υπ' αριθμ. 1468/2012 βούλευμά του απέρριψε την αίτηση Τσοχατζόπουλου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας θα δικαστεί για ανειλικρινείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ετών 2006-2009.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Δεν πάω στα Τίρανα!

eurokinissi

ΑΙΤΙΑ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ... ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑ

Τη ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του στα Τίρανα αποφάσισε σήμερα -κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο- ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο έλληνας υπουργός θα μετέβαινε στην Αλβανία για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της, όμως προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Σαλί Μπερίσα, τον «υποχρέωσαν» να ακυρώσει το ταξίδι του αυτό.

Νωρίτερα, ο Σαλί Μπερίσα μιλώντας στην Αυλώνα, έκανε αναφορά στη μεγάλη Αλβανία που εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αναλυτικά η αποστροφή του λόγου του κ. Μπερίσα έχει ως εξής:

Στη Βουλή η δικογραφία και το "στικάκι" για τη λίστα Λαγκάρντ

Στη Βουλή έφθασε η δικογραφία, μαζί με το "στικάκι", σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Στο διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, δεν αναγράφονται ονόματα πολιτικών αλλά ζητείται να αξιολογηθεί από τη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αν υπάρχουν "ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD".

Η ποινική προκαταρκτική δικογραφία σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκειμένου όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, "να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών ψηφιακός δίσκος (CD) με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία,

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία η 11η Γιορτή Τσίπουρου Τερπνής στην Καλαμαριά

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 11η Γιορτή Τσίπουρου  Τερπνής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, στο χώρο της Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά.

Για μία ακόμη  φορά ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης έδωσε εξετάσεις στη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης και πήρε άριστα

Η τέλεια οργάνωση, η αθρόα προσέλευση του κόσμου, οι υπέροχοι παραδοσιακοί μεζέδες  της Τερπνής (μιλτζανούδια στο σινί, ψάρια στο σινί, παπούδα κ.α), το περίφημο τσίπουρο Τερπνής, το κέφι , ο χορός και η πρώτη παρουσία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Συλλόγου με τις υπέροχες δημιουργίες του ήταν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης.

Ο καιρός για  μία ακόμη χρονιά ήταν με  το μέρος μας και επέτρεψε  τους Τερπνιώτες και τους φίλους μας να απολαύσουν μία ιδανική ημέρα για … τσίπουρο.

ΑΧΑΪΑ: "Τρώνε" τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ επειδή είναι... του Νικολόπουλου

Απίστευτο! Διοργανώνουν εκλογές μόνο στην Αχαϊα για αλλαγή του Προέδρου! Οι εκλογές γίνονται αύριο... από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, με μοναδικό στόχο (όπως καταγγέλλουν στο dete.gr στελέχη της Οργάνωσης) να "φαγωθεί" ο νυν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΓΙώργος Δρακούλης ο οποίος είναι πολιτικά φίλος με τον διαγραφέντα από τη ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο.

Σχετικό θέμα με την αλλαγή ηγεσίας του κ. Δρακούλη, είχε θέσει και ο πολιτευτής Δημήτρης Τραινταφυλλόπουλος, αλλά και κάποιοι αντίπαλοι του νυν Προέδρου "νεολαίοι" που όλο αυτό το χρονικό διάστημα φρόντιζαν να διοχετεύουν "μηνύματα" σε δημοσιογράφους για την "αντινεοδημοκρατική" (υποτίθεται) δράση του κ. Δρακούλη. Του οποίου η θητεία λήγει τον προσεχή Ιούνιο!

Διαγωνισμός σαρδέλας και καλλιστεία για το καλύτερο μουστάκι στο Βελημάχι!


Για 10η χρονιά στο Βελημάχι Γορτυνίας πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Σαρδέλας στο πλαίσιο της οποίας έγινε και ο διαγωνισμός για το πιο όμορφο μουστάκι…

Την πρωτιά όμως την πήρε η Αχαϊα. Σύμφωνα με το dete.gr, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Αλευρής από την Τριταία Αχαϊας.

Οι Γορτύνιοι έχουν παράδοση στο μουστάκι, γι αυτό και επί Τουρκοκρατίας όποιον συνελάμβαναν, του έκοβαν το μουστάκι για εκδίκηση.