Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

"Λεόντιος και Λένα" από την ομάδα θ… όπως θέατρο στο 5ο Φεστιβάλ Πολυγύρου

Με τη θεατρική παράσταση «ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ» του Georg Büchner από την ομάδα θ… όπως θέατρο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο 5ο Φεστιβάλ Πολυγύρου, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013, στις 9.30 μ.μ.

Μια κωμωδία, ένα παραμύθι με όλα τα απαραίτητα: περιπλανώμενα βασιλόπουλα, μελαγχολικές πριγκίπισσες, βασιλιάδες, αυλικούς και χωρικούς. Με τραγούδι, παντομίμα, μαριονέτες και παλιάτσους. Και τον Έρωτα να κινεί τα νήματα. Μα έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να μιλάμε με παραμύθια; Ναι, όταν αυτά μας κάνουν ασυνήθιστες ερωτήσεις.

Μπλέκοντας γλυκά τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, τον Άμλετ, τον Δον Κιχώτη, τον Ερωτόκριτο, μύθους και αρχέτυπες εικόνες, ο Μπύχνερ ρωτάει, αφουγκράζεται, ψάχνει να βρει από τι υλικό είναι φτιαγμένο το παραμύθι της ανθρωπότητας.

Βουλή: Ψηφίστηκε επι της αρχής το πολυνομοσχέδιο απο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

- Οι κυβερνητικοί βουλευτές είπαν ναι μετα τις αλλαγές που έγιναν- Ακυρώθηκαν οι τροπολογίες για τα κυβερνητικά αεροσκάφη και το «ακαταδίωκτο» των μελών του ΤΧΣ- Αύριο ξεκινά η συζήτησή του στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την ψηφοφορία.
Σε οπισθοχώρηση υπο το βάρος της απειλής καταψήφισης οδηγείται η κυβέρνηση καθώς αναμένεται η απόσυρση μιας σειράς άδικων και προκλητικών διατάξεων και τροπολογιών που είχαν παρεισφρήσει στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Πάντως, το κρίσιμο νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και πλέον αύριο ξεκινά η συζήτησή του στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την σχετική ψηφοφορία.

Νάνος Βαλαωρίτης: «Νοσφεράτου ο Σόιμπλε»

Για θρασύτητα κάνει λόγο ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη χώρα μας.

Μέσω της σελίδας του στο facebook αναφέρεται στο Γερμανό υπουργό Εξωτερικών με βαρείς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον «βαμπίρο» και «βρυκόλακα».

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών για τα μεταλλεία και μεταλλωρύχων στο Παλαιοχώρι


Συντάκτης: Κατερίνα Αγοραστού

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μία φορά ένα από τα χωριά της Χαλκιδικής με αφορμή την επένδυση της εταιρίας χρυσού στις Σκουριές, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας. Από τη μία μεριά περίπου διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τα μεταλλεία χρυσού και από την άλλη μεταλλωρύχοι, συνεπλάκησαν στο Παλαιοχώρι προσπαθώντας να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Οι περίπου 100 διαδηλωτές είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα σήμερα πορεία στον Πολύγυρο διαμαρτυρόμενοι για τα μεταλλεία και τις προφυλακίσεις δύο ακόμη ατόμων για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, ενώ στη συνέχεια η διαμαρτυρία τους μεταφέρθηκε και στην Αρναία.

Ωστόσο, στην περιοχή του Παλαιοχωρίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουλάχιστον 100 μεταλλωρύχους, με συνέπεια η κατάσταση να οξυνθεί και να ξεκινήσουν επεισόδια.

Η Αποδόμηση της Ελλάδος από ξένους και ντόπιους

Μαρκεζίνης Βασίλειος

Μετά την διάλυση του στρατεύματος, την επίθεση κατά της δημοτικής αστυνομίας, τις εκδιώξεις δασκάλων, ήλθε – φαίνεται - τώρα και η σειρά των θρησκευτικών διωγμών ώστε να συμβεί το κατά τας γραφάς προβλεφθέν ότι δηλαδή όση αποδόμηση του κράτους έχει ήδη γίνει δεν αρκεί αλλά πρέπει να διαλυθούν όλοι οι παραδοσιακοί πυλώνες του πολιτισμού μας γιατί το ζητεί ο κ. Τόμσον και, ως συνήθως, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Υπουργός μας Οικονομικών!

Γιατί όλα αυτά; μα γιατί λεφτά δεν υπάρχουν ή έτσι τουλάχιστο μας λένε. Πιο ακριβές θα ήταν να λεχθεί ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μερικούς αλλά υπάρχουν για άλλους πιο… χρήσιμους στην χώρα μας.

Π.χ. δανεικά λεφτά για τους τραπεζίτες πάντα βρίσκονται. Λεφτά για του απειράριθμους συμβούλους που με αναμφισβήτητα προσόντα διορίζονται ως σύμβουλοί Υπουργών, του Εθνικού Θεάτρου, της Επιτροπής Iδιoτικοποιήσεων υπάρχουν.

Τελικά οι αστερίες βλέπουν με τα μάτια... των χεριών τους

Η μελέτη επικεντρώθηκε στους γαλάζιους αστερίες Linckia laevigata, οι οποίοι ζουν στους κοραλλιογενείς υφάλους του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτούς όταν, πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι έχουν φωτοευαισθησία χάρη στις πρωτεΐνες οψίνες.

 Μία νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι οι αστερίες και άλλοι συγγενείς του, της συνομοταξίας των εχινόδερμων, «βλέπουν» και μετακινούνται στο θαλάσσιο περιβάλλον τους χάρη σε φωτοευαίσθητα όργανα που βρίσκονται στις άκρες των βραχιόνων τους. Τα όργανα αυτά ουσιαστικά βοηθούν τα ζώα να σχηματίζουν εικόνες και να βρίσκουν το δρόμο τους όταν απομακρύνονται από τη βάση τους.

Οι επιστήμονες δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα εάν οι αισθητήρες στους βραχίονες των αστεριών, η ύπαρξη των οποίων είναι γνωστή από το 19ο αιώνα, απλώς ανιχνεύουν διαφορές στο φως ή λειτουργούν περισσότερο ως πραγματικά μάτια, όπως τελικά συμβαίνει.