Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πέθανε ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων, Ραούφ Ντενκτάς


Επιτέλους ... και μια ευχάριστη είδηση !

Σε ηλικία 88 ετών


Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς.

Ο Ντενκτάς είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 8 Ιανουαρίου με ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα, όπως τα νεφρά και το συκώτι.

Ο Ντενκτάς γεννήθηκε στην Πάφο το 1924. Το 1942 αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Κατά την διάρκεια των ετών 1941-1943 εργάστηκε ως μεταφραστής, δημοδιδάσκαλος, καθώς και ως δικαστικός υπάλληλος στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Το 1944, μετέβη στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Νομικά στο Λίνκολς Ινν με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου. Αποφοίτησε το 1947 και επέστρεψε στην Κύπρο, όπου άρχισε να αναμειγνύεται και στην πολιτική.

Αναμείχθηκε για πρώτη φορά στα κοινά υπέρ της τουρκοκυπριακής κοινότητος το 1948, οπότε υπηρέτησε ως μέλος της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας κατά την Διασκεπτική Συνέλευση.

«Επιχείρηση-Σκούπα» για αποτυχημένους πολιτικούς και στείρες πολιτικές

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ

Ο Αρμαγεδδών θα είναι φρικτός όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο κ. Τόμσεν...

Τα γεγονότα που ζούμε σήμερα αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης όταν πριν από τέσσερα χρόνια υποστήριζε την ανάγκη της ανακήρυξης της ΑΟΖ. Τώρα ανακαλύφθηκε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή φυσικού αερίου, μετά τα αποθέματα που έχει η Ρωσία στον Βόρειο Πόλο, βρίσκεται μεταξύ Ισραήλ, νοτίως της Κύπρου και νοτίως της Κρήτης.

Και ορθώς ο κ. Μαρκεζίνης, με την παραμονή της παράδοσης της δικαιοδοσίας στην αγγλική Δικαιοσύνη των νέων ομολόγων που θα προέλθουν από το κούρεμα, λέει: Προσέξτε μη χάσετε από την πίσω πόρτα αυτά που θα κερδίσετε από τις γεωτρήσεις.

Συνεχίζεται η οικοδόμηση τζαμιών στην ακριτική Θράκη με αγνώστου προέλευσης χρήματα

Συνεχίζεται η οικοδόμηση τζαμιών στην ακριτική Θράκη ακόμη και σε χωριά που δοκιμάζονται από την φτώχια και την στέρηση βασικών υποδομών. Εδώ και αρκετά χρόνια η Θράκη βιώνει στην πράξη την υλοποίηση των θέσεων του Τούρκου πρωθυπουργού που πριν από μερικά χρόνια έλεγε «Στρατώνες τα Τεμένη μας ξιφολόγχες οι μιναρέδες μας».

Χωριά με μικρό πληθυσμό όπως η Άλμα στο οποίο το σχολείο είναι σε άθλια κατάσταση, δεν υπάρχουν χώροι για τα παιδία να παίξουν με ασφάλεια, η δε παροχή νερού αντιμετωπίζει προβλήματα κατασκευάζεται αυτή την περίοδο ένα τεραστίων διαστάσεων τζαμί με άγνωστη χρηματοδότηση αφού το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο τοπικός πληθυσμός των 300 ψυχών δεν θα μπορούσε να βρεί τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για την κατασκευή του.

Άγριες αποδοκιμασίες για τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Τσόνογλου



"Μας γα..τε τις ζωές" - "Πατσαβούρα" - "Που..να" ... ήταν τα "κάλαντα" που άκουσε στη Λιβαδειά η Τσόνογλου.

Ο Βενιζέλος έταξε αντιπροεδρία σε Άννα και Μιχάλη...

Όσο οι ώρες περνούν, κορυφώνεται το παρασκήνιο και τα παζάρια για την  επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ενισχύεται η άποψη ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να παραιτηθεί και από τη θέση του Προέδρου αν οι προτάσεις του δεν γίνουν δεκτές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης μιας και εκτιμάται ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν θα κερδίσει το 50% από την πρώτη ψηφοφορία.

Οι συμμαχίες λοιπόν αλλάζουν και δημιουργούνται νέες, ενώ τα «φαβορί» προσπαθούν να ενισχύσουν τη θέση τους κερδίζοντας τη στήριξη άλλων κορυφαίων οι οποίοι διαθέτουν επιρροή και μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Δήμος Πολυγύρου: Ενημέρωση καταναλωτών περί υπαγωγής του Φ.Π.Α. σε νερό, αποχέτευση και νέες συνδέσεις


Δημότες και δημότισσες,

Σας πληροφορούμε ότι με την ΠΟΛ 1242/24-11 διαταγή του Υπουργείου Οικονομικών, από 22/8/2011 υπάγεται στο Φ.Π.Α η παράδοση νερού, οι υπηρεσίες αποχέτευσης και οι νέες συνδέσεις.

Ως εκ τούτου, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του ν 2859/2000 περί κώδικα ΦΠΑ με συντελεστή 13% στο νερό και συντελεστή 23% στην αποχέτευση και στις νέες συνδέσεις.

Συνεπώς είμαστε πλέον υποχρεωμένοι, λόγω του γεγονότος ότι ο ΦΠΑ είναι απαιτητός από το Ελληνικό Δημόσιο κατά το χρόνο έκδοσης του λογαριασμού (περ.α, παρ. 2 αρθρ. 16 ν. 2859/2000), να εφαρμόσουμε αυστηρή τήρηση του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) που προβλέπει την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης σε περίπτωση μη εξόφλησης του λογαριασμού,

Οι διαπραγματευτές έχουν κόκκινες γραμμές. Οι γλάστρες, όχι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η καινούργια καραμέλα των εθελόδουλων είναι η φράση «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές».

Την ακούμε σε όλους τους τόνους – απειλητικά, κοφτά, συμβουλευτικά, πατερναλιστικά.

Προφανώς δεν ισχύει. Όχι μόνο επειδή προφέρεται από εθελόδουλα χείλη, αλλά και επειδή απλώς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Κόκκινες γραμμές υπάρχουν πάντα (αρκεί να τηρούνται).

Και πρέπει να υπάρχουν και δικαιούνται να τις βάζουν όλοι - πολύ περισσότερο όταν πρέπει να προστατευτεί μια χώρα και ένας λαός.

Η ΝΔ γιατί παραμένει ακόμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου;

Ο κόσμος που  πίστεψε στην αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά δέχθηκε, με μισή καρδιά,  την Κυβέρνηση Παπαδήμου ως  το  αναγκαίο κακό, που έστελνε τον Παπανδρέου σπίτι του,  διέσωζε την χώρα, έφερνε πιο κοντά τις εκλογές και εξασφάλιζε ένα ελάχιστο επίπεδο σοβαρότητας στη διαχείριση των πραγμάτων της χώρας.

Όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι  που φοβόταν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου…διέσωζε το ΠΑΣΟΚ, ενώ φόρτωνε στη Ν.Δ, ευθύνες που δεν της ανήκαν. Επιπλέον, ενίσχυε την επιχειρηματολογία της Αριστεράς  ότι  «όλοι είναι ίδιοι», έκανε τον Καρατζαφέρη …κυβερνητικό εταίρο και κυρίως αποτελούσε «πρόβα» για τα επόμενα. Με άλλα λόγια, ο Παπαδήμος από μεταβατικός, μπορούσε να μας προκύψει και ως …μονιμότερη λύση.

Πολύ φοβούμαι ό,τι μέρα με τη μέρα, δικαιώνονται οι δεύτεροι. Ο κ. Παπαδήμος από την πρώτη μέρα έδειξε πως θέλει να  συνεχίσει το …έργο του προκατόχου του.

Θέλει Παπαδήμο και μετά τις εκλογές ο Παπακωνσταντίνου

Αυτά λέμε τόσο καιρό, αλλά που να ακούσουν οι σύμβουλοι του Σαμαρά...
Παπαδήμος για πάντα...


Αίσθηση στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις


Ανδρέας Μπελεγρής

Την άποψη να τεθεί ξανά ο κ. Λουκάς Παπαδήμος επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης μετά της βουλευτικές εκλογές –ή, κάποιος πρωθυπουργός όπως ο κ. παπαδήμος , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά -  εξέφρασε σε συνέντευξη στο Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου κατά την προσφιλή τακτική των «πράσινων» στελεχών τα τελευταία δύο χρόνια εκτίμησε ότι οι εκλογές θα έχουν διλημματικό χαρακτήρα, ο οποίος θα είναι ο εξής::

Ανακαλύφτηκε το μεγαλύτερο και το πιο απόμακρο σμήνος γαλαξιών

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε το μεγαλύτερο σμήνος γαλαξιών και μια άλλη το πιο μακρινό σμήνος, που έχουν ποτέ παρατηρηθεί. Τα γαλαξιακά σμήνη, που περιλαμβάνουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες γαλαξίες, είναι οι μεγαλύτερες δομές ύλης στο σύμπαν.

Η πρώτη ανακάλυψη, με επικεφαλής τον Φιλίπ Μεναντό του πανεπιστημίου Ράτγκερς, έγινε με το τηλεσκόπιο «Ατακάμα» στη Χιλή και το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτινών-Χ «Τσάντρα» της NASA.

Το σμήνος που βρίσκεται σε απόσταση περίπου επτά δισεκατομμυρίων ετών φωτός, έχει πολλά τρισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη μάζα από τον ήλιο μας (συγκεκριμένα τον αριθμό 2 ακολουθούμενο από 15 μηδενικά), γι' αυτό βαφτίστηκε «Ελ Γκόρντο», που στα ισπανικά σημαίνει «παχουλό».

Έφοδος αναρχικών σε μάζωξη βενιζελικών βουλευτών

Στη... μέση διακόπηκε η σύναξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο το βράδυ Πέμπτης στο μπαρ bistro(t) Cue, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 εισέβαλαν 20 με 25 αναρχικοί και άρχισαν να πετάνε αυγά και νερά στους συγκεντρωμένους βουλευτές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους αναρχικούς έλουσαν με ποτά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Αμοιρίδη!

Μετά από έντονους διαπληκτισμούς και λεκτικές αντιπαραθέσεις οι «εισβολείς» αποχώρησαν, όπως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η συγκέντρωσή τους δεν ολοκληρώθηκε.

Σκοπιανική ταινία με θέμα την Βέρα Φότεβα του "Δημοκρατικού Στρατού"!


ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...


Προπαγανδιστική ταινία ετοιμάζουν πάλι οι σκοπιανοί με θέμα την έξοδο των σλάβων κομιτατζήδων που τάχθηκαν στο πλευρό του "Δημοκρατικού Στρατού" και έφυγαν απο την Μακεδονία ΜΑΣ για να μην πληρώσουν την προδοσία τους.

Η ταινία έχει τίτλο "Άνθρωποι χωρίς πατρίδα" (αστακομακαρονάδα χωρίς γαρίδες, επίσης), σκηνοθεσίας Μάρκο Γκιόγκοβιτς ακολουθεί τη ζωή της "ηρωίδας" για τους γυφτοσκοπιανούς, Βέρα Φότεβα. Ο σεναριογράφος της ταινίας, Άτανας Κίροβσκι, δήλωσε ότι αν και φαίνεται εύκολη εργασία η γραφή σεναρίου με βάση πραγματικό χαρακτήρα, στην ουσία δεν είναι καθόλου απλό να χτιστεί σενάριο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.