Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε την αθέατη πλευρά της Σελήνης

Η μυστηριώδης αθέατη πλευρά της Σελήνης «αποκαλύπτεται» στο animation της NASA

Εντυπωσιακό animation που δείχνει τη μυστηριώδη μακρινή πλευρά του φυσικού μας δορυφόρου

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Είναι γνωστό ότι η τροχιακή κίνηση της Σελήνης μας υποχρεώνει να βλέπουμε πάντοτε την ίδια πλευρά της. Η άλλη πλευρά έχει επικρατήσει να ονομάζεται ως «σκοτεινή» κάτι που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα αφού και εκείνη η πλευρά δέχεται το ηλιακό φως. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν την μη ορατή σε μας πλευρά του φυσικού μας δορυφόρου ως «μακρινή» ή ως «αθέατη». Το γεγονός ότι δεν είχαμε οπτική επαφή με αυτή την πλευρά της Σελήνης δημιούργησε ένα μυστήριο γύρω από τον αυτό τον αθέατο σεληνιακό κόσμο.

Διακοπή μαθημάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Λαμβάνοντας υπόψη:
     1.Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ.4 περ.27 του Ν 3852/2010 σε συνδυασμό με την αριθμ.669/2014 απόφαση του Δημάρχου Πολυγύρου “περί της κατανομής των αρμοδιοτήτων των Αντιδημάρχων”
       2.Την συνεχή χιονόπτωση που επικρατεί από τις πρωινές ώρες, η οποία επιβάλλει τη χρήση αλυσίδων, λόγω ολισθηρότητας των δρόμων, σύμφωνα με την Τροχαία

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη διακοπή των μαθημάτων για τους μετακινούμενους μαθητές των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την 9η Φεβρουαρίου 2015, στις 12:35,

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός για το επόμενο διήμερο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αθήνα, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και θυελλώδεις άνεμοι που η έντασή τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η χιονόπτωση σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από την Τρίτη αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε Μακεδονία και Θράκη.

Το κρύο είναι τσουχτερό σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Καμμένος: Δεν θα βγούμε στη βίζιτα!

Σχόλιο μετά τις προγραμματικές

Δεν θα πέσουμε στα τέσσερα. Είμαστε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Αν τους αρέσουν (σ.σ. αυτά που προτείνει η Ελλάδα στους εταίρους), έχει καλώς», δήλωσε σύμφωνα με τα Νέα λίγο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο κύριος Καμμένος.

Σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Πάντως, δεν θα βγούμε στη βίζιτα»!

Παράλληλα, ερωτηθείς για τα σενάρια Grexit,

Reuters στον απόηχο των προγραμματικών: Ευθεία σύγκρουση με τους πιστωτές, αδύνατη η παραμονή στο ευρώ

«Εάν ο Τσίπρας δεν κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι του, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

Ευθεία ρήξη της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωζώνη «βλέπουν» κορυφαίοι διεθνείς αναλυτές, στον απόηχο των προγραμματικών δηλώσεων που πραγματοποίησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Πρακτικά αδύνατη θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ο κορυφαίος αρθογράφος του Reuters Hugo Dixon, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι πιστωτές της χώρας να συμφωνήσουν με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης.

Σαν σήμερα πέθανε ο Εθνικός Ποιητής Διονύσιος Σολωμός

Ο εθνικός μας ποιητής , Διονύσιος Σολωμός, γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1798 στη Ζάκυνθο, ως εξώγαμο τέκνο του κόντε Νικόλαου Σολωμού και της υπηρέτριάς του Αγγελικής Νίκλη.

Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός και το 1808 έφυγε για σπουδές στην Ιταλία, με τη συνοδεία του ιταλού δασκάλου του Ρώσση. Επτά χρόνια αργότερα πήρε το απολυτήριο από το Λύκειο της Κρεμόνας και γράφτηκε στο πανεπιστήμιο της Πάβιας, απ' όπου πήρε το πτυχίο της Νομικής. Παράλληλα με τις σπουδές στη νομική, για την οποία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε, άρχισε να γράφει στίχους στην ιταλική γλώσσα, ενώ ήρθε σε επαφή με διαπρεπείς φιλοσόφους, φιλολόγους και αξιόλογους εκπροσώπους της λογοτεχνικής κίνησης της εποχής.

Το 1818 επέστρεψε στη Ζάκυνθο, όπου παρέμεινε για δέκα χρόνια. Εκεί άρχισε να γράφει τα πρώτα του αξιόλογα στιχουργήματα στα ελληνικά.