Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Στις 21 και 22 Απριλίου η πρώτη ανοιξιάτικη βροχή από «πεφταστέρια»

Η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, οι Λυρίδες, άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Οι πτώσεις των συγκεκριμένων μετεώρων, που αποκαλούνται και «πεφταστέρια», θα αποκορυφωθούν την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ενώ θα διαρκέσουν σε πιο αραιή μορφή έως τις 25 του μηνός.

Επειδή πάντως στις 25 Απριλίου υπάρχει πανσέληνος, ο ουρανός τις προηγούμενες νύχτες δεν θα είναι πολύ σκοτεινός και έτσι οι παρατηρητές (στο μέτρο πάντα που το επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες) δεν θα έχουν ιδανικές συνθήκες, από τα μεσάνυχτα έως τα χαράματα, για να δουν το αστρονομικό φαινόμενο. Στο αποκορύφωμά του αναμένεται να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται έως 20 διάττοντες ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αυτός είναι ο 19χρονος φοιτητής που έχει σπείρει τον πανικό στην Βοστώνη


ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 Ένας 19χρονος φοιτητής από την Τσετσενία φαίνεται πως είναι ο ένας από τους δύο υπόπτους για τις επιθέσεις στη Βοστώνη και τον οποίο καταδιώκουν από το πρωί 9.000 αστυνομικοί στα προάστια της πόλης.

Ο αδερφός του, 26 χρονών, σκοτώθηκε κατα τη διάρκεια της καταδίωξης που έχει προκαλέσει χάος και πανικό στη Βοστώνη. Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ ζούσε μαζί με τον αδερφό του στο Κέιμπριτζ, προάστιο της Βοστώνης, εδώ και μια δεκαετία. Φέρονται να είναι τουρκικής καταγωγής γεννημένοι στην Τσετσενία.

Στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του 19χρονου αναφέρεται ότι σπουδάζει στο κολλέγιο του Κέιμπριτζ ενώ έχει λάβει και υποτροφία μαζί με άλλους 45 μαθητές που έλαβαν υποτροφία για σπουδές σε Πανεπιστήμια της χώρας.

Ακαρπη και η δεύτερη προσπάθεια για εκλογή προέδρου στην Ιταλία

Η προσπάθεια Μπερσάνι να επιβάλει τον 80χρονο συντηρητικό Μαρίνι εξελίσσεται σε φιάσκο

Βαριά ήττα συνιστά για τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι ο «μαύρος καπνός» που αναδύθηκε στις δύο πρώτες ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ο Μπερσάνι ρίσκαρε τη διάσπαση στην Κεντροαριστερά με την επιλογή του 80χρονου Φράνκο Μαρίνι και έχασε, καθώς η «εξέγερση» των Δημοκρατικών τορπίλισε -και τις δύο φορές- μία γρήγορη εκλογή του υποψήφιου προέδρου που υποστηρίχθηκε επίσης από την μπερλουσκονική δεξιά, το κέντρο Μόντι και τη Λέγκα του Βορρά.

Ο Φράνκο Μαρίνι δεν κατόρθωσε να αποσπάσει στην πρώτη ψηφοφορία τα δύο τρίτα των ψήφων (672 «ναι» σε σύνολο 1.007 βουλευτών, γερουσιαστών και εκπροσώπων περιφερειών) που απαιτούνται για την ανάδειξη προέδρου κατά την πρώτη μυστική ψηφοφορία.