Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Διονύσης Κ. Καραχάλιος: Ανοικτή Επιστολή προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Αγαπητέ Βαγγέλη,

με το θάρρος της κοινής μας προέλευσης από τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την έκπληξή μου διότι, τον τελευταίο καιρό, φαίνεται να έχεις πολλά και αδικαιολόγητα νεύρα.

Προσπάθησα να εξηγήσω το φαινόμενο με την σκέψη ότι, ίσως αισθάνεσαι άβολα, που, παρ’ ότι ήσουν μεταξύ εκείνων, οι οποίοι εισηγήθηκαν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, δεν ακολούθησες το παράδειγμα Σουφλιά, που, επί τέλους, ανέλαβε τις ευθύνες του και απεχώρησε της πολιτικής. Όμως, κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά άδικο για ένα σημαντικό στέλεχος της παράταξης που, στο κάτω-κάτω, δεν έκανε τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο, από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, διεκδικεί, πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη, την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Μια άλλη σκέψη μ’ έκανε να πιστέψω ότι στενοχωρήθηκες πολύ, επειδή πήγαν χαμένες κάποιες 700, 800 ή 1000 υπογραφές που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κάποια στελέχη μάζευαν, για να στηρίξουν την δική σου υποψηφιότητα, για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και συ, για λόγους άγνωστους, δεν μπόρεσες να αξιοποιήσεις αυτό το τεράστιο λαϊκό ρεύμα. Όμως και αυτή η σκέψη δεν μπορεί να έχει βάση, καθώς όλο το μέλλον είναι μπροστά σου και, επί τέλους, στην πολιτική, οι συνθήκες και οι περιστάσεις φέρνουν συχνά τα πάνω – κάτω και τούμπαλιν.

Μια τρίτη σκέψη, που πέρασε από το μυαλό μου ήταν ότι, κάποιοι, ασφαλώς κακοήθεις, διαδίδουν ότι η θητεία σου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν η χειρότερη της μεταπολίτευσης, αλλά, βέβαια, όταν σκέπτομαι το πέρασμα του Άκη Τσοχατζόπουλου ή του Γιάννου Παπαντωνίου, αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Μια τελευταία σκέψη ήταν μήπως νοιώθεις βαθιά καταπιεσμένος, επειδή η Ντόρα, αν και ήλθε στη Νέα Δημοκρατία πολύ αργότερα από σένα, σε ξεπέρασε στην πορεία και ενώ εκείνη διεκδικεί την ηγεσία, εσύ δίνεις μάχες στα κανάλια. Και αυτή όμως η σκέψη μάλλον σε αδικεί, αφού αύριο, όταν η Ντόρα χάσει από τον Αντώνη, θα είσαι εσύ εκείνος που θα μπορεί να κρυφογελάει τελευταίος.

Τελικά, όλες αυτές οι δυσάρεστες και ψυχοφθόρες σκέψεις ξεπεράστηκαν, όταν σε είδα να βγάζεις τα κουμπούρια σου και τις σπάθες σου, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και να δηλώνεις, υπερήφανα, ξεκάθαρα και λεβέντικα, ότι δεν είσαι «λαγός της Ντόρας». Δήλωση που επανέλαβες και στην «Ανατροπή» του Πρετεντέρη, προφανώς για να πείσεις για την ανεξαρτησία σου, την καλοπιστία σου και την αντικειμενικότητά σου, πέρα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και το πανελλήνιο, που, ασφαλώς θα δυσκολεύτηκε να καταλάβει, γιατί εμφανίστηκες, με τόση αγριάδα και επιθετικότητα, όταν μάλιστα δεν είσαι «λαγός της Ντόρας».

Αγαπητέ Βαγγέλη,

σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, αρχίζουν τα ερωτηματικά:

Είσαι έμπειρος πολιτικός και ασφαλώς γνωρίζεις ότι ελάχιστη σημασία έχει η διαβεβαίωσή σου ότι, δεν είσαι «λαγός της Ντόρας». Για μένα και φαντάζομαι για χιλιάδες άλλους συμμαχητές μας, που σε είδαν, σε άκουσαν και σε παρακολουθούν συνεχώς, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι, τον τελευταίο καιρό, καθημερινά όλο και περισσότερο, φαίνεσαι ή φέρεσαι σαν να είσαι, πράγματι, «λαγός της Ντόρας» Και μάλιστα πονηρός «λαγός», που βγαίνει και λέει αυτά, που η Ντόρα θα ήθελε να πει, αλλά μη θέλοντας να εκτεθεί και να κατηγορηθεί ότι πολώνει το κλίμα, απολαμβάνει τις δικές σου «αντιστασιακές» προσπάθειες για το ’93, που, είναι αλήθεια, θυμήθηκες να τις κάνεις κάπως όψιμα και ετεροχρονισμένα.

Ίσως, βέβαια, έχεις κάποια δικαιολογία. Προσπάθησες, κατ’ επανάληψη, μετά τις εκλογές να συναντήσεις τον Αντώνη Σαμαρά και σου αρνήθηκε την ευκαιρία. «Με πήγε από αναβολή σε αναβολή, μέχρι που διέρρευσε ότι έφαγα πόρτα», φέρεσαι να έχεις δηλώσει (www.in.gr–15.10.2009).

Πράγματι, είναι σκληρό να αυτοπροβάλλεσαι ως θεματοφύλακας της κομματικής νομιμότητας και να τρως κατάμουτρα πόρτα… Αλλά, πάλι, όταν η Ντόρα έχει δηλώσει ότι “την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα περνά το κατώφλι της Ρηγίλλης, εγώ εγκαταλείπω οριστικά τη ΝΔ και η ευθύνη της αποχώρησής μου δεν θα βαρύνει εμένα” (www.in.gr – 12.08.2000) και, τώρα κάνει την «πάπια», γιατί εσύ να παριστάνεις τον «λαγό» και μιλάς, σήμερα, για πράγματα, για τα οποία δεν μίλησες στην ώρα τους;

Με «λαγούς» και «πάπιες» νομίζετε, κάποιοι, ότι θα ανασυγκροτήσετε τη Νέα Δημοκρατία; Η μήπως υπήρξε κάποια αντίδρασή σου (και δεν την μάθαμε) όταν, με απόφαση του Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε υποψήφιος, εξελέγη Ευρωβουλευτής και Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας και ορίσθηκε υπουργός Πολιτισμού;


Αλλά τα ερωτήματα δεν σταματούν εδώ. Αν ο Α. Σαμαράς φταίει για το ’93, γιατί ο Νικήτας Κακλαμάνης, που τον ακολούθησε τότε, θεωρείται «άσπιλος» και «άμωμος»; Μήπως γιατί έβαλε φαρδιά–πλατιά και, μάλιστα, πρώτη-πρώτη, την υπογραφή του στην στήριξη της Ντόρας; Άραγε, η πλατιά αγκάλη της θυγατέρας Μητσοτάκη, που, απ’ ότι φαίνεται χωράει όλους τους «βαρόνους» και τις «βαρονίες» της Νέας Δημοκρατίας, είναι η «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», ενώ η ψήφος του λαού και η εμπιστοσύνη της ηγεσίας του κόμματος είναι για πέταμα;

Όταν ο Μ. Έβερτ, που «υπονόμευε» την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη (στο πλαίσιο της τριανδρίας που είχε σχηματίσει με τον Αθ. Κανελλόπουλο και τον Στ. Δήμα) έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, διάπλατη αγκαλιά και με το συνηθισμένο άφθονο χαμόγελο, από την Ντόρα, δεν ισχύουν τα «ιστορικά γεγονότα», για τα οποία παραληρούσες στην εκπομπή του Πρετεντέρη; Ή μήπως χρειάζεται να ταρακουνήσω την προκλητικά επιλεκτική μνήμη σου, θυμίζοντάς σου την επιστολή της τριανδρίας (12.10.1992) προς τον τότε πρωθυπουργό, με την οποία και εξαιτίας των οικονομικών μέτρων, επισήμαναν ότι, η κυβέρνηση απειλείται με κατάρρευση, λόγω των μετώπων που έχει ανοίξει;

Ή, ακόμη, την πλήρη διαφωνία του Μ. Έβερτ (στο πλαίσιο της ίδιας «υπονόμευσης»), στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στις 21.10.1992, όταν, συμφωνώντας, τότε, με τον Α. Σαμαρά, εξέφρασε την διαφωνία του με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό;

Αλλά, επειδή είναι προφανές, από τα λεγόμενά σου, ότι η επίκληση των «ιστορικών γεγονότων» είναι μια εκ του πονηρού επινόησή σου για να μπορείς να υποστηρίζεις, με πολύ αθωότητα, έστω και αν μας παίρνεις τ’ αυτιά με την «αγριάδα» σου, ότι «εγώ δεν ομιλώ προσωπικά», αλλά «αναφέρομαι μόνο σε γεγονότα που έχει καταγράψει η ιστορία», προσπάθησε να θυμηθείς και κάποια άλλα γεγονότα που έχει καταγράψει η ιστορία: Όπως π.χ. την άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Καραμανλή, το 1958, 15 βουλευτών της τότε ΕΡΕ, με δήλωση τους προς την Βουλή, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της πλειοψηφίας και την άμεση προσφυγή του Κων/νου Καραμανλή στις κάλπες.

Μεταξύ των 15 ήταν οι Παναγής Παπαληγούρας και Γεώργιος Ράλλης, που αποτέλεσαν, στην συνέχεια, τους στενότερους ίσως συνεργάτες του Εθνάρχη, ενώ το παραπάνω «ιστορικό γεγονός» δεν εμπόδισε τον Γεώργιο Ράλλη να γίνει ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της χώρας….

Αλλά και η περίπτωση του Κωστή Στεφανόπουλου, που αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και ίδρυσε την ΔΗΑΝΑ, δεν στέρησε την δυνατότητα, από το άλλοτε επιφανές στέλεχος της παράταξης να γίνει πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά με τον απόλυτο σεβασμό των στελεχών της και των οπαδών της…

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Μετά απ’ όλα αυτά, είναι φανερό ότι λαϊκίζεις και δημαγωγείς ασύστολα, όταν χρησιμοποιείς επιλεκτικά την μνήμη των ιστορικών γεγονότων, για να υποστηρίξεις τις σκοπιμότητες, που δεν έχεις το θάρρος να υποστηρίξεις υπεύθυνα και ξεκάθαρα και, προ πάντων, με ειλικρίνεια. Κανείς δεν θα σε κατηγορούσε, αν δημοσίως, με απόλυτη ευθύτητα και λιγότερα νεύρα, δήλωνες ότι υποστηρίζεις την Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή την θεωρείς άξια και ικανή. Αλλά αποπνέει φαιδρότητα και μικροκομματισμό το να παριστάνεις τον ακέραιο και αντικειμενικό τιμητή των πάντων και τον άγρυπνο θεματοφύλακα της νεοδημοκρατικής νομιμότητας, ενώ μας κάνεις να σκεφτόμαστε «λαγούς», «πάπιες» και ό,τι άλλο η αγανάκτησή μας, από την συμπεριφορά σου, προκαλεί.

Και κάτι τελευταίο: Η υπενθύμιση της κρητικής καταγωγής σου παραπέμπει, υποθέτω, σε λεβεντιά, παλικαριά και μπόλικη αγριάδα, αν κρίνω από το ύφος σου, το πάθος σου και την ένταση της φωνής σου. Όλα καλά και άγια, αλλά μην ξεχνάς ότι και εμείς, οι υπόλοιποι Έλληνες, πέρα από την Κρήτη, κάτι απ’ όλα αυτά διαθέτουμε… Και, επί τέλους, δεν το βροντοφωνάζουμε, γιατί μας αρκεί να το νοιώθουμε μέσα μας και να το γνωρίζουν αυτοί που στέκονται δίπλα μας, χωρίς να χρειάζεται να τους το υπενθυμίζουμε, μπας και φοβηθούν και γίνουν «λαγοί», για να κρυφτούν στην αγκαλιά της Ντόρας.-

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Διονύσης Κ. Καραχάλιος

Δικηγόρος

Πρώην Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Πηγή: Antinews

Το Φλεβάρη του 2010 η δίκη του αντιδημάρχου Κατερίνης

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης , που συνεδρίασε σήμερα ανέβαλε για τις 26-Φεβρουαρίου του 2010 τη δίκη με κατηγορούμενο τον πολιτευτή του ΛΑΟΣ και πρώην αντιδήμαρχο Κατερίνης κ. Μιλτιάδη Σπυριδόπουλο και μηνυτή τον δημοσιογράφο κ. Απόστολο Λέινα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο στενός συνεργάτης του δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη , στις 21 Οκτωβρίου 2007 στον Κούκο Πιερίας τραυμάτισε και απείλησε τον εγκαλούντα δημοσιογράφο και τον προσέβαλε με τις φράσεις: "ποιοι είστε εσείς και καταθέτετε στεφάνια ;" και "με ποιο δικαίωμα καταθέτετε στεφάνια ως δεξιοί;".

Δήλωση κ. Τάκου

Μετά την αναβολή του δικαστηρίου ο κ. Γεώργιος Τάκος , πρόεδρος της Αυτοτελούς Οργάνωσης Ν. Πιερίας ΕΔΕΣ-ΠΑΟ , δήλωσε ότι καταγγέλλει και καταδικάζει τα έκτροπα που δημιούργησε ο κ. αντιδήμαρχος στο μνημόσυνο και ότι ο συγκεκριμένος πολιτευτής είναι ανεπιθύμητος στο χώρο αυτό.

Πηγή: Λευτεριά

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην Κατερίνη

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ SUPER MARKET ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για το Νέο τραγικό – θανατηφόρο- εργατικό δυστύχημα στην πόλη μας.

Σήμερα ένας νεότατος άνθρωπος, ένας οικογενειάρχης πατέρας τριών τέκνων έχασε αδικαιολόγητα τη ζωή του από τις εγκληματικές παραλείψεις των στοιχειωδών μέτρων προστασίας

Το τραγικό δυστύχημα έγινε έξω από το SUPER MARKET ΜΑΣΟΥΤΗΣ στον Σβορώνο Πιερίας την ώρα που το τραγικό θύμα μαζί με άλλον εργαζόμενο εργάζονταν για την αλλαγή της ονομασίας του SUPER MARKET σε μεγάλη πινακίδα που ήταν κάτω από ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ και είναι καθαρά αποτέλεσμα της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ μέτρων ασφαλείας από τον εργοδότη.

Η προκλητική έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας είχαν ως αποτέλεσμα το νέο τραγικό περιστατικό 3,5 μήνες περίπου μετά το τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που είχαμε στην ΔΕΥΑΚ.

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση του τραγικού αυτού περιστατικού. Το Τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ Πιερίας και η αστυνομία πρέπει να πραγματοποιήσουν άμεσα εξονυχιστική έρευνα όλων των πλευρών του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για να μην έχουμε άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλο την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων πρόληψης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πηγή: Λευτεριά

Θεσσαλονίκη: "Παγώνουν" τα δημοτικά τέλη για τον επόμενο χρόνο!


Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2010 αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι στην πρόταση της διοίκησης συνέβαλε και η αναμενόμενη εξοικονόμηση πόρων από τη μετεγκατάσταση του δημαρχείου και των υπηρεσιών του, στο νέο ιδιόκτητο κτίριο του και σε άλλα νέα κτίρια του δήμου, καθώς και από τα έσοδα του 20% από τη σύμβαση εκμετάλλευσης του δημοτικού χώρου στάθμευσης του νέου δημαρχείου.

Η αντιπολίτευση

Οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης υπογράμμισαν ότι τα δημοτικά τέλη ήταν ήδη υψηλά τα προηγούμενα χρόνια. Πρόταση για «μείωση των δημοτικών τελών κατά 20%» κατέθεσε στο σώμα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, βουλευτής Χρύσα Αράπογλου, τονίζοντας ότι «είναι απολύτως επεξεργασμένη, τεκμηριωμένη και κατατεθειμένη από την παράταξη της, από το 2006, με νούμερα και αριθμούς» και ότι «οι πόροι μπορούν να εξοικονομηθούν, εάν σταματήσει η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος».

«Θετική» χαρακτήρισε την εισήγηση της διοίκησης του δήμου για πάγωμα των τελών ο Γιάννης Μπουτάρης, προτείνοντας ωστόσο «να μειωθούν τα τέλη κατά το ποσοστό της περσινής τους αύξησης». Μείωση των δημοτικών τελών ζήτησε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ ο Αγάπιος Σαχίνης δήλωσε πολιτικά αντίθετος «στην πρακτική της ανταποδοτικότητας» των δημοτικών τελών.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα


Προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς στην κούρσα για την αρχηγία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταδεικνύουν τα πρώτα αποτελέσματα και της τρίτης κυλιόμενης Ανοικτής Διαδικτυακής Ψηφοφορίας από την «zougla.gr».

Στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας το «VETO» θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και των τριών Ανοικτών Ψηφοφοριών που διεξήγαγε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας μετρήσεων που θα δημοσιοποιηθεί το Σαββατοκύριακο θα καταδεικνύει και αυτή το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη, με μία διαφορά της τάξης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Πηγή: Zougla

Το εντυπωσιακό video του γηπέδου της Μίκρας


Η BLUEARENA εξασφάλισε και σας παρουσιάζει σε πανελλήνια αποκλειστικότητα, το βίντεο που δημιούργησε η ομάδα των Ιταλών αρχιτεκτόνων που ασχολήθηκε με την μελέτη κατασκευής του γηπέδου στη Μίκρα.

Όπως θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Απολαύστε το…Πηγή: BlueArena

ΠΑΟΚ Ψάχνει επιθετικό ο Βρύζας


Η μεταγραφική περίοδος, ανοίγει σε λιγότερο από δύο μήνες. Οι ανάγκες του ΠΑΟΚ είναι προφανείς, η αναζήτηση και η... στόχευση έχει ξεκινήσει, αλλά ο Ζήσης Βρύζας κρατάει ήδη μικρό καλάθι. Σ' αυτό, χωράει μετά βίας ένας επιθετικός.

Του Γιώργου Κουβεντίδη

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, μία θα είναι η μεταγραφή που θα κάνει ο ΠΑΟΚ κι αυτή στη θέση, που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, στα τελευταία παιχνίδια. Δεύτερη, θα μπει στο πρόγραμμα, μόνο αν υπάρξει κάποια αποδέσμευση, που σήμερα, πάντως, δεν θεωρείται και τόσο πιθανή.

Ο λόγος για το μικρό καλάθι στις μεταγραφές, είναι ευνόητος. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ένα "άνοιγμα", που πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τέλους της σεζόν και η ανάγκη παρουσίασης θετικών χρήσεων προκειμένου να αδειοδοτείται κάθε χρόνο (τουλάχιστο, όσο εκκρεμεί η υπόθεση των χρεών στο δημόσιο) δεν επιτρέπει την παραμικρή υπέρβαση στον προϋπολογισμό.

Στην τελευταία του συνέντευξη τύπου, πριν παραιτηθεί, ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε προσδιορίσει το άνοιγμα λίγο πάνω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ, που είναι αποτέλεσμα του αποκλεισμού από την Ευρώπη και της δαπάνης για το αθλητικό κέντρο. Σήμερα, το πραγματικό άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι λίγο κάτω από το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.

Για την κάλυψή του, υπάρχουν πιθανές πηγές εσόδων, όπως τα πλέι οφ ή η πορεία μέχρι τέλους στο κύπελλο, αλλά επειδή η ΠΑΕ δεν μπορεί να περιμένει τον Απρίλιο, ο μόνος τρόπος να καλυφθεί σήμερα, είναι μέσω της αύξησης κεφαλαίου. Στις αρχές Δεκεμβρίου η αύξηση θα ανοίξει για το κοινό και μέσα στον Φεβρουάριο θα υπάρχει μία σαφής εικόνα για το ποσό, που θα μπει στο ταμείο της ΠΑΕ.

Προς το παρόν, πάντως, στην Τούμπα ασχολούνται με το αυριανό παιχνίδι της Κομοτηνής, στο οποίο ο Σάντος θα έχει στη διάθεσή του και τον Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έβγαλε το χθεσινό πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, που θα αναχωρήσει σήμερα για την Ξάνθη, όπου θα καταλύσει. Νοκ άουτ είναι οι Φιλομένο, Κονσεϊσάο, Χαλκιάς και Μπιζέρα.

"Ο Πανθρακικός έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς, αλλά τους βαθμούς τους θέλουμε κι εμείς. Θέλουμε τις νίκες στα επόμενα παιχνίδια για να μείνουμε ψηλά, αν και κανονικά η διαφορά δεν θα έπρεπε να είναι σήμερα πάνω από 5-6 βαθμούς", είπε χθες ο Γιώργος Φωτάκης.

Στην Κομοτηνή θα ταξιδέψουν μόνο 1.900 φίλοι του ΠΑΟΚ, αφού ο Πανθρακικός όχι απλά δεν έδωσε περισσότερα στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν εξέδωσε καθόλου εισιτήρια, "για την ασφάλεια των φιλάθλων της Κομοτηνής"! Στο γήπεδο θα μπουν μόνο οι 1.900 φίλοι του ΠΑΟΚ και οι 1.200 κάτοχοι διαρκείας του Πανθρακικού. Χθες, πάντως, ο ΠΑΟΚ ζήτησε 5.000 εισιτήρια για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση της αστυνομίας...

Ο Βρύζας θα κάνει σήμερα μία στάση στην Καβάλα για να μιλήσει στο ΤΕΙ της πόλης, για το "αθλητικό μάνατζμεντ".

Πηγή: Μακεδονία

Δύο νεκροί σε ξενοδοχείο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης


Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε δωμάτια ξενοδοχείου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο του ξενοδοχείου ένας 27χρονος Ελληνοϊταλός, ενώ το πρωί της Παρασκευής έχασε την ζωή του, σε άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ένας 28χρονος εμπορικός αντιπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου, Ματθαίο Τσούγκα, πρόκειται για δηλητηριάσεις που οφείλονται σε διαρροή από το σύστημα ψύξης ή θερμανσης του κτιρίου. Από την εξέταση προέκυψε ότι τα ποσοστά μονοξειδίου στο αίμα των νεκρών ξεπερνούσαν το 70%, ποσοστό ασυνήθιστα υψηλό.

Με εντολή της εισαγγελίας, το ξενοδοχείο εκκενώθηκε και συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του, ενώ αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας διενεργούν έρευνες στο ξενοδοχείο για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο ανδρών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Μακελειό σε στρατιωτική βάση στο Τέξας

Δώδεκα νεκροί και τουλάχιστον 30 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός επίθεσης στρατιωτών στη στρατιωτική βάση του Τέξας Fort Hood - της μεγαλύτερης αμερικανικής βάσης στον κόσμο. Μεταξύ των νεκρών και ένας από τους δράστες ενώ άλλοι δύο κρατούνται. "Τρομακτικό" χαρακτήρισε το γεγονός ο πρόεδρος Ομπάμα.

Σύμφωνα με τις στιγμής πληροφορίες, στην επίθεση εμπλέκονται τρία άτομα που αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι είναι στρατιώτες, τα οποία άνοιξαν πυρ εντός της βάσης (στη 1.30 τοπική ώρα) σε γραφείο προσωπικού. Στο γραφείο αυτό στρατιώτες που επρόκειτο να υπηρετήσουν σε Αφγανιστάν και Ιράκ, συμπλήρωναν έγγραφα και υποβάλλονταν στις τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν αποχωρήσουν για τα πολεμικά μέτωπα.


Το δίκτυο NBC μεταδίδει ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ηλικίας 20 ετών.

Οι Αρχές έχουν κλείσει δυο σχολεία που βρίσκονται κοντά στη στρατιωτική βάση, ενώ ομάδες της στρατονομίας, των ειδικών δυνάμεων SWAT και του FBI σπεύδουν στο σημείο.

Μια νοσοκόμα στο νοσοκομείο Metroplex, στο οποίο μεταφέρονται οι τραυματίες, είπε στο NBC ότι όσοι έχουν μεταφερθεί είναι στρατιωτικοί.

Πάντως δεν είναι το πρώτο αιματηρό περιστατικό στο Fort Hood. Τον Σεπτέμβριο του 2008 ένας 21χρονος στρατιώτης σκότωσε έναν αξιωματικό και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.Πηγή: Foreign Press