Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Μακελειό σε στρατιωτική βάση στο Τέξας

Δώδεκα νεκροί και τουλάχιστον 30 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός επίθεσης στρατιωτών στη στρατιωτική βάση του Τέξας Fort Hood - της μεγαλύτερης αμερικανικής βάσης στον κόσμο. Μεταξύ των νεκρών και ένας από τους δράστες ενώ άλλοι δύο κρατούνται. "Τρομακτικό" χαρακτήρισε το γεγονός ο πρόεδρος Ομπάμα.

Σύμφωνα με τις στιγμής πληροφορίες, στην επίθεση εμπλέκονται τρία άτομα που αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι είναι στρατιώτες, τα οποία άνοιξαν πυρ εντός της βάσης (στη 1.30 τοπική ώρα) σε γραφείο προσωπικού. Στο γραφείο αυτό στρατιώτες που επρόκειτο να υπηρετήσουν σε Αφγανιστάν και Ιράκ, συμπλήρωναν έγγραφα και υποβάλλονταν στις τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν αποχωρήσουν για τα πολεμικά μέτωπα.


Το δίκτυο NBC μεταδίδει ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ηλικίας 20 ετών.

Οι Αρχές έχουν κλείσει δυο σχολεία που βρίσκονται κοντά στη στρατιωτική βάση, ενώ ομάδες της στρατονομίας, των ειδικών δυνάμεων SWAT και του FBI σπεύδουν στο σημείο.

Μια νοσοκόμα στο νοσοκομείο Metroplex, στο οποίο μεταφέρονται οι τραυματίες, είπε στο NBC ότι όσοι έχουν μεταφερθεί είναι στρατιωτικοί.

Πάντως δεν είναι το πρώτο αιματηρό περιστατικό στο Fort Hood. Τον Σεπτέμβριο του 2008 ένας 21χρονος στρατιώτης σκότωσε έναν αξιωματικό και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.



Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: