Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Θεσσαλονίκη: "Παγώνουν" τα δημοτικά τέλη για τον επόμενο χρόνο!


Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2010 αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι στην πρόταση της διοίκησης συνέβαλε και η αναμενόμενη εξοικονόμηση πόρων από τη μετεγκατάσταση του δημαρχείου και των υπηρεσιών του, στο νέο ιδιόκτητο κτίριο του και σε άλλα νέα κτίρια του δήμου, καθώς και από τα έσοδα του 20% από τη σύμβαση εκμετάλλευσης του δημοτικού χώρου στάθμευσης του νέου δημαρχείου.

Η αντιπολίτευση

Οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης υπογράμμισαν ότι τα δημοτικά τέλη ήταν ήδη υψηλά τα προηγούμενα χρόνια. Πρόταση για «μείωση των δημοτικών τελών κατά 20%» κατέθεσε στο σώμα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, βουλευτής Χρύσα Αράπογλου, τονίζοντας ότι «είναι απολύτως επεξεργασμένη, τεκμηριωμένη και κατατεθειμένη από την παράταξη της, από το 2006, με νούμερα και αριθμούς» και ότι «οι πόροι μπορούν να εξοικονομηθούν, εάν σταματήσει η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος».

«Θετική» χαρακτήρισε την εισήγηση της διοίκησης του δήμου για πάγωμα των τελών ο Γιάννης Μπουτάρης, προτείνοντας ωστόσο «να μειωθούν τα τέλη κατά το ποσοστό της περσινής τους αύξησης». Μείωση των δημοτικών τελών ζήτησε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ ο Αγάπιος Σαχίνης δήλωσε πολιτικά αντίθετος «στην πρακτική της ανταποδοτικότητας» των δημοτικών τελών.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: