Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ Ψάχνει επιθετικό ο Βρύζας


Η μεταγραφική περίοδος, ανοίγει σε λιγότερο από δύο μήνες. Οι ανάγκες του ΠΑΟΚ είναι προφανείς, η αναζήτηση και η... στόχευση έχει ξεκινήσει, αλλά ο Ζήσης Βρύζας κρατάει ήδη μικρό καλάθι. Σ' αυτό, χωράει μετά βίας ένας επιθετικός.

Του Γιώργου Κουβεντίδη

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, μία θα είναι η μεταγραφή που θα κάνει ο ΠΑΟΚ κι αυτή στη θέση, που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, στα τελευταία παιχνίδια. Δεύτερη, θα μπει στο πρόγραμμα, μόνο αν υπάρξει κάποια αποδέσμευση, που σήμερα, πάντως, δεν θεωρείται και τόσο πιθανή.

Ο λόγος για το μικρό καλάθι στις μεταγραφές, είναι ευνόητος. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ένα "άνοιγμα", που πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τέλους της σεζόν και η ανάγκη παρουσίασης θετικών χρήσεων προκειμένου να αδειοδοτείται κάθε χρόνο (τουλάχιστο, όσο εκκρεμεί η υπόθεση των χρεών στο δημόσιο) δεν επιτρέπει την παραμικρή υπέρβαση στον προϋπολογισμό.

Στην τελευταία του συνέντευξη τύπου, πριν παραιτηθεί, ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε προσδιορίσει το άνοιγμα λίγο πάνω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ, που είναι αποτέλεσμα του αποκλεισμού από την Ευρώπη και της δαπάνης για το αθλητικό κέντρο. Σήμερα, το πραγματικό άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι λίγο κάτω από το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.

Για την κάλυψή του, υπάρχουν πιθανές πηγές εσόδων, όπως τα πλέι οφ ή η πορεία μέχρι τέλους στο κύπελλο, αλλά επειδή η ΠΑΕ δεν μπορεί να περιμένει τον Απρίλιο, ο μόνος τρόπος να καλυφθεί σήμερα, είναι μέσω της αύξησης κεφαλαίου. Στις αρχές Δεκεμβρίου η αύξηση θα ανοίξει για το κοινό και μέσα στον Φεβρουάριο θα υπάρχει μία σαφής εικόνα για το ποσό, που θα μπει στο ταμείο της ΠΑΕ.

Προς το παρόν, πάντως, στην Τούμπα ασχολούνται με το αυριανό παιχνίδι της Κομοτηνής, στο οποίο ο Σάντος θα έχει στη διάθεσή του και τον Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έβγαλε το χθεσινό πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, που θα αναχωρήσει σήμερα για την Ξάνθη, όπου θα καταλύσει. Νοκ άουτ είναι οι Φιλομένο, Κονσεϊσάο, Χαλκιάς και Μπιζέρα.

"Ο Πανθρακικός έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς, αλλά τους βαθμούς τους θέλουμε κι εμείς. Θέλουμε τις νίκες στα επόμενα παιχνίδια για να μείνουμε ψηλά, αν και κανονικά η διαφορά δεν θα έπρεπε να είναι σήμερα πάνω από 5-6 βαθμούς", είπε χθες ο Γιώργος Φωτάκης.

Στην Κομοτηνή θα ταξιδέψουν μόνο 1.900 φίλοι του ΠΑΟΚ, αφού ο Πανθρακικός όχι απλά δεν έδωσε περισσότερα στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν εξέδωσε καθόλου εισιτήρια, "για την ασφάλεια των φιλάθλων της Κομοτηνής"! Στο γήπεδο θα μπουν μόνο οι 1.900 φίλοι του ΠΑΟΚ και οι 1.200 κάτοχοι διαρκείας του Πανθρακικού. Χθες, πάντως, ο ΠΑΟΚ ζήτησε 5.000 εισιτήρια για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση της αστυνομίας...

Ο Βρύζας θα κάνει σήμερα μία στάση στην Καβάλα για να μιλήσει στο ΤΕΙ της πόλης, για το "αθλητικό μάνατζμεντ".

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: