Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Ν.Μιχαλολιάκου στην τηλεόραση Ηλέκτρα της Κορίνθου

ΔΤ κ Τσουκαλά για την επίσκεψη του στο πανεπιστήμιο του Plymouth: Αμείλικτες οι συγκρίσεις με την Ελληνική ανώτατη εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 14 Μαρτίου 2012

Επίσημη επίσκεψη του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, στο Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ – Αμείλικτες οι συγκρίσεις με την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.

Ενημερωτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, στο πλαίσιο προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «ανταλλαγής Ευρωβουλευτών-Επιστημόνων».

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το τμήμα Υπολογιστών και Μαθηματικών του βρετανικού Πανεπιστημίου, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος διαλέξεων και να περιηγηθεί στα ερευνητικά εργαστήρια, στα οποία διεξάγεται επιστημονική έρευνα υψηλού επιπέδου.

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου αποχαιρέτισαν τη Δόμνα Σαμίου

Το μικρόψυχο κράτος ΔΕΝ κήδεψε Δημοσία Δαπάνη τη Δόμνα Σαμίου...
Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει...

Το «τελευταίο αντίο» στην κορυφαία ερμηνεύτρια

Φίλοι, συνεργάτες και απλοί άνθρωποι συνόδευσαν την κορυφαία ερμηνεύτρια και ερευνήτρια της λαϊκής παράδοσης, Δόμνα Σαμίου στην τελευταία της κατοικία την Τετάρτη. Στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, όπου τελέστηκε η κηδεία της, βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Μαρίζα Κωχ, Αντώνης Καφετζόπουλος, Λάκης Χαλκιάς, Νότης Μαυρουδής, Γλυκερία και οι στενοί της συνεργάτες Νίκος Οικονομίδης και Χρόνης Αηδονίδης.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο τ. πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, το Λύκειο Ελληνίδων και το ΔΣ της ΕΡΤ.

Η ΝΔ έχει καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία;

Έξω πάμε καλά, μέσα όμως;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Καλές είναι οι διευθετήσεις κορυφής. Να πείθεις ότι είσαι σοβαρός, μετρημένος κι αξιόπιστος. Γιατί οι Φράγκοι κι οι Αλαμανοί είχαν εδώ και καιρό μια τιμωρητική διάθεση μετά τα αεροπλανικά του ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα. Θέλανε να μας κουρέψουν με την ψιλή, να μας αφήσουν μόνο μια φούντα μπροστά, όπως τότε στο 6ο Δημοτικό του Κορυδαλλού, κι αφού μας πλακώσουν με τον χάρακα, να μας στείλουν στη γωνία να κάνουμε τον «πελαργό» γιατί ήμασταν χύμα στην διαχείριση. Είμαι ειδικός επί του θέματος, έτσι έβγαλα το νηπιαγωγείο και την πρώτη δημοτικού, ένεκα διαγωγής. Και μάλιστα στην εξτρίμ εκδοχή του «πελαργού». Το ‘να πόδι ψηλά και τα χέρια στην ανάταση. Είχες δικαίωμα μόνο ν’ αλλάζεις πόδι, όταν δεν άντεχες. Κάνεις τετρακέφαλο τσιμέντο.

Καλό λοιπόν να ανοίξεις κανάλια με τους έξω, να εξασφαλίσεις ότι σε ακούνε, να γίνεται συζήτηση για την ανάπτυξη, να ΄ρθει και κανένα κονδύλιο στην πραγματική οικονομία, που θα διώξει τις αράχνες από τις ταμειακές.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Newsletter Νο21

κλικ για μεγέθυνση

Ανακοινώθηκε το κόμμα Κατσέλη – Καστανίδη

Κατσελο-Καστανίδηδες και κάποιοι πράσινοι μαϊντανοί αφού ψήφισαν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο, τους εφαρμοστικούς νόμους, τώρα δήθεν "κοινωνική συμφωνία" με πράσινα πανιά και απάνω τούρλα ... Όταν χαντάκωναν την κοινωνία ολόκληρη, καλά ήταν τότε ...

Ανακοίνωση ιδρυτικής διακήρυξης της «Κοινωνικής Συμφωνίας»

Η ίδρυση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 προέκυψε ως αναγκαιότητα απάντησης στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να εκφραστεί από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και ως αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στο παλλαϊκό αίτημα για τη διατύπωση και υλοποίησης μιας ρεαλιστικής και συγχρόνως ριζοσπαστικής πολιτικής εξόδου από την πολύμορφη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

Πολιτική κίνηση ανακοινώνει ο πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ Ι. Αμοιρίδης

Η πρωτοβουλία του θα αποβλέπει στην εκλογική συνεργασία με την ΔΗΜ.ΑΡ.

Αγγελος Κωβαίος

Αλλη μία πολιτική κίνηση με προέλευση το ΠαΣοΚ και αφετηρία την διχοτόμηση του κόμματος που αποτυπώθηκε στην ψηφοφορία του μνημονίου, αναμένται να εκδηλωθεί εντός της εβδομάδας - πιθανότατα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Πιερίας κ. Ι. Αμοιρίδης αναμένεται να ανακοινώσει την δημιουργία πολιτικής κίνησης ή σχηματισμού, σε συνέχεια του κειμένου που είχε δημοσιοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο συνυπέγραφε με τους συναδέλφους του κκ. Ι. Μιχελογιαννάκη, Η. Θεοδωρίδη, Θ. Παραστατίδη, Τσετίν Μαντατζή και Γ. Παπαμανώλη.

Κούβελος - Βελόπουλος (ΛΑ.Ο.Σ.) - Δρούτσας (ΚΚΕ), στον εισαγγελέα Εφετών για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες


«Καμία παράβαση» για τους υπόλοιπους της «λίστας Βενιζέλου»

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Στον εισαγγελέα Εφετών παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» ο κ. Ισ. Κούβελος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυρ. Βελόπουλος και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Κ. Δρούτσας.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου κ. Ευ. Αργύρης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι από τις διασταυρώσεις στοιχείων δεν προκύπτει επαύξηση της περιουσιακής κατάστασης των εν λόγω προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο προς τον εισαγγελέα Εφετών έχει πάρει και η υπόθεση του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Δημητρακόπουλου για την εκπρόθεσμη κατάθεση του «πόθεν έσχες».

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα… ΠΑΣΟΚ!


Στα τέσσερα κινδυνεύει να σπάσει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις προηγούμενες αποχωρήσεις βουλευτών που άλλοι δημιούργησαν το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά και άλλοι συζητούν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άσχετα με τη δυναμική των βουλευτών και στελεχών που αποχωρούν, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως απογοητευτική για το πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα σήμερα, που πριν δυόμισι χρόνια είχε κερδίσει τις εκλογές με σαρωτικό ποσοστό.

Το… πρώτο ΠΑΣΟΚ, είναι το… οριτζινάλ, το ΠΑΣΟΚ της Ιπποκράτους και (πλέον και) του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σε αυτό παραμένει η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των στελεχών. Το πρώτο τεστ θα δοθεί την Κυριακή, οπότε η προσέλευση στις κάλπες για το νέο αρχηγό θα αποτελέσει και δείγμα για την συσπείρωση που μπορεί να υπάρξει στο μέλλον.

Εκτάσεις για καλλιέργεια παραχωρεί το ΑΠΘ


Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα μπορούν πλέον να έχουν το δικό τους βιολογικό κήπο χάρη στην πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καινοτομεί και παραχωρεί εκτάσεις του αγροκτήματός του στη Θέρμη με στόχο την καλλιέργεια χειμερινών και θερινών κηπευτικών.

Οι παραχωρούμενες αυτές εκτάσεις θα ενοικιάζονται σε όποιον πολίτη της Θεσσαλονίκης επιθυμεί και δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα έναντι του συμβολικού ποσού των 120 ευρώ ανα έτος.

Η συνολική έκταση του αγροκτήματος αγγίζει τα 100 στρέμματα και θα χωριστεί σε ίσα τεμάχια των 100 τ.μ.

H ιστοσελίδα του ολλανδού ακροδεξιού Βίλντερς εξαγριώνει την Ε.Ε.


Το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε από την ολλανδική κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε να καταδικάσει τη δημιουργία από την ακροδεξιά εταίρο της, ενός ιστοτόπου που παρακινεί στην κατάδοση «ενοχλητικών πράξεων» με αυτουργούς μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη.

Η ιστοσελίδα, που έθεσε σε λειτουργία από τις 8 Φεβρουαρίου το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του γνωστού και μη εξαιρετέου Γκερτ Βίλντερς (φωτό), καλεί τους Ολλανδούς να καταγγέλουν τις «οχλήσεις» που καθημερινά υφίστανται από πολίτες προερχόμενους εκ της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

«Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία έχουν οδηγήσει στις πιο ειδεχθείς σελίδες της ιστορίας μας. Μπορούμε, άραγε, να παραμένουμε σιωπηλοί, να μην απαντήσουμε στις μισαλλόδοξες τούτες παρακινήσεις, που εκπορεύονται από διάφορες πλευρές;

Καμμένος: Με ετοιμάζουν γιά την Μακρόνησο (video)



Βορίδης: "Περίπου Κομμουνιστής ο Καμμένος"
Πρέπει να απογαλακτιστείς Μάκη μας από τα Καρατζαφέρεια λογοπαίγνια. Εσύ είσαι σοβαρό παιδί υποτίθεται... υποτίθεται λέμε :)

Στα όπλα η Μάνη για τις ανεμογεννήτριες


Με νέα… Κερατέα απειλούν οι Μανιάτες την κυβέρνηση

Αποστολή στη Μάνη Φρίξος Δρακοντιδης, Φωτογραφίες Ελένη Κουρή

«Όποιος τολμήσει να βάλει ανεμογεννήτριες στη Μάνη έχει κάνει λάθος. Θα τον παλουκώσουμε πάνω στις ανεμογεννήτριες» δηλώνουν εξοργισμένοι οι Μανιάτες αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος με απόφαση του επιχειρεί να ξεπεράσει την απαγόρευση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή λογω του χαρακτηρισμού της συγκεκριμένης περιοχής σε Natura και Ζώνη Ειδικής Προστασίας.

Σε πρόσφατη απόφαση του ο κ. Παπακωνσταντίνου δίνει το πράσινο φως για την κατασκευή αιολικών πάρκων στα βουνά της Μάνης αλλά και άλλων προστατευμένων περιοχών, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν θα διαθέτουν… ειδικό ραντάρ που θα τις σταματάει όταν πλησιάζει σμήνος πουλιών.

Στα μαχαίρια για το Αλλατίνη


Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των επικεφαλής παρατάξεων έγινε η υπόθεση του οικοπέδου Αλλατίνη στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Στη «σφαίρα της φαντασίας» απέδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης τις καταγγελίες «περί κρυφών συνεννοήσεων της δημοτικής αρχής με την πολιτεία για εξυπηρέτηση συμφερόντων των ιδιοκτητών του Αλλατίνη». Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι προ μηνός του ζητήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η γνώμη του σχετικά με τροπολογία για την αξιοποίηση του οικοπέδου και πως απάντησε ότι «το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ξεμπλοκάρουν τα κουφάρια της πόλης, όπως και το ΦΙΞ, η ΥΦΑΝΕΤ, η ΑΛΥΣΙΔΑ».

Ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε την απόφαση της δημοτικής παράταξης να αναλάβει πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς