Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ιερισσού:"Επιθυμώ να αναπνεύσω τον αέρα που απολάμβανε ο πολύς Αριστοτέλης"

Λαμπρή υποδοχή επιφύλαξε κλήρος, λαός και άρχοντες τηςΑρναίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, προεξάρχοντος του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, στο νέο Μητροπολίτη Ιερισσού Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κ.κ Θεοκλητο, το Σάββατο 24ηΝοεμβρίου 2012 κατά την τελετή της Ενθρονίσεώς του.

Το πρωί του Σαββάτου έφθασε στην Αρναία ο νέος Μητροπολίτης υπό τα συνεχή χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους και τις ιαχές «Άξιος, Άξιος» έγινε δεκτός στην κεντρική πλατεία. Κατά μήκος της διαδρομής εκατοντάδες πολιτών που ήταν συγκεντρωμένοι δεξιά και αριστερά του δρόμου φώναζαν «΄Αξιος ,΄Αξιος» στο νέο τους Μητροπολίτη, τιμές του απέδωσε Στρατιωτικό Άγημα και η φιλαρμονική.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, καλωσόρισε και προσφώνησε ο Δήμαρχος της Αρναίας κ. Χρήστος Πάχτας, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, εκπροσώπων  του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους,

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Πάω για νέο κόμμα

Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα προαναγγέλλει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο εν αργία περιφερειάρχης ασκεί σκληρή κριτική προς τη ΝΔ και την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για υπουργούς που λειτουργούν ως υπάλληλοι της τρόικας και άλλους που έχουν ρόλο θεατή, για τον Αντώνη Σαμαρά τονίζει ότι δουλεύει σκληρά, αλλά ότι ο ίδιος διαφωνεί με συγκεκριμένες επιλογές του, ενώ είναι λάβρος απέναντι στην τοπική ΝΔ. «Είμαι βέβαιος ότι ορισμένοι θέλουν σαν τρελοί, χρόνια τώρα, να δουν τον πολιτικό μου θάνατο».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
noikonomou@ekdotiki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Και τώρα, κύριε Ψωμιάδη; Ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, το ίδιο και ο προϋπολογισμός, και όλοι περιμένουμε τη δόση. Θα τα καταφέρουμε;