Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αγιασμός στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο Ολύνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγιασμός στο υπό κατασκευή Πολιτιστικό Κέντρο Ολύνθου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (19-11-2012), παρουσία του Δημάρχου Πολυγύρου κ. Ζωγράφου, του Αντιδημάρχου Πολυγύρου κ. Βορδού, του Αρχηγού της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Πολυγύρου κ Μπογδάνου, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ολύνθου κ. Βαγιωνά, των πολιτιστικών φορέων της περιοχής και πλήθους κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, μετά την τελετή του αγιασμού, δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο, που είχαμε υποσχεθεί στους κατοίκους της Ολύνθου. Η παρέμβαση είναι ενταγμένη στο κοινοτικό πρόγραμμα Leader και έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Η Αραβική Άνοιξη - Μελέτες Διεθνών Σχέσεων


Το παρόν έργο εγκαινιάζει τη σειρά του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Μελέτες Διεθνών Σχέσεων

Τέσσερις πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες αναλύουν, εξηγούν και έρχονται να ερμηνεύσουν το πολύπλοκο και δυναμικό φαινόμενο της Αραβικής Άνοιξης, αναδεικνύοντας το "γιατί", το "πού", το "πότε" και το "πώς". Η θεωρητική προσέγγιση του παρόντος συλλογικού έργου ξεφεύγει από τα στερεότυπα, συνδυάζοντας τη θεωρητική με την επεξηγηματική ανάλυση βοηθάει τον αναγνώστη να εμβαθύνει στις εξελίξεις στον Αραβικό κόσμο, και παράλληλα καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία των Διεθνών Σχέσεων.

Την έκδοση του βιβλίου επιμελήθηκε ο Ηλίας Κουσκουβέλης.

Βάνδαλοι βεβήλωσαν την προτομή του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα στην Αθήνα


Από το Γραφείο Τύπου

Ντροπή και αίσχος από τον βανδαλισμού της προτομής του αρχηγού των ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ και της... Εθνικής Αντίστασης στην Λ. Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας, Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα. Εχθές το βράδυ, με το πέρασμα της ¨ ειρηνικής¨ πορείας της 17/11/12 προς την Ισραηλινή πρεσβεία μάλλον ...γνωστοί, βεβήλωσαν την προτομή του Στρατηγού Ζέρβα.

Σήμερα το μεσημέρι ως άμεση απάντηση στην άθλια και θρασύδειλη επίθεση στην ιστρορική μνήμη των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ και του Στρατηγού Ζέρβα, σύμβολα της καθαρής πατριωτικής Εθνικής Αντιστάσεως, η αληθώς ειρηνική και πατριωτική απάντηση ήτανε άμεση.

Τα διόδια «κόβουν» την κίνηση στην Εγνατία οδό!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ανάμεσα στο Καλοχώρι και τις Σέρρες είναι τα τμήματα της Εγνατίας οδού με τους υψηλότερους κυκλοφοριακούς φόρτους, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις φόρτου που έγιναν την τελευταία οκταετία (2004 - 2011) από το Παρατηρητήριο της Εγνατίας οδού.

Η εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει τα περισσότερα οχήματα από κάθε άλλο τμήμα του αυτοκινητόδρομου. Πάντως, στα χρόνια της κρίσης παρατηρείται διαρκής μείωση στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία, ως επακόλουθο της μείωσης των μετακινήσεων των πολιτών. Μείωση στην οποία συνεισφέρει ακόμη και η λειτουργία διοδίων και μάλιστα σε ποσοστό μέχρι 25%!