Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Γκρούεφσκι σε Σαμαρά: Έλα να μιλήσουμε απευθείας για το όνομα

Με επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό

Τι προτείνει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογο του, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας
Τετ-α-τετ συνομιλίες για την επίλυση της διαφοράς με τα Σκόπια φέρεται να πρότεινε ο Νίκολα Γκρούεφσκι στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Dnevnik», ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει αποστείλει ήδη επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, προτείνοντάς του τρόπους για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις διμερείς συνομιλίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΟΗΕ, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, φέρεται να πρότεινε στον Έλληνα ομόλογό του να συσταθούν δύο ομάδες εργασίας, με επικεφαλής τους ίδιους,

Δήμος Πολυγύρου: Επιτρέπεται η χρήση του τουρισμού στο Τσαΐρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΤΣΑΪΡΙ

Δημοσιεύθηκε στο 243/21-06-2013 ΦΕΚ η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του τέως Δήμου Πολυγύρου, νυν Δημοτικής Ενότητας Πολυγύρου. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι πέρα από την ανάπτυξη γεωργοκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων στην περιοχή υψηλής παραγωγικότητας, νοτιοδυτικά του οικισμού Καλυβών, στη θέση Τσαΐρι, επιτρέπεται πλέον και η ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων.

Τα Σιθώνεια

Δελτίο Τύπου
για τη Διεθνή Συνάντηση Ρίψεων «τα Σιθώνεια» (στη Μνήμη του Κώστα Σπανίδη)

   1. Η διεθνής συνάντηση ρίψεων, «τα Σιθώνεια», θα διεξαχθεί φέτος την 14η Ιουλίου 2013, ημέρα Κυριακή, από 16:00 έως 21.00, στο Δημοτικό στάδιο Νικήτης Χαλκιδικής.  Τα κυρίως αγωνίσματα των φετινών Σιθωνείων είναι:  Σφυροβολία (Α-Γ), Σφαιροβολία (Α-Γ) και Δισκοβολία (Α-Γ).
  
2. Για 3η συνεχόμενη χρονιά τα η συνάντηση διεξάγεται στη μνήμη του φίλου, αθλητή και προπονητή Κώστα Σπανίδη, ο οποίος στήριξε στην προσπάθειά μας να καθιερωθούν τα Σιθώνεια.
  
3. Θα συμμετάσχουν 12 αθλητές από την Ευρώπη, 8 από την Κύπρο και 22 από την Ελλάδα.

Φωτογραφίες από την Ελλάδα του '50 και του '60, από τον θρυλικό φωτογράφο McCabe


Mια πραγματική ελεγεία στην ανεπιτήδευτη ομορφιά του ελληνικού τοπίου αλλά και των Ελλήνων στη δεκαετία του '50 και του '60 αποτελούν οι φωτογραφίες του φημισμένου Αμερικανού Robert A McCabe.

Ο McCabe ταξίδεψε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1954 ως φοιτητής του Πρίνστον, μια εποχή που η ανεργία κάλπαζε. Κι όμως, όπως ο ίδιος σημειώνει δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία του παρθένου τοπίου αλλά και στην προσωπικότητα των Ελλήνων. Ταξίδεψε στο Αιγαίο από το 1954 ως το 1956 και κατέγραψε μοναδικά με το φακό του την ιστορία και την γεωγραφία (ανθρώπων και τοπίων).

Τι λέει ο πρώην πρωθυπουργός για ΝΔ, Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσίπρα και εκλογές

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ»

Γράφουν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Μαρτέλλος  

«Όσο εγώ δεν θέλω…». Με αυτή τη φράση απαντάει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε όσους του θέτουν το ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι σταθερός. Η αποστασιοποίηση του Κ. Καραμανλή είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα.

Ο ίδιος δεν επιθυμεί να έχει καμία εμπλοκή με το εσωκομματικό γίγνεσθαι και παρακολουθεί τις εξελίξεις από απόσταση. Όταν τον πλησίασαν διάφορα στελέχη της ΝΔ προ ημερών, λίγο πριν το συνέδριο και του έθεσαν το ερώτημα τι να κάνουν, ο ίδιος ήταν απόλυτος: «Κάντε ότι νομίζετε. Εγώ δεν ασχολούμαι…».

Η φράση του επί 13 χρόνια προέδρου της ΝΔ τα λέει όλα. Ο Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι δεν έχει κανένα νόημα στην παρούσα περίοδο η ενασχόληση με τα εσωκομματικά, καθώς δεν θέλει να φανεί ότι υπονομεύει τον Αντώνη Σαμαρά.

Β. Πολύδωρας: Μίλησα για συνεννόηση, όχι συνεργασία

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
«Αν με διαγράψει η Ν.Δ., θα ελευθερωθώ»

 Για συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του έκανε λόγο ο Βύρων Πολύδωρας, διευκρινίζοντας ότι μίλησε για συνεννόηση και όχι για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

«Δεν υπάρχει εξίσωση ανάμεσα στις λέξεις συνεργασία και συνεννόηση. Όποιος το διαστρεβλώνει είναι τουλάχιστον κακοήθης», ανέφερε, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, μίλησε για συνεννόηση με την έννοια ότι θέλει να κάνει «μια άμυνα απέναντι σε έναν κίνδυνο υπαρκτό», αυτόν της τρόικας.

«Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ενωτικός. Θα μου το απαγορεύσετε;», διερωτήθηκε.

Εκστρατεία για να σωθεί το αρχαίο θέατρο

Το ελληνορωμαϊκό θέατρο της Λεύκης, σε μια από τις ωραιότερες παραλίες στο Κουφονήσι

Περίπου 20.000 ευρώ απαιτούνται για την αποκατάσταση του μνημείου της αρχαίας Λεύκης, που χτίστηκε από τους Ρωμαίους τον 2ο αι. μ.Χ.

Θερμού Μαρία

Καλυμμένο σχεδόν από την άμμο, σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του μικρού νησιού, το θέατρο της αρχαίας Λεύκης, που δεν είναι άλλη από το σημερινό Κουφονήσι, απέναντι από την Κρήτη, μπορεί να αντιμετωπίζει πλέον τις φουρτούνες και τους αέρηδες με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Χάρη στη συνεργασία του Συλλόγου Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» και της οργάνωσης «Διάζωμα» αρχίζει μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το αρχαίο θέατρο ώστε να συγκεντρωθεί το ποσόν που απαιτείται για τη συντήρηση και τη διάσωσή του.

Σε απόσταση μόλις 3,6 μιλίων από την κρητική ακτή κοντά στο ακρωτήρι Γούδουρα βρίσκεται το νησάκι της Λεύκης,

Καρχιμάκης: "Την χώρα κ .Λαζαρίδη την κατέστρεψε η δεξιά... Και διάφορα αριστεροδεξιά παράσιτα του τύπου και της φυσιογνωμίας της δικής σας και του αρχηγού σας"

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή τις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη και του Μάκη Βορίδη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης στο Facebook:

«Η δεξιά σήμερα δια του κ. αριστερού νυν δεξιού εκπροσώπου του Αντώνη Σαμαρά κ. Λαζαρίδη συνεχίζει να προκαλεί ως προέκταση του κ. Βορίδη. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αυτοί οι τύποι είναι και ασεβείς και προσβλητικοί, ανήθικοι και απρεπείς. Επιβεβαιώνεται, ότι η μη σκληρή, επίσημη και καθαρή αντίδραση απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις προσβολές στο πρόσωπο του ιδρυτή μας, δίνει τα περιθώρια της κορύφωσης του θράσους, της ανηθικότητας, της προσβολής και της απρέπειας απέναντι μας.

Νεκροί δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων - Ο ένας είναι ο Λίκα Έντισον

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΜ- ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΚΟΛΑ

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Νέκροί είναι δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικές δυνάμεις, σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου και εντοπίστηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τους Λίκα Έντισον και τον Μουράτι Αντμίρ.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των υπόλοιπων συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεκροί δραπέτες με τους άλλους τρεις που αναζητούνται συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Δίστομο όπου δολοφονήθηκε ένας αστυνομικός, ενώ ο Μάρκο Κόλα παραμένει ασύλληπτος.

Οι δραπέτες έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.