Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Β. Παπαγεωργόπουλος: "Χρειάζονται αποφάσεις και όχι λόγια"


Τελικά δεν «εξειδίκευσε» ο κ. Πρωθυπουργός τα μέτρα ου σκοπεύει να πάρει τις επόμενες εβδομάδες, σε απόλυτη συνεργασία με την «Τρόϊκα» η οποία έρχεται στην Ελλάδα ακριβώς μετά το Πάσχα.

Η ενέργεια βεβαίως αυτή δίνει μία ανάσα στους Υπουργούς και στους Βουλευτές της Κυβερνητικής παράταξης κατά τις ημέρες του Πάσχα που φυσιολογικά θα βρίσκονται στις περιφέρειες τους, παρατείνει όμως την αβεβαιότητα στο εξωτερικό και εκνευρίζει τις «αγορές» οι οποίες απογείωσαν αμέσως τα spreads και κατακρήμνισαν το χρηματιστήριο!

Ίσως δεν έχουν ορισμένοι καταλάβει το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε.

«Οι Έλληνες θεοί επιστρέφουν» στην Αυστρία

Μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στους θεούς της Αρχαίας Ελλάδας, με τίτλο «Η επιστροφή των θεών», εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο γνωστό Μουσείο Τέχνης «Κούνστχαλε» της πόλης Λεόμπεν της Αυστρίας, στην οποία θα φιλοξενείται μέχρι την 1η Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να τη δουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Αυστρία και τις γύρω χώρες.

Στο ίδιο Μουσείο της πόλης Λεόμπεν, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας, είχε φιλοξενηθεί πέρσι, για οκτώ μήνες, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις που παρουσιάστηκαν ποτέ διεθνώς για τη ζωή και τη δράση μιας από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο.

Στους χαιρετισμούς τους κατά την τελετή των εγκαινίων -- στα οποία παραβρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής και των Γραμμάτων και Τεχνών και εκ μέρους της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία η μορφωτική ακόλουθος Καίτη Πετράκη -

Δελτίο Τύπου Δήμου Σιθωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δήμο Σιθωνίας, σχετικά με την ασφάλεια και ευρύτερα θέματα βελτίωσης της αστυνόμευσης στην περιοχή με τη συμμετοχή Δημάρχου Σιθωνιάς κ. Ιωάννη Τζίτζιου, του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνου Παπουτσή και εκπροσώπων από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές αλλά και από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του Δήμου Σιθωνίας.

Ανάμεσα στα ζητήματα που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των φορέων του Δήμου Σιθωνίας ήταν η βελτίωση της αστυνόμευσης, ειδικότερα στις περιοχές της Συκιάς και της Σάρτης, θέματα κυκλοφορίας τους θερινούς μήνες και η πάταξη της ελεύθερης κατασκήνωσης.