Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Πανελλαδικό άνοιγμα διοδίων 06 02 2011


Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα καλεί σε νέο πανελλαδικό 
άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011.

Συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε τη δράση του Πανελλαδικού Συντονιστικού.

Ανοίγουμε τα διόδια της Λεπτοκαρυάς στις 6 Φεβροαυρίου 2011, στις 15:00.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Αντί για μπλόκα ρίχνουν τις μπάρες στα διόδια



Στις 7 Φεβρουαρίου οι αγρότες σταθμεύουν τα τρακτέρ στους σταθμούς διοδίων της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Της Μαρίας Καραούλη

Αλλαξαν τον μήνα των κινητοποιήσεων οι αγρότες, άλλαξαν και τον τρόπο. Φέτος τα τρακτέρ θα εμφανιστούν στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στις 7 Φεβρουαρίου (και όχι τον Ιανουάριο), όχι όμως για να κλείσουν κομβικά σημεία του δρόμου, αλλά για να ανοίξουν τους σταθμούς διοδίων.

Αυτό αποφάσισε χθες στα Γιαννιτσά η συντονιστική επιτροπή, που εκπροσωπήθηκε από 60 αγροτοσυνδικαλιστές των περιοχών Λάρισας, Αλμυρού, Μικροθηβών, Χαλκιδικής, Προμαχώνα, Σερρών, Κιλκίς, Μαλγάρων, Πέλλας, Γρεβενών, Φλώρινας και Αμυνταίου. 

Ανησυχία στις Βρυξέλλες για το κυνήγι των απειλούμενων λύκων



Ο 13χρονος Βάλτερ Aκρε από την πόλη Ράκεσταντ της Νορβηγίας είχε μόλις σχολάσει και επέστρεφε στο σπίτι του. Ξαφνικά συνέβη αυτό, για το οποίο τον είχαν προειδοποιήσει οι γονείς του: τέσσερις λύκοι ξεπρόβαλαν από τα δέντρα και του έκλεισαν το δρόμο.

Χωρίς να το πολυσκεφτεί, ο Βάλτερ έβγαλε από την τσέπη το κινητό του τηλέφωνο και... δεν το εκτόξευσε εναντίον των λύκων, αλλά πάτησε το play και δυνάμωσε την ένταση: οι γρήγορες, «λυσσασμένες» μελωδίες του αμερικανικού συγκροτήματος Megadeth έδιωξαν τους λύκους, που απ’ ό,τι φαίνεται, δεν αρέσκονται στο heavy metal.

Συνεχίζοντας να ακούει στη διαπασών ένα από τα αγαπημένα του συγκροτήματα καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής - έτσι ώστε να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις- ο μικρός Βάλτερ έφθασε με ασφάλεια στο σπίτι του.

Επεισόδιο στα σύνορα λόγω «Ουράνιου Τόξου»



Τηλέμαχος Κόκκος, δημοσιογράφος

Για μια ακόμη  φορά πιάστηκαν στα «πράσα» οι «Ουράνιοι Τοξότες» που προσπάθησαν να περάσουν από τον συνοριακό σταθμό της Νίκης Φλώρινας φύλλα της προπαγανδιστικής τους «εφημερίδας»  Nova Zora (Νέα αυγή).

Το περιστατικό, που το «καταγγέλλουν» οι ίδιοι από την ιστοσελίδα τους Vinozito, συνέβη στις 14 Ιανουαρίου. Όπως γράφουν, αναφέροντας φυσικά την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εκείνη την ημέρα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο επέστρεφε από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας μέσω των του συνοριακού σταθμού Νίκης. 

Η ελληνική γλώσσα είναι μόδα στην Τουρκία


Το κτίριο του Σισμανόγλειου Μεγάρου στην Κωνσταντινούπολη. Εφέτος, από τα 450 άτομα που έκαναν αίτηση για δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, επιλέχθηκαν 350- και αυτό λόγω έλλειψης καθηγητών και αιθουσών
Ολο και περισσότεροι Τούρκοι, κάθε ηλικίας, συμμετέχουν σε πανεπιστημιακά προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε ολόκληρη τη χώρα

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ

Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει εφέτος το Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Αγκυρας. Και ενώ το μέλλον των ελληνικών σπουδών διαγράφεται ανησυχητικό στα δυτικά πανεπιστήμια, η εικόνα που φθάνει από την Τουρκία είναι εντελώς διαφορετική- και πολύ αισιόδοξη. 

Το νέο σήμα


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Το παλιό σήμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν όπως σύμπαντα τα σήματα των κομμάτων. Ενας ισχυρός συνδυασμός συμβόλων που τα χαρακτήριζε η ασκήμια. Δεν ήταν χέρι κρατούντος δάδα εκείνο, αλλά μια πυγμή. Και η δάδα έδειχνε μάλλον να καίει την πυγμή και όχι να φωτίζει.

Το νέο της σήμα, πάντως, προκαλεί απορίες. Και μπορεί να έχουν προκαταβολικά δίκιο αυτοί που δεν πολυδίνουν σημασία στα σήματα και στους συμβολισμούς, αλλά έως ένα ορισμένο όριο. Μην ξεχνάμε ότι εξακολουθεί και είναι πανεύκολο για ένα γρουσούζη καιροσκόπο με μάτι που κόβει, να ξεχωρίζει από εκατό μέτρα το μέσο ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τα στελέχη της μπορούν να ανιχνευτούν και από μισό χιλιόμετρο. 

Κάτι η λάμψη του υφάσματος που προκρίνουν για κοστουμάρισμα, κάτι το κόντρα ξύρισμα και η λιπώδης λοσιόν με την οποία θωρακίζονται, όταν είναι να επέλθει κάποιος επίσημος, εύκολο γίνεται με λίγη εξάσκηση.

Πατρινό Καρναβάλι: Αυτή θα είναι η τελετή έναρξης



Την τελετή έναρξης του Πάτρινου Καρναβαλιού θα παρουσιάσουν φέτος ο Δημήτρης Πολίτης και η Ζακελίνα Κυρούση. Μουσική επιμέλεια στην τελετή έναρξης θα έχουν 4 κορυφαίοι Πατρινοί Djs.

Σε ρυθμούς καρναβαλικούς μπαίνει όμως μπαίνει ολόκληρη η πόλη από αύριο με την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Ωστόσο το κλίμα άρχισε να προθερμένεται με την περιοδεία του μουσικού άρματος στους δρόμους της πόλης από την περασμένη Δευτέρα.

Ο Τελάλης άρχισε ήδη να μεταφέρει από άκρη σε άκρη τη χαρμόσυνη είδηση της έναρξης, με το γνωστό περιπαιχτικό του τρόπο. Το Σάββατο το πρωί, συνοδευόμενος από τη μπάντα του Δήμου Πατρέων, η οποία θα παίζει γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Κ. καρναβαλιστές και σοκολατορίχτριες θα καταλήξουν στο δημαρχιακό μέγαρο όπου θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κάμερα κατέγραψε τη δολοφονία ενός διαδηλωτή στα Τίρανα (Video)



Κάμερα κατέγραψε τη δολοφονία ενός εκ’ των τεσσάρων θυμάτων από τις σημερινές διαδηλώσεις στα Τίρανα μπροστά στην πόρτα του πρωθυπουργικού μεγάρου. 

Οι επικριτές της κυβέρνησης θεωρούν ότι η σφαίρα  έρχεται από το εσωτερικό του πρωθυπουργικού μεγάρου. 

Ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός TV KLAN, θεωρεί ότι το θύμα χτυπήθηκε εξ’ επαφής από τον ηλικιωμένο κύριο (αμέσως μετά απομακρύνεται κρατώντας μια ομπρέλα). 

Δείτε το βίντεο