Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Συνελήφθη ο Στοίδης στην Έδεσσα


Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν στα blogs, συνελήφθη πριν λίγες ώρες στο σπίτι του στην Έδεσσα ο Νικόλαος Στοίδης, κοντά στην περιοχή του Σιδηροδρομικού σταθμού.

Τα blogs αναφέρουν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, αρχαιότητες και τρια τμήματα ανθρώπινου κρανιακού οστού(!).

Είναι γνωστός για την ανθελληνική ιστοσελίδα του bulgarmak.

Αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ολυμπία: Έγινε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς του Βανκούβερ


Μετά από μία λιτή τελετή στους πρόποδες του Κρονίου Λόφου σήμερα η Πρωθιέρεια Μαρία Ναυπλιώτου ολοκλήρωσε την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα ταξιδέψει για το Βανκούβερ του Καναδά όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπικαοί Αγώνες.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής θα είναι ο 31χρονος Βασίλης Δημητριάδης. Πρωταθλητής του γιγαντιαίου σλάλομ, έχει επανειλημμένα αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης το 2001. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε τρεις Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1998 στο Ναγκάνο, το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι και το 2006 στο Τορίνο.

Την επόμενη Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τελευταία λαμπαδηδρόμος θα είναι η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Νίκη Γεωργιάδου, η οποία είναι φοιτήτρια στο Τορόντο του Καναδά.

Το Ιερό Φως -κατά το ταξίδι του εντός ελλαδικού χώρου- θα περάσει από 22 Νομούς, 42 Δήμους, τρία Δημοτικά Διαμερίσματα και μία Κοινότητα, ενώ η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και θα καλύψει 2.180 χιλιόμετρα. Συνολικά, 36 Τελετές Αφής βωμών θα γίνουν σε συγκεκριμένες πόλεις, αλλά και σε δύο αρχαιολογικούς χώρους.

Οι πόλεις όπου θα διανυκτερεύσει κατά σειρά είναι: Απόψε στα Καλάβρυτα, αύριο στο Καρπενήσι, το Σάββατο στο Μέτσοβο, την Κυριακή στην Εδεσσα, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Θεοδώρα Τζάκρη Υφυπουργός τρέχα γύρευε


Είναι αλήθεια κυρία Τζάκρη ότι στην Πέλλα κάποιοι ψηφοφόροι σου σε φωνάζουν Ντόρκα;

Περιμένουμε μια απάντηση.

Κάτι σε Σλαβοειδές δεν είναι το όνομα Ντόρκα;

Το σάλτο του λύκου


Αυτή η φωτογραφία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Veolia 2009 που διοργανώνει κάθε χρόνο το BBC και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Ο φωτογράφος Χοζέ Λουίς Ροντρίγκεζ σχεδίαζε την φωτογραφία για χρόνια. "Ήθελα να τραβήξω μια φωτογραφία με λύκο να κυνηγά, αλλά χωρίς να φαίνεται αίμα. Δεν ήθελα μια σκληρή φωτογραφία", είπε ο νικητής του διαγωνισμού.

Οι πρώτες 100 φωτογραφίες του διαγωνισμού θα εκτεθούν στο μουσείο από τις 23 Οκτωβρίου.

Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 43 χιλιάδων. Συμμετείχαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες δημοσιογράφοι από 93 χώρες.

Πηγή: Foreign Press

Τον Αντώνη Σαμαρά στηρίζει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης!

piazzadelpopolo.blogspot.com

Θέση στην κούρσα της διαδοχής παίρνει ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος πλέον είναι ανοιχτά υπέρ του Αντώνη Σαμαρά και προσπαθεί να γυρίσει την πλάστιγγα στην Ροδόπη υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού, μαζί με τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρη Σταμάτη.

Τα πράγματα βέβαια είναι δύσκολα καθώς ο μηχανισμός της Ντόρας τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει φωτιά, με αποτέλεσμα πολλά στελέχη, βουλευτές, δήμαρχοι της Θράκης ν’ ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλον την στήριξη τους στην πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Στην απόφαση αυτή του Ευριπίδη Στυλιανίδη, έπαιξε ρόλο η θέση που έχει κρατήσει μέχρι αυτή την στιγμή το σύστημα της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί κουμάντο κάνει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Βάκης Φραντζής, ο οποίος εδώ και μέρες έχει πάρει θέση υπέρ του Σαμαρά!

Ακόμη ένας άνθρωπος που επηρέασε τον Στυλιανίδη στο να στηρίξει τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, ήταν και ο Κώστας Σταϊκούρας, το «μάτι» και το «αυτί» του Καραμανλή στο κόμμα, ο οποίος στο παρελθόν έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον βουλευτή Ροδόπης. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μάλιστα, έχει παντρέψει τον γιό του Χρήστο, σημερινό βουλευτή στην Φθιώτιδα.

Πάντως η σχέση των δύο πολιτικών, Στυλιανίδη και Σαμαρά, ήταν πολύ καλή, καθώς το 2009 βρέθηκαν στα μέρη του Μεσσήνιου πολιτικού, αντάλλαξαν απόψεις, εγκαινίασαν μαζί στο Δήμο Είρας το δορυφορικό ίντερνετ, ενώ τον Μάρτιο του ίδιου έτους παραβρέθηκαν και στον ετήσιο χορό της ΝΟΔΕ Καλαμάτας στο ξενοδοχείο «Elite» στην παραλία της πόλης, όπου είχαν και την πρώτη συζήτηση για την μετά Καραμανλή εποχή στη ΝΔ!

Πηγή: Λευτεριά