Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Του βοτανικού ο μάγκας (live 2002)


Ο προϊστορικός ελέφαντας που πάλεψε για τα... μάτια των θηλυκών

Μια παλαιολιθική ιστορία αγάπης στην Μακεδονία

Παρά το γεγονός ότι μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φανταστούμε πως στην σημερινή περιοχή της Σιάτιστας, στη Δυτική Μακεδονία, ζούσαν και ευημερούσαν ελέφαντες, οι παλαιοντολογικές ανακαλύψεις το επιβεβαιώνουν. Ωστόσο, εκείνο που απασχολούσε τους επιστήμονες εδώ και καιρό είναι το γιατί ο λεγόμενος «Ελέφαντας του Καλονερίου» είχε έναν χαυλιόδοντα πολύ πιο κοντό απ τον άλλον.

Μετά από αμέτρητες διαφορετικές εκδοχές για το μυστήριο αυτό η επικρατέστερη άποψη είναι πλέον πως, ακόμη και στην εποχή των Παγετώνων, όλα συνέβαιναν για τα μάτια των... θηλυκών.

Καμμένος: Οι 6.000 Έλληνες που αυτοκτόνησαν είναι νεκροί πολέμου

 «Μπορεί σε αυτόν εδώ τον πόλεμο να λένε ότι δεν έχουμε νεκρούς, αλλά οι 6.000 Έλληνες που αυτοκτόνησαν είναι νεκροί πολέμου, τα δύο εκατομμύρια άνεργοι και τα τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι είναι θύματα του νέου Ράιχ της Γερμανίας και βεβαίως τα παιδιά που φεύγουν στην ξενιτιά είναι απώλεια για την πατρίδα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο χωριό Κομμένο της Άρτας, για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, τον Αύγουστο του 1943.

Ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι στην πορεία για τις ευρωεκλογές, επισκέφτηκε το Κομμένο Άρτας, μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του, όχι για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, αλλά για «να προσκυνήσουν, να θυμίσουν και να αποδώσουν τιμή στους αμάχους, 317 κατοίκους του Κομμένου, στα 95 μωρά παιδιά και παιδιά ηλικίας μέχρι 15 ετών, στις 117 μανάδες, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ οι Γερμανοί κατακτητές κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» και έστειλε το μήνυμα ότι «ο ναζισμός δεν χωρά στον τόπο της Δημοκρατίας».

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής


 Προθεσμία για την απολογία τους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έλαβαν από τις ανακρίτριες και οι τέσσερις βουλευτές του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης.

Ειδικότερα, ο κ. Κούζηλος θα βρεθεί ξανά ενώπιον των ανακριτριών στις 10 Ιουνίου, η σύζυγος του γραμματέα του κόμματος θα απολογηθεί στις 12 Ιουνίου, ενώ ο Δημήτρης Κουκούτσης στις 6 Ιουνίου.

Τέλος ο τέταρτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης θα απολογηθεί στις 13 Ιουνίου.

Λαοθάλασσα για τον Απόστολο Γκλέτσο στη Στυλίδα


Λαοθάλασσα μάζεψε ο Απόστολος Γκλέτσος σε ομιλία του στη Στυλίδα. Ο καιρός χθες βράδυ μπορεί να μην ήταν και ο καλύτερος αυτό όμως δεν εμπόδισε τους κατοίκους να δείξουν για άλλη μια φορά, ότι στηρίζουν το Δημάρχό τους και ότι οι εκλογές στον διευρυμένο δήμο Στυλίδας θα τελειώσουν από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Ο Απόστολος Γκλέτσος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο και ανακοίνωσε τους 110 υποψηφίους που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της "Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης".

"Απόψε με κάνατε ευτυχισμένο. Απόψε μου δώσατε τόση δύναμη, όση δεν μπορείτε να φανταστείτε...", είπε ο Απόστολος Γκλέτσος ευχαριστώντας τους συμπολίτες του, που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος στον Θερμαϊκό - Σώα τα δύο μέλη του πληρώματος

 Ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415 σημειώθηκε στον Θερμαϊκό κόλπο στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, το αεροσκάφος ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή Αγγελοχωρίου Μηχανιώνας την ώρα που πραγματοποιούσε προσθαλάσσωση για υδροληψία.

Το διμελές πλήρωμα διασώθηκε από εμπορικό πλοίο και διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη και ομιλία του Δημοσθένη Δαββέτα στην Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑΣ  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΑΒΒΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, μίλησε την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014,ο Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπ. Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημοσθένης Δαββέτας. Τον κ. Δαββέτα παρουσίασε ο Τομεάρχης Άμυνας του Κόμματος και πολιτευτής Στέφανος Γκίκας.

Στον χαιρετισμό του ο κ Γκίκας, αφού εξήρε την προσωπικότητα του Κερκυραίου καθηγητή Πανεπιστημίου, εικαστικού και συγγραφέα, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τους κατάλληλους ανθρώπους που θα προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη. Τόνισε ότι ο Κερκυραίος Δημοσθένης Δαββέτας, είναι ένας από αυτούς, και η παρουσία του στην Ευρωβουλή θα είναι απολύτως ωφέλιμη για τη χώρα.

Μεγάλες καταστροφές στις Σέρρες από χαλαζόπτωση

Η απόγνωση και η απελπισία είναι αποτυπωμένη στα πρόσωπα των Σερραίων αγροτών. Το χαλάζι που έπεσε χθες το μεσημέρι έσπειρε την καταστροφή στα χωράφια των αγροτών…

Οι αγρότες στην περιοχή, του Νέου Σκοπού δεν μπορούν να πιστέψουν σ’ αυτό που συνέβη. Σε πολλές περιπτώσεις η ζημία είναι ολοκληρωτική. Κανείς σίγουρα δεν περίμενε ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μία βιβλική καταστροφή, όπως τη χαρακτήρισαν.

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, πήγαν χαμένοι. Για μία ακόμη φορά, οι καιρικές συνθήκες αποδείχθηκαν εχθρός των αγροτών. Τώρα ευελπιστούν ότι οι διαδικασίες θα κυλήσουν γρήγορα κι ότι θα αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό. Γι’ αυτό, άλλωστε, ζητούν και την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Το πάρτι της χλιδής στη Χαλκιδική: Κόστισε 1 εκατ. ευρώ!

Με καλεσμένους επιχειρηματίες που έχουν φιγουράρει στις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων του περιοδικού Forbes, το πάρτι δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηρίζεται από την απόλυτη χλιδή, όπως και έγινε στη Χαλκιδική.

 Ο λόγος για τα εγκαίνια ξενοδοχείου, που γιορτάστηκαν την Πρωτομαγιά με πάρτι που κόστισε ένα εκατομμύριο ευρώ και ουσιαστικά αποτέλεσε ένα φαντασμαγορικό σόου. Καλεσμένοι για τα εγκαίνια του Pomegranate wellness spa hotel, στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής ήταν μερικοί από τους πλουσιότερους Ρώσους, γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικοί, εκπρόσωποι της σόουμπιζ.

Το πανάκριβο σόου που οργανώθηκε έφτασε στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ λέγεται ότι πίσω από την επιμέλειά του ήταν η ίδια εταιρεία που διοργάνωσε την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους».

Ομιλίες του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Δημήτρη Τσούφη στον Άγιο Παύλο, τη Νέα Ηράκλεια και το Λάκκωμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δημήτρης Τσούφης, υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 4 Μαΐου, ομιλίες σε χωριά του Δήμου.

Νωρίς το πρωί συνομίλησε με κατοίκους στον Άγιο Παύλο, στη συνέχεια επισκέφτηκε την Νέα Ηράκλεια, ενώ το απόγευμα βρέθηκε στο Λάκκωμα. Μιλώντας με ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Τσούφης δεσμεύτηκε να ηγηθεί μίας διοίκησης αποτελεσματικής, παραγωγικής και κυρίως ανεξάρτητης, με μόνο οδηγό την ανάπτυξη της Νέας Προποντίδας.

Εμπλοκή στο συνδυασμό Τσούφη στη Ν.Προποντίδα

Την μερική απόρριψη του ψηφοδελτίου του συνδυασμού “Νέα Γενιά – Νέα Πορεία” του υποψηφίου δημάρχου Νέας Προποντίδας Δ.Τσούφη αποφάσισε χθες το Πρωτοδικείο Πολυγύρου κατά την συνεδρίασή του για την ανακήρυξη των υποψήφιων δημοτικών συνδυασμών που μπορούν να πάρουν μέρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό αποκάλυψε ο συνδυασμός της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Ν.Προποντίδας "Ανθρώπων Δήμος" με υποψήφια Δήμαρχο την Μαρία Σαρίδου.

Ο συνδυασμός της κ.Σαρίδου δημοσίευσε στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπό του, φωτογραφίες με την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Πάνος Καμμένος: Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός

EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών - κρατών και είμαστε αντίθετοι στην Ευρώπη των τραπεζών» (φωτογραφία αρχείου).

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλληλοκαλύπτονται»

 «Καλούμε τους πολίτες, ανεξάρτητα από το χώρο που βρίσκονταν μέχρι χθες, να έρθουν κοντά μας, στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός, αν και κάποιοι νόμισαν ότι θα μας κάνουν δεκανίκι της κυβέρνησης, ένα κεντροδεξιό δεκανίκι, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αγρίνιο.