Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος: «Αύριο πάω στον Παπούλια για κυβέρνηση συνεργασίας» - Συζητήσιμο το ποιος θα είναι επικεφαλής


Ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρεου.

Με επίθεση στην Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως φυγοπονεί.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν διπλασίασε αυτός το χρέος αλλά η ΝΔ. «Αυτά που ζούν οι πολίτες θέλουν καποιοι να τα ξεχάσουν», είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Πληρώνουμε το λαϊκισμό. Μαζέυω επί 24 μήνες τα σπασμένα».

«Η συμφωνία της 26ης Οκτώβρη μας παρέχει ασφάλεια και σιγουριά που εγγυάται ότι θα έχουν πόρους για τη λετουργία του κράτους.

Η Αυστραλία αρνήθηκε βίζα στον Ταλάτ


Ματαιώθηκε η επίσκεψη του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην Αυστραλία, καθώς η Καμπέρα αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια εισόδου, επειδή στο τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο με το οποίο ταξιδεύει αναφέρεται ως επάγγελμά του «πρώην πρόεδρος της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"», την οποία όμως δεν αναγνωρίζει η Αυστραλία.

Όπως μετέδωσε το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στους διοργανωτές της επίσκεψης, η αυστραλιανή πρεσβεία διεμήνυσε στον Ταλάτ, βάσει οδηγιών που έλαβε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ότι θα μπορούσε να του δοθεί βίζα, εάν άλλαζε αυτή η αναγραφή, κάτι το οποίο ο ίδιος φέρεται να μη δέχθηκε.

«Όπως γνωρίζετε, η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Την παραίτηση Χριστόφια ζητά η Κυπριακή Βουλή


Η κυπριακή Βουλή αξίωσε απόψε από τον πρόεδρο Χριστόφια να αναλάβει τις ευθύνες του για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου και να παραιτηθεί εθελούσια από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η αξίωση αυτή περιέχεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 33 ψήφους υπέρ και 18 εναντίον, το οποίο αποτέλεσε το αποκορύφωμα επτάωρης συζήτησης επί του πορίσματος της έρευνας που διενήργησε ο Πόλυς Πολυβίου για τα γεγονότα και τις συνθήκες που οδήγησαν στην έκρηξη.

Στο ψήφισμά της, η Βουλή καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και με εθελούσια παραίτησή του να συμβάλει στη δημιουργία των επιθυμητών συνθηκών,

Σπουδαία αρχαία ευρήματα δίπλα στον Αλιάκμονα

Μαρία Θερμού

Αγώνας δρόμου πριν να πλημμυρίσει ο χώρος λόγω του φράγματος Ιλαρίωνα

Αρχαιότητες που εκτείνονται σε 455 στρέμματα! Οικιστικά κατάλοιπα, τεράστια νεκροταφεία και ταφές από την Νεολιθική εποχή ως την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου με πλούσια ευρήματα: αγγεία, κοσμήματα, ειδώλια, εργαλεία, οπλισμός. Αρχαιότητες της Αρχαϊκής, Κλασικής και Ελληνιστικής Εποχής με χρυσά, αργυρά και χάλκινα ευρήματα. Ολα αυτά στην παραποτάμια θέση του Λογκά Ελάτης, από τα πρανή των λόφων ως την όχθη του Αλιάκμονα.

Στην περιοχή όπου βρίσκεται υπό κατασκευή το συνεχόμενο φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ, εξ αιτίας του οποίου, το 2012 ο χώρος θα πλημμυρίσει και θα μετατραπεί σε λίμνη! Λίγος χρόνος απομένει ως τότε, γι΄ αυτό και η Λ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το σωστικό της έργο (με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α. Ε.)

Νεάντερταλ οι πρώτοι κάτοικοι του Μεγανησίου


Εκπληκτικά αποτελέσματα, με τον εντοπισμό των πρώτων κατοίκων του Μεγανησίου, που δεν ήταν άλλοι από Νεάντερταλ (ένα προγονικό είδος του ανθρώπου) έχουν ήδη δώσει παλαιοντολογικές έρευνες, που περιλαμβάνονται σε ένα σημαντικό πρόγραμμα που διενεργήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Μεγανησίου, από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την 36η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Πριν από 100.000 χρόνια, σε μια περίοδο που οι αρχαιολόγοι ονομάζουν Μέση Παλαιολιθική εποχή, άνθρωποι του Νεάντερταλ τριγυρνούσαν στις περιοχές του Ιονίου Πελάγους, όταν γεωγραφικό ανάγλυφο, κλίμα και βλάστηση ήταν πολύ διαφορετικά από τα σημερινά.

Δελτίο Τύπου Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & marketing Χαλκιδικής


Πολύγυρος, 4 Νοεμβρίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στο ExCeL του Λονδίνου ξεκινά τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου η World Travel Market, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο.

Όλοι οι μεγάλοι παίκτες του χώρου, Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού, ξενοδοχειακές αλυσίδες, αεροπορικές εταιρείες, tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες κρουαζιέρας, ενοικιάσεως αυτοκινήτων, luxury travel, extreme sports κλπ. δίνουν το δυναμικό παρών τους σε αυτήν την γιορτή του τουρισμού.

Συμμετέχουν πάνω από 5.000 εκθέτες και αναμένεται να την επισκεφτούν 48.000 και πλέον επαγγελματίες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Γιάννης Μιχελάκης: Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο


Έχουμε πει η νέα δανειακή σύμβαση κατέστη αναπόφευκτη. Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Το είπε από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς και επιμένουμε στη θέση αυτή.

Όμως! Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο. Δηλαδή – για να γίνει τελείως ξεκάθαρο – άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο το συνοδευτικό κείμενο για τις οικονομικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Η Ν.Δ. τονίζει ότι – όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα – η νέα δανειακή σύμβαση, το πλαίσιο της οποίας διαμορφώθηκε στη Σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου, είναι αναπόφευκτη και είναι ανάγκη να ψηφιστεί. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τις όποιες οικονομικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο μέλλον.

Έρωτας...1500 ετών ανακαλύφθηκε σε ρωμαϊκό τάφο


Οι σκελετοί δύο εραστών που είχαν ταφεί κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου πριν από περίπου 1.500 χρόνια βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε αρχαίο ρωμαϊκό παλάτι της ιταλικής πόλης Μούτινα, γνωστής σήμερα ως Μοδένα.

Τo μπρούτζινο δαχτυλίδι που ήρθε στο φως μαζί με τα οστά υποδεικνύει το γεγονός ότι το ζευγάρι ήταν παντρεμένο.

Η ανθρωπολόγος Βάνια Μιλάνι επεσήμανε: «Ήταν ένα εύρημα που μας προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση. Οι δύο σύντροφοι κείτονταν πλάι-πλάι, ο ένας κρατούσε το χέρι του άλλου και το σώμα της γυναίκας ήταν στραμμένο προς τον άνδρα.

Το τελευταίο μεγάλο πόκερ της μεταπολίτευσης


Μια Ιστορία σαν... παραμύθι

Κάποτε, σε μια μικρή χώρα,
μικρή αλλά με πλούσιο φυσικό κεφάλαιο, κατεστραμμένη από έναν Μεγάλο Πόλεμο και σπαραγμένη από την εμφύλια διαμάχη, κάποιοι μαζεύτηκαν σ' ένα μαγευτικό δασάκι, μακρυά από τα αδιάκριτα μάτια ξένων και ντόπιων. Αναμεταξύ τους υπήρχαν αρχηγοί των μεγαλύτερων πολιτικών παρατάξεων, οι τρεις-τέσσερις πιο πλούσιοι και ισχυροί υπήκοοί της μικρής χώρας της ιστοριούλας μας αλλά και κάποιοι από τους πιο σοφούς που διέθετε αυτή η χώρα...

Ήταν πραγματικά μια παράξενη σύναξη ανθρώπων εκείνο το καλοκαιρινό απόγευμα. Πολλοί απ' αυτούς είχαν μιλήσει με πολύ άσχημα λόγια για κάποιους από τους παριστάμενους, ορισμένοι είχαν πολεμήσει εναντίον κάποιον άλλων, άλλοι δεν είχαν γνωριστεί ποτέ μεταξύ τους και μόνο ως όνομα και φήμη είχαν ακούσει για μερικούς που τώρα έβλεπαν μπροστά τους. Όλοι κι όλοι δεν ήταν πάνω από δέκα άνθρωποι

Ελσα Παπαδημητρίου: Θα απέχω από την αποψινή ψηφοφορία


Αναφέρθηκε στην ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας


Την απόφασή της να απέχει από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ανακοίνωσε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.

Η κ. Παπαδημητρίου, αιτιολογώντας την απόφασή της, αναφέρθηκε στην ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και σημείωσε πως ο κ. Παπανδρέου πρέπει ο βράδυ να ανακοινώσει ότι ζητά ψήφο για να ξεκινήσει διεργασίες συνεννόησης με τη ΝΔ.

Πηγή: Το Βήμα

«Θραύσματα και σπαράγματα από τη Φουστάτη» στο Τελλόγλειο

Παράσταση ελέφαντα, κεραμικό φίλτρο, Αίγυπτος 10ος - 12ος αιώνας, 7εκ.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης – Μουσείο Μπενάκη της Αθήνας διοργανώνει, στο πλαίσιο της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, την έκθεση με τίτλο «Θραύσματα και σπαράγματα από τη Φουστάτη».

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 6.30μ.μ. στο Τελλόγλειο και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιανουαρίου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Ροζάννα Μπαλλιάν (Μουσείο Μπενάκη– Αθήνα) και ο Παναγιώτης Μπίκας (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ).

Γιατροί του Κόσμου: Η φτώχια έχει πολλά πρόσωπα - Ανθρωπιστική κρίση - Χειμώνας 2011 - 12


ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ 18:00 ΕΩΣ 20:30

info@mdmgreece.gr
www.mdmgreece.gr

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα…»

Σε μια κατάσταση πρωτοφανούς για τις τελευταίες δεκαετίες ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται η Ελλάδα εδώ και ενάμισι χρόνο. Όλοι οι δείκτες συνηγορούν πως απαιτείται άμεση ανάληψη κοινωνικής δράσης για να στηριχθούν οι πιο ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η ανεργία τον Ιούλη έφθασε τον Ιούλη το 16,5% πλήττοντας περισσότερο από 820.000 συνανθρώπους μας. Αν δε, λάβουμε υπ’ όψη μας πως μόνο τον Ιούλιο του 2010, δηλαδή ένα χρόνο πριν, έπληττε 607.000 ανθρώπους,