Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Google Earth» για τον αρχαίο κόσμο

Από αρχαίες πηγές αντλεί δεδομένα το πρόγραμμα Pelagios 3, που αναπτύσσουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον: πρόκειται για μία βάση δεδομένων/ εργαλείο αναζήτησης το οποίο πραγματεύεται τοποθεσίες και χάρτες από την αρχαιότητα μέχρι το 1492 – όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ο Guardian, πρόκειται για ένα είδος «Google Maps» για τον αρχαίο κόσμο.

Το Pelagios 3 συνδυάζει τα δεδομένα από ελληνορωμαϊκές πηγές (που αποτέλεσαν τη βάση για τα δύο προηγούμενα προγράμματα Pelagios) με αρχεία και χαρτογραφικό υλικό από αραβικές πηγές, μεσαιωνικούς Ευρωπαϊκούς και κινεζικούς χάρτες και ναυτικούς χάρτες του 13ου αιώνα. Το σύνολο αυτών των πληροφοριών συγκεντρώνεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προβεί σε αναζητήσεις.

Δελτίο Τύπου του Ευθύμη Καρανάσιου για τον δρόμο Ριζών - Πλατανοχωρίου

Πολύγυρος  19 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, ΝΔ, Ευθύμης Καρανάσιος επισκέφτηκε τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013.

Στη συνάντηση, ο κ. Καρανάσιος έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού, αναπληρωτή, το αίτημα των φορέων και των κατοίκων των Ζερβοχωρίων για την άμεση ολοκλήρωση του δρόμου Ριζών – Πλατανοχωρίου ο οποίος παραμένει ημιτελής από το 2009, έτος έναρξης της κατασκευή του μέσω του προγράμματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ».

Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος απέσπασε τη δέσμευση του υπουργού κ. Χαρακόπουλου, ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά με την επανέναρξη σε σύντομο χρονικό διάστημα, των εργασιών κατασκευής και ολοκλήρωσης του.

Τo τηλεοπτικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά (Video)



Η δήλωση:

« Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες. Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση.

Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση. Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και – πολύ περισσότερο – όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα.

Όπως συνέβη με την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που κάθε Έλληνας καταδικάζει με απέχθεια. Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του Ελληνικού λαού.

19ο Ράλλυ Σπριντ «Φίλιππος» – Ολική Επαναφορά

Δελτίο Τύπου

Ταχύτητα, θέαμα, ασφάλεια και πληθώρα θεατών είναι τα χαρακτηριστικά του Ράλλυ «Φίλιππος». Ενός αγώνα που υπήρξε μέρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, του Κυπέλου Ασφάλτου και φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι του Κυπέλου Βορείου Ελλάδος.

Μετά από αναβολή η οποία ζητήθηκε από την Λ.Α.Β. (Λέσχη Αυτοκινήτου Βεροίας) στην αρχή της χρονιάς, η λέσχη είναι πλέον έτοιμη να διεξάγει τον αγώνα στη νέα ημερομηνία που της δόθηκε από την Ο.Μ.Α.Ε. (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) .

Έτσι, στις 26 & 27 Οκτωβρίου, η καρδιά των αγώνων Ράλλυ στην Βόρεια Ελλάδα θα χτυπά στην Βέροια.

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Καπερνάρου - Μαρκόπουλου

Στους διαδρόμους του κοινοβουλίου

Καπερνάρος: Οπου σε βρίσκω θα σε γα..! - Μαρκόπουλος: Είσαι πολύ μικρός για να το κάνεις
Σε θερμό επεισόδιο με ανταλλαγή χυδαίων εκφράσεων εξελίχθη στο περιστύλιο του κοινοβουλίου μεταξύ του κ. Κώστα Μαρκόπουλου (ΝΔ) και του κ. Βασίλη Καπερνάρου (ΑΝ.ΕΛΛ).

Αφορμή, στάθηκαν οι αφίσες που τοποθετούν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Εύβοια που αποκαλούν τον κ. Μαρκόπουλο «προδότη» και τον καλούν να επιστρέψει την βουλευτική του έδρα στο κόμμα. Για αυτό ο κ. Μαρκόπουλος έχει καταθέσει μηνύσεις σε στελέχη της τοπικής οργάνωσης των ΑΝΕΛΛ.