Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Δήλωση Κασιδιάρη για τις επιλογές προσώπων στη νέα κυβέρνηση (Video)

O Πούτιν κατηγόρησε τους Μπολσεβίκους για εθνική προδοσία

Ευθύνες στους Μπολσεβίκους για την ήττα της Ρωσίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο επέρριψε ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για πολιτική που ισοδυναμεί με «εθνική προδοσία», αναφέρει το Russia Today.

Μιλώντας στην Άνω Βουλή ο Πούτιν ανέφερε ότι οι Μπολσεβίκοι και ιδιαίτερα η ηγετική ομάδα τους πρόδωσαν τα εθνικά συμφέροντα και επέτρεψαν στη Γερμανία να κερδίσει τον πόλεμο, αν και εκ των πραγμάτων η γερμανική πλευρά είχε ηττηθεί.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι Μπολσεβίκοι ήταν απρόθυμοι να παραδεχθούν τα λάθη τους. Παράλληλα είπε ότι στην πραγματικότητα ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν ιμπεριαλιστικός.

Με χαμόγελα έδωσαν τα χέρια η βασίλισσα κι ο ΙRA


Ιστορική συνάντηση της Ελισάβετ με τον Μάρτιν ΜακΓκίνες


Στη Βόρειο Ιρλανδία βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ, στο πλαίσιο περιοδείας για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συναντήθηκε και αντάλλαξε χειραψία-ορόσημο με τον Μάρτιν ΜακΓκίνες, πρώην ηγετικό μέλος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) που διατελεί σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας και κρατά τη δεύτερη θέση στην ιεραρχία του εθνικιστικού κόμματος Σιν Φέιν.

Πρόκειται για μια χειραψία συμβολική της αποκατάστασης της ομαλότητας στη Βόρειο Ιρλανδία.

Ο 62χρονος καθολικός ήταν ένας από τους αρχηγούς του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) που πολέμησε τη βρετανική κυριαρχία στη Βόρειο Ιρλανδία επί 30 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι.

Σε ιδιωτικό μαιευτήριο γέννησε η Περιστέρα

Την Περιστέρα, οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, την αποκαλούν χαϊδευτικά Betty!!!
Ο Πρωθυπουργός σε δημόσιο νοσοκομείο! Η Betty σε ιδιωτικό hospital !

Αυτά είναι ...

Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τύπου, το πρωί της Τρίτης η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύντροφος - όπως την αποκαλούν - (γιατί δεν είναι επισήμως παντρεμένοι…) του Αλέξη Τσίπρα, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Βεβαίως, ευχόμαστε  να τους ζήσει το νεογέννητο, αλλά πέραν από την ανθρώπινη υπάρχει και η πολιτική πλευρά του ζητήματος.

Εξηγούμαστε: η γέννηση του μωρού έγινε στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ μαιευτήριο «Ιασώ». Είναι βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πηγαίνει σε όποιο νοσοκομείο θέλει (και μπορεί…), αλλά είναι και μεγίστη υποκρισία αυτοί οι οποίοι κραυγάζουν για «δημόσια και δωρεάν υγεία» να πηγαίνουν όποτε χρειάζεται σε πανάκριβα ιδιωτικά νοσοκομεία, στα οποία ο λαουτζίκος δεν μπορεί να περάσει ούτε απ’ έξω!

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κώστας Τριαρίδης

Πέθανε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Τριαρίδης.

Είχε διατελέσει στέλεχος της ΕΔΗΝ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε από το 1993 έως το 1996 υπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Ο Κώστας Τριαρίδης επίκουρος καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συνελήφθη, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη διάρκεια της δικτατορίας.

Διόρισε σε χρόνο - ρεκόρ 14 συμβούλους!

Αντώνη Σαμαρά να τους απολύσεις αμέσως. Άμα κρατάς τον καθένα, τότε ... μπλουμ χωρίς επιστροφή.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Εντύπωση και πολλά ερωτήματα προκαλεί, αναμφίβολα, η απόφαση του τέως υπηρεσιακού υπουργού Περιβάλλοντος, Γρηγόρη Τσάλτα να διορίσει σε χρόνο - ρεκόρ 14 συνολικά υπαλλήλους στο υπουργείο του.

Αν και ο κ. Τσάλτας, παρέμεινε στο «τιμόνι» του υπουργείο Περιβάλλοντος μόλις έναν μήνα και χωρίς να έχει ουσιαστικά καθήκοντα, υπέγραψε την απόφαση για την τοποθέτηση 14 υπαλλήλων στο υπουργείο του.

Η εν λόγω απόφαση φέρει την υπογραφή του κ. Τσάλτα με ημερομηνία 6 Ιουνίου και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας με ημερομηνία 22 Ιουνίου,

Στα Τρίκαλα έβαλαν σκόρδα για να... ξορκίσουν το κακό!

Το κακό για την κυβέρνηση τρίτωσε χθες με την παραίτηση του κ. Βερνίκου. Μία η ασθένεια του πρωθυπουργού, μία η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Ράπανου που τον οδήγησε εκτός κυβερνητικού σχήματος, και τα σκόρδα δεν άργησαν να «επιστρατευτούν».

Σύμφωνα με το trikalanews.gr στα γραφεία της ΝΟΔΕ Τρικάλων, βρέθηκαν δύο αρμαθιές από σκόρδα για να... «ξορκιστεί το κακό».

Τα σκόρδα προκάλεσαν, την έκπληξη του προέδρου της ΝΟΔΕ Τρικάλων Νίκου Μουζακιάρη, ο οποίος ωστόσο δεν έχασε το χιούμορ του.

«Ελπίζω να είναι ντόπια και όχι εισαγωγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πηγή: NewPost

Για... Γκίνες: Προσπάθησαν να κλέψουν μεταλλική γέφυρα στο Κιλκίς


Μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ  βάρους περίπου 15 τόνων, επιχείρησαν να αφαιρέσουν δύο εργάτες κατασκευαστικής εταιρείας στο χωριό Μικρό Δάσος του Κιλκίς, όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω.

Οι συλληφθέντες, αμφότεροι Έλληνες, ηλικίας 44 και 48 ετών αντίστοιχα, έφτασαν στο σημείο με γερανό, αλλά έγιναν αντιληπτοί πριν προλάβουν να «σηκώσουν» τη μεταλλική γέφυρα με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Η παραπάνω περίπτωση ωστόσο δεν είναι η μοναδική, καθώς σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος δρουν οι λεγόμενες «συμμορίες του χαλκού κι του μαντεμιού», που αφαιρούν ό,τι έχει σχέση με σίδερο και χαλκό για να τα πουλήσουν στη συνέχεια.

Μαρούσι: Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Microsoft

Οι άγνωστοι πυρπόλησαν το φορτηγάκι με το οποίο εισέβαλαν στο κτίριο

Επίθεση με αυτοκίνητο γεμάτο γκαζάκια πραγματοποιήθηκε, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής Microsoft, στην λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι.

'Αγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένο βαν, αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρείας στην είσοδο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο του κτιρίου και πυροδότησαν μεγάλο αριθμό από τα γκαζάκια που ήταν στο φορτηγάκι.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν με άγνωστο μέσο. 

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με αφορμή το άνοιγμα στο κοινό του εργοταξίου του σταθμού "Αγία Σοφία", υπογραμμίζει τη διάθεση προσφροράς και εθελοντικής εργασίας τόσο των αρχαιολόγων όσο και των εργατοτεχνιτών ως προς την ανάδειξη και την προβολή του ανασκαφικού έργου.

Η μεγάλη προσέλευση του κοσμού, ο οποίος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για την ιστορία της πόλης μας, όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από τη σωστική ανασκαφή, η ειλικρινής διάθεση πληροφόρησης του κοινού από τους παρόντες αρχαιολόγους  και η προετοιμάσια αυτής της δράσης, από όλους όσους εργάζονται στο εργοτάξιο αυτό, αποδεικύουν πως η αγάπη και το πάθος για το αντικείμενο έρευνας ξεπερνά τα όρια της εργασίας.

10ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης: Δελτίο Τύπου για εγγραφές μαθητών σχολικού έτους 2012-2013


10ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ


1.    Αίτηση εγγραφής (έντυπο σχολείου)
2.    Απολυτήριο Γυμνασίου
3.    Ταυτότητα ή πιστοποιητικό γέννησης
4.    Δήλωση κηδεμονίας και επιλογή κύκλου – τομέα - μαθημάτων (έντυπο σχολείου)
5.    Ατομικό δελτίο υγείας (έντυπο σχολείου)
6.    Δήλωση του Ν.1599/86 (έντυπο σχολείου στο οποίο θα δηλώνεται ότι ο/η μαθητής/τρια δεν φοιτά σε άλλο σχολείο)

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Δελτίο Τύπου για κοινή συνεδρίαση με Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης


Πολύγυρος

26/06/2012

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) που, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, επισφράγισαν την αγαστή συνεργασία τους με την υπογραφή ενός συμφώνου που προβλέπει σειρά κοινών δράσεων.

Στόχος του συμφώνου συνεργασίας, που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια του κοινού διοικητικού συμβουλίου των δύο επιμελητηρίων και πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, είναι η συνεισφορά των δύο πλευρών για την ενδυνάμωση των οικονομικών, τεχνολογικών και πολιτιστικών σχέσεων των μελών τους.

Ανακλήθηκε το τέλος Β' κατοικίας στην Χαλκιδική

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακάλεσε το τέλος δεύτερης κατοικίας, που είχε επιβληθεί σε ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών στη Χαλκιδική, οι οποίοι δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Συνηγόρου του Πολίτη.

Όπως σημειώνει η ανεξάρτητη αρχή, ήδη από το 2001 είχε επισημάνει ότι η επιβολή του συγκεκριμένου τέλους δεν ήταν σύννομη και είχε ζητήσει την ανάκλησή του από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρει η αρχή, μετά την έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία επί της ουσίας δικαίωνε τις θέσεις του Συνηγόρου, η ανεξάρτητη αρχή ζήτησε η δικαστική απόφαση να εφαρμοστεί σε όλους τους υπόχρεους καταβολής, ανεξάρτητα από το εάν είχαν προσφύγει δικαστικώς.

Πιερία: καταστροφή αρχαιολογικού στεγάστρου για δεύτερη φορά

Για δολιοφθορά κάνει λόγο η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων

Αγνωστοι κατέστρεψαν για δεύτερη φορά το μικρό στέγαστρο που προφυλάσσει τα κατάλοιπα μιας αγρέπαυλης της Ελληνιστικής εποχής στην παραθαλάσσια περιοχή (Κομπολόι) της Σκοτίνας Πιερίας.

Το εύρημα είχε έρθει στο φως από τις σωστικές ανασκαφές που έγιναν για τις εργασίες της ΕΡΓΟΣΕ (σήμερα βρίσκεται κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα) και λόγω της σημασίας του χαρακτηρίσθηκε αρχαιολογικός χώρος. Κι αυτό, γιατί θεωρείται, ότι θα ήταν από τα επιβλητικότερα συγκροτήματα του είδους στη χώρα των Λειβήθρων, η οποία ταυτίζεται πιθανώς με τη σύγχρονη αγροτική περιοχή της Σκοτίνας και της Λεπτοκαρυάς.

Επίσημη διαμαρτυρία Σκοπίων για τα «αυτοκόλλητα»

Ζητάει από την Ελλάδα να βάλει τέλος στη συγκεκριμένη ενέργεια

Παναγιώτης Σαββίδης

Νότα Διαμαρτυρίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων προς το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στη χώρα, για τα  «αυτοκόλλητα» που επικολλούν στα σύνορα οι αρχές, στις πινακίδες αυτοκινήτων που φέρουν προκλητικά το πρόθεμα «ΜΚ», δηλαδή «Μακεδονία».

Η νότα διαμαρτυρίας, ζητάει από την Ελλάδα να βάλει τέλος στη συγκεκριμένη ενέργεια, την οποία  χαρακτηρίζει «παράνομη», επισημαίνοντας πως οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας των σκοπιανών οχημάτων είναι σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.