Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

O Πούτιν κατηγόρησε τους Μπολσεβίκους για εθνική προδοσία

Ευθύνες στους Μπολσεβίκους για την ήττα της Ρωσίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο επέρριψε ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για πολιτική που ισοδυναμεί με «εθνική προδοσία», αναφέρει το Russia Today.

Μιλώντας στην Άνω Βουλή ο Πούτιν ανέφερε ότι οι Μπολσεβίκοι και ιδιαίτερα η ηγετική ομάδα τους πρόδωσαν τα εθνικά συμφέροντα και επέτρεψαν στη Γερμανία να κερδίσει τον πόλεμο, αν και εκ των πραγμάτων η γερμανική πλευρά είχε ηττηθεί.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι Μπολσεβίκοι ήταν απρόθυμοι να παραδεχθούν τα λάθη τους. Παράλληλα είπε ότι στην πραγματικότητα ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν ιμπεριαλιστικός.

Το ζήτημα ανέκυψε όταν η Άνω Βουλή συζήτησε την πιθανότητα χρηματοδότησης της ρωσικής νεκρόπολης στη Σερβία, τόπου ταφής τουλάχιστον 3.000 Ρώσων, μεταξύ των οποίων 124 αξιωματικών του τσαρικού στρατού. Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης του μνημείου.

Ο ρώσος πρόεδρος έχει ταχθεί κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, κληρονόμου του Κ.Κ. της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά παρ' όλα αυτά θεωρεί τη διάλυση της ΕΣΣΔ ως τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του αιώνα.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: