Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη απ' το μπουρίνι


Πρωτοφανούς έντασης μπουρίνι, διάρκειας 30 λεπτών, πλημμύρισε για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα τη Θεσσαλονίκη.

Ο περιφερειακός δρόμος της πόλης από την διασταύρωση της Ευκαρπίας έως την Σταυρούπολη έκλεισε, καθώς το οδόστρωμα πλημμύρισε.

Σε πολλά σημεία της πόλης δρόμοι έχουν πλημμυρίσει , ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για άντληση υπογείων.

Έχουν επίσης αναφερθεί μικρές κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων εξαιτίας του αέρα.

Πηγή: Zougla.gr

Δυνατή καταιγίδα σημειώθηκε στις 3 περίπου στο Πολύγυρο και στα Βράσταμα.

Απεγκλωβισμός 9χρονου στη Ν.Φώκαια Χαλκιδικής από αυτοκίνητο μετά από τροχαίο

Με επιτυχία απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ένα 9χρονο παιδί από τα συντρίμμια αυτοκίνητου, ύστερα από σύγκρουση στη Ν.Φώκαια Χαλκιδικής. Ο 9χρονος επέβαινε στο αυτοκίνητο με οδηγό τη μητέρα το, όταν συνέβη το ατύχημα.
Η μητέρα και η γιαγιά του παιδιού κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, όμως για τον 9 χρονο τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα και χρειάστηκε η επίπονη προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να μπορέσει να βγει από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο. Ο 9χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: Newsblog

"Καρναβάλι έχουν κάνει το δημαρχείο Κατερίνης"


"Πνιγμένο" στη ρύπανση από πάσης φύσεως συνθήματα είναι το δημαρχείο Κατερίνης και αυτή την άθλια εικόνα αντικρύζουν καθημερινά όσοι πολίτες διέρχονται από εκεί.

Δεν υπάρχει σημείο που να μην το έχουν ρυπάνει με τα συνθήματα που έχουν γράψει πάνω στους τοίχους του δημαρχείου.

Οι αρμόδιοι γιατί δεν τα απαλείφουν, ώστε να εξαφανιστεί αυτή η άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος, αλλά και όλες οι πλευρές του δημαρχείου Κατερίνης; Δεν βλέπουν ότι το δημαρχείο το έχουν κάνει "καρναβάλι";

Πηγή: Λευτεριά

Περιπολίες και με ποδήλατο πραγματοποιούν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη


Πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών με ποδήλατο, τις οποίες πραγματοποιούν ένστολοι αστυνομικοί στον ποδηλατόδρομο και στον πεζόδρομο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, εφαρμόζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης, παράλληλα με τις ομάδες των πεζών περιπολιών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ευελπιστεί ότι με τις νέες αυτές περιπολίες, που διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία και ακτίνα δράσης σε σχέση με τις πεζές περιπολίες, θα επιτύχει να έχει ακόμη πιο «ρεαλιστική και ουσιαστική θετική παρέμβαση στην καθημερινότητα πεζών και ποδηλατών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατά το διάστημα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου, ελέγχθηκαν πάνω από 9.000 άτομα, το 60,53% των οποίων ήταν Έλληνες πολίτες και οι 3.638 αλλοδαποί. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 349 παραβάσεις και συνολικά συνελήφθησαν 404 άτομα.

Πηγή: Το Βήμα

Γιάννης Κατέβας - Δώδεκα Ευζωνάκια