Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες ο Α. Νταβούτογλου


Για την προετοιμασία τις επόμενης συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας

Την Αθήνα θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, για την προετοιμασία τις επόμενης συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Λεβέντ Γκιουμρουκτσού, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαδικασία συνομιλιών στο Κυπριακό.

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Λ. Γκιουμρουκτσού ρωτήθηκε για το αν η Τουρκία έχει κάποιον οδικό χάρτη σχετικά με τη νέα διαδικασία συνομιλιών στο Κυπριακό και απάντησε ότι κατά την πρόσφατη συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη «τέθηκε θέμα επισκέψεων των ειδικών απεσταλμένων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων στην Αθήνα και την Άγκυρα, πράγμα που συνιστά στοιχείο που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα».

Νέα "ανατρεπτική" θεωρία για την δημιουργία της Σελήνης


Η κυρίαρχη θεωρία για τη δημιουργία του φεγγαριού προτείνει ότι «γεννήθηκε» έπειτα από πρόσκρουση στη Γη ενός μεγάλου ουρανίου σώματος σαν τον Άρη πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Τα κομμάτια από την πρόσκρουση εκτινάχθηκαν στο διάστημα και σταδιακά συντέθηκαν σε δορυφόρο.

Ωστόσο, ένας αμερικανός επιστήμονας έρχεται να προτείνει τώρα μια ανατρεπτική θεωρία. Ο Ντέιβ Στίβενσον πιστεύει ότι η Σελήνη ήταν αρχικά δορυφόρος της Αφροδίτης, και στη συνέχεια και κάποια στιγμή «παγιδεύτηκε» στη βαρυτική έλξη της Γης και έτσι άλλαξε πλανητικό σύντροφο!

Ο Στίβενσον είναι καθηγητής πλανητικής επιστήμης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) και παρουσίασε την εναλλακτική θεωρία σε συνέδριο που διοργάνωσε στο Λονδίνο η Βασιλική Εταιρία Επιστημών της Βρετανίας, με θέμα «Η προέλευση της Σελήνης».

Κλειστή η NASA στα 55α γενέθλιά της

«Λυπούμαστε, δεν θα αναρτούμε μηνύματα όσο η κυβέρνηση παραμένει κλειστή. Θα επιστρέψουμε το συντομότερο» γράφει η NASA στο Twitter

Σε διαθεσιμότητα βγήκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι καθώς δεν εγρίθηκε ο προϋπολογισμός του νέου έτους

Βαγγέλης Πρατικάκης

Λόγω του λουκέτου στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έπειτα από την αποτυχία του Κογκρέσου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της NASA γιορτάζουν στο σπίτι τα 55α γενέθλια της υπηρεσίας.

Όπως ανακοίνωσε η NASA μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, όλες οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες της υπηρεσίας έχουν ανασταλεί.

Πέρασε το κατώφλι του ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Σε εξέλιξη η απολογία του

Αρχίζει η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στην Ευελπίδων, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τεσσάρων «μεσσαίων» στελεχών του κόμματος. Μαζί του έφτασαν για απολογία άλλα πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΧΑ θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Παράλληλα με τον Ν. Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.

Μήνυμα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου

Αθήνα 29 Σεπτεμβρίου 2013, 

Αγαπημένοι μου Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, σας γράφω από ένα κελί των κρατητηρίων. 

Επί είκοσι έτη στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας μας υπήρχε ένα άρθρο εκτενές. Αυτήν την εβδομάδα δεν είχα αυτήν την ευκαιρία για λόγους ανωτέρας βίας.

Άκουσα τις υπερήφανες και αδούλωτες φωνές σας μέσα από τον χώρο της κρατήσεώς μου, όπου ευρίσκομαι ΑΔΙΚΑ μόνο και μόνο γιατί ΤΟΛΜΗΣΑ, γιατί ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ όλοι μαζί να υψώσουμε υπερήφανο το ανάστημά μας στην εσωτερική κατοχή της Πατρίδας μας.

Ετοιμάζουν ανθρώπινη αλυσίδα για τα αρχαία της Βενιζέλου

Συντάκτης: Γιώργος Μούλκας

Έκκληση να αντιδράσουν, ώστε να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη αποξήλωση των μνημείων στο βυζαντινό σταυροδρόμι της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, απευθύνει σε πολίτες και φορείς ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Η δημόσια έκκληση για τη διάσωση των ευρημάτων διατυπώνεται με αφορμή την επικείμενη συζήτηση της προσφυγής του δήμου Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου. Την προηγούμενη ημέρα, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. ο ΣΕΑ διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας με το σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας προστασίας των μνημείων στη διασταύρωση των δύο οδών, όπου κατασκευάζεται ο σταθμός Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Καμμένος: Να φέρουν για έγκριση στη Βουλή την απόφαση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Με θέμα «αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία», ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Καμμένος ερωτά αν «μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ότι η κυβέρνηση αποδέχεται τη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία»,

Δήμος Πολυγύρου: Διακοπή νερού σε Γερακινή Καλύβες την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΓΕΡΑΚΙΝΗ ΚΑΛΥΒΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Από την υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού από τις 8.00 π.μ. έως το μεσημέρι στη Γερακινή και τις Καλύβες λόγω εργασιών για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης.

Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Θεσσαλονίκη! (φωτο)


Το πέρασμά της από τη Θεσσαλονίκη έκανε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Sochi 2014».

Η Φλόγα μπήκε στην πόλη από την οδό Ακριτών και Λαγκαδά, συνέχισε μέσω Εγνατίας, Δωδεκανήσου και Σαλαμίνος, την πορεία προς το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υποδοχής της, μπροστά από το κτίριο της περιοδικής έκθεσης του Ναυταθλητισμού, του Ολυμπιακού Μουσείου. Αυτή τη στιγμή η Φλόγα αποχωρεί από την πόλη και θα κατευθυνθεί προς τη Φλώρινα.

Ελεύθεροι υπό όρους Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος- Προφυλακίζεται ο Λαγός (φωτο)

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο βουλευτης της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Οι περιοριστικοί όροι μεταξύ άλλων προβλέπουν και εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς εις βάρος του προέκυψαν επιπλέον κατηγορίες.

Αναλυτικά, οι περιοριστικοί όροι είναι: για τον Ηλία Κασιδιάρη εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ για τον Ηλία Παναγιώταρο και το Νίκο Μίχο απαγορεύται μόνο η έξοδος από τη χώρα. Οι τέσσερις βουλευτές επέστρεψαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στα κτίρια της ΓΑΔΑ.