Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Μανώλης: Αφού άκουσες τον Άρη, χωρίζουν οι δρόμοι μας Αντώνη


Αποχώρησε από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Γιάννης Μανώλης


«Συνεχίστε χωρίς εμάς κ. πρόεδρε, χέρι χέρι με τους κ. Βενιζέλο και Παπανδρέου. Άλλωστε δεν έχετε πια καμιά διαφορά», δήλωσε στη Βουλή σε υψηλούς τόνους ο Γιάννης Μανώλης ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ διαμαρτυρόμενος για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε ότι πράγματι οι δρόμοι του με τη ΝΔ χωρίζουν. Συγκεκριμένα δικαιολογώνατς την αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ ανέφερε: «Απαντώντας στο δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος, μετά από υπόδειξη του Άρη, ή ψηφίζετε και στηρίζετε το μνημόνιο ή οι δρόμοι μας χωρίζουν και διαγράφεστε, δηλώνω πως πράγματι οι δρόμοι μας χωρίζουν».

Μίκης Θεοδωράκης: Προς την Διεθνή κοινή γνώμη

Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη

Η  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ

Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.

Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά την επίσκεψη του στους τραυματίες αστυνομικούς


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε, σήμερα, τους τραυματίες αστυνομικούς, από τα επεισόδια της Αθήνας, που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν νομίζω να υπάρχουν αστυνομίες, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που να τραβάνε αυτά που τραβάει η δική μας.

Ήρθα να ευχηθώ καλή ανάρρωση στα νέα παιδιά, που τραυματίστηκαν, κάνοντας με φιλότιμο το καθήκον τους».

«Μίλησε» η λύρα του Ερμή

Ερευνητές από την Κρήτη κατέγραψαν για πρώτη φορά τις ακουστικές δυνατότητες της λύρας που συνόδευε τους αρχαίους έλληνες αοιδούς

Ειρήνη Βενιού

Ενα μουσικό ταξίδι στον χρόνο με την αρχαιοελληνική λύρα χέλυ πραγματοποίησαν ερευνητές του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης. Οι ερευνητές «βούτηξαν» στα βαθιά, προχωρώντας στην κατασκευή της συγκεκριμένης λύρας από το μηδέν και μελετώντας, στη συνέχεια, τις ακουστικές της ιδιότητες με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων.

Η προσπάθειά τους είχε αποτέλεσμα την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη γύρω από την ακουστική μιας πιστά ανακατασκευασμένης αρχαϊκής λύρας. Οπως περιγράφουν οι ίδιοι σε πρόσφατη δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Applied Acoustics», η ονομασία του οργάνου προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη για τη χελώνα, «χέλυς», λόγω της κατασκευής του αντηχείου του οργάνου από όστρακο χελώνας.

Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Επενδύσεις !!! Σας προτείνουμε να τους νοικιάσετε το αναψυκτήριο του Πολυγύρου στο πάρκο των Ηρώων. :) Ατραξιόν στην επιχείρηση θα είναι το Ηρώο Πολυγύρου.

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν
είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος στο δημαρχείο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Μπιλτεκίν εξέφρασε την επιθυμία του να προχωρήσει σε επενδύσεις στην περιοχή οι οποίες θα προσελκύσουν Τούρκους τουρίστες, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι νιώθει Χαλκιδικιώτης λόγω του ότι επισκέπτεται την περιοχή μας πολύ συχνά τους τελευταίους μήνες.

Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζαγγίλας, ο αρχηγός της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπογδάνος και ο αρχηγός της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Καπλάνης.

Χάσαμε τρεις μήνες και την… Ιστορία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά μπορεί κανείς από τους φανατικούς πολέμιους των εκλογών να μας πει ποιο ήταν το κέρδος;

Η χώρα έχασε άλλους τρεις μήνες, βυθίστηκε στο χάος, μεταμορφώθηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο, υπέστη ανυπολόγιστες ζημιές, διχάστηκε, παραδόθηκε στην καταστροφική μανία και στις φλόγες.

Μπορεί να μας πει ο κ. Παπαδήμος τι πέτυχε η περίφημη κυβέρνησή του αυτούς τους τρεις μήνες;

Εκτός από το PSI – που ακόμη το περιμένουμε – και τη νέα δανειακή σύμβαση που υπερψηφίστηκε, αλλά είναι πλέον βέβαιο πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να την εφαρμόσει, συνέβη τίποτε άλλο;

Σαρωτικό ανασχηματισμό θέλει ο Μητσοτάκης


Πάλι καλά που δεν ζήτησε (προς το παρόν) αντικατάσταση του Σαμαρά και στη θέση του ο τραπεζίτης να διορίσει την Ντόρα...

Μεγαλύτερος κίνδυνος από την χρεοκοπία το γεγονός ότι δεν λειτουργεί το κράτος λέει ο επίτιμος


Την ανάγκη ο Λουκάς Παπαδήμος να προχωρήσει σε βαθύ ανασχηματισμό και να συγκροτήσει ολιγομελή κυβέρνηση από πολιτικούς και τεχνοκράτες, επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Προτείνει δε σε όλα τα κρίσιμα υπουργεία η κυβέρνηση Παπαδήμου, μεταβάλλοντας τη νομοθεσία, να διορίσει μονίμους υφυπουργούς με πενταετή θητεία που θα καλύπτουν και την επόμενη βουλευτική περίοδο.

"Η επιλογή και ο διορισμός τους πρέπει να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση",

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη: Αναζητώντας γυναίκες στον Αθω

Τι αποκαλύπτουν τα αρχεία του Αγίου Όρους - παρουσίαση της βυζαντινολόγου Άλις-Μαίρη Τάλμποτ σε ομιλία της

Ελάχιστες γυναίκες κατάφεραν να πατήσουν τα ιερά εδάφη του Αγίου Όρους. Παρ' όλα αυτά, τα αρχεία της μοναστικής πολιτείας προσφέρουν πλούσια πληροφόρηση για τη ζωή των γυναικών στο Βυζάντιο.

Την εικόνα της βυζαντινής γυναίκας, όπως προκύπτει από έγγραφα αγιορείτικων αρχείων, θα σκιαγραφήσει η βυζαντινολόγος Άλις-Μαίρη Τάλμποτ, ομότιμη διευθύντρια Βυζαντινών Ερευνών στο ερευνητικό κέντρο Dumbarton Oaks του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, σε σχετική ομιλία της, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ., στο Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι).

Άγγελος Αγγελίδης - Ύμνος στον έρωτα


από την 3η Ποιητική Συλλογή ¨ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ¨
του Αγγελου Αγγελίδη

έρωτα…… 
που δε σε νίκησαν όρκοι ζωής
και πείσματα κι εγωισμοί γερόντων,
που τάματα ξεχάστηκαν και προσφορές θυσίες.

έρωτα…..  ίσα που σε προσκύνησαν,
πάνω σ΄ αυτή τη γη…..
δούλοι και βασιλιάδες.

θα ήθελα λίγο κι εγώ
και κάτι απ΄ τη χαρά σου.
ν΄ αγγίξω τους ορίζοντες
μαζί σου…  ονειρεμένους.

Σεισμός 5.3 ρίχτερ στη Χαλκιδική


Το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο, κάνει λόγο για σεισμική δόνηση μεγέθους 5.3 ρίχτερ με το επίκεντρο να βρίσκεται 5 χιλιόμετρα ΝοτιοΔυτικά των Καρυών. (118 χιλιόμετρα ΝοτιοΑνατολικά της Θεσσαλονίκης).

Η ιστοσελίδα του Σεισμολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδωσε μέγεθος 4.9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.


Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Θεσσαλονίκη.

Πρίν λίγη ώρα το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο, ανέβασε το μέγεθος της κύριας σεισμικής δόνησης σε 5.4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, ενώ αναφέρονται και μικρότερου μεγέθους μετασεισμοί στην περιοχή.

Επιστολή του Θωμά Ηλιόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά

Η ακόλουθη επιστολή εστάλη στο προσωπικό e-mail του Σαμαρά asamaras@parliament.gr στις 14/02/2012, ώρα 01.52 πμ:

κ. Σαμαρά,

Κανονικά θα έπρεπε να είχα στείλει την επιστολή αυτή από τον Νοέμβριο όταν κι έκανες την συγκυβέρνηση αλλά τότε απεφάσισα να παραμείνω ψύχραιμος. Σήμερα όμως δεν απομένει κάτι άλλο πια.

Ας ξεκινήσω με το ποιος είμαι γιατί σιγά μην θυμάσαι. Με λένε Ηλιόπουλο Θωμά και ήμουν μέχρι χτες μέλος του κόμματος σου. Τον Οκτώβριο του 2009, μια περίοδο που μετά την συντριπτική ήττα των εκλογών, όλοι ήταν με την Ντόρα, εγώ μαζί με άλλους 28 οννεδίτες με επικεφαλής τον Κώστα Χατζή υπογράψαμε ένα κείμενο με τίτλο ‘‘ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΝΝΕΔΙΤΗ’’.

Α. Γεωργιάδης: «Αν διαβάσουν οι πολίτες το Μνημόνιο θα ενθουσιαστούν»

Μην αγοράζετε τηλεοπτικά προϊόντα που δεν σας είναι απαραίτητα, οι έμποροι καταλαβαίνουν ΜΟΝΟ όταν αδειάζουν οι τσέπες τους.

Τους λόγους που τον ανάγκασαν να ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου, σε αντίθεση με το κόμμα του, και τελικά να διαγραφεί από το ΛΑΟΣ εξήγησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ o ανεξάρτητος βουλευτής 'Αδωνις Γεωργιάδης.

«Ο δρόμος της χρεοκοπίας θα ήταν απείρως δυσκολότερος. Στην περίπτωση της χρεοκοπίας οι βανδαλισμοί και τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στην Αθήνα θα γινόταν επί μήνες, από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν διαβάσουν οι πολίτες το Μνημόνιο θα ενθουσιαστούν» πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν θα ήταν πολιτικά έντιμο και συνεπές, μετά από τόσους μήνες στην κυβέρνηση και ενώ έχει εργαστεί για την επιτυχία αυτού του προγράμματος, να έφευγε την κρισιμότερη ώρα.