Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Θέματα Θράκης στην ατζέντα των πρωθυπουργών Ελλάδας-Τουρκίας

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

Τζαμιά, ιεροδιδάσκαλοι, αλλά κι ενεργειακό με τους αγωγούς που περνούν
από την περιοχή μας και το θέμα της κατάργησης τουριστικής βίζας…


25 συμφωνίες για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

Σαμαράς: «Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να συνεργαστούμε»

Η Τουρκία είναι μια μεγάλη αγορά δίπλα μας, αλλά με τις απειλές και την στάση της προβληματίζει  για την αγνότητα των προθέσεων προσέγγισης, αφήνοντας ανοιχτά θέματα στο Κυπριακό και την υφαλοκρηπίδα, τις ΑΟΖ

Απόκρια στον Πολύγυρο 2013

ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2013

Τη φετινή Αποκριά η επιδίωξη του Δήμου Πολυγύρου δεν είναι να προσφέρει μόνο ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι στην πόλη διατηρώντας την παράδοση δεκάδων χρόνων αλλά ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς. Σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο είναι επιτακτική η ανάγκη για μια πνοή ελπίδας, για περισσότερο χαμόγελο στην ζωή μας.

Οι εκδηλώσεις του Πολυγυρινού καρναβαλιού στηρίζονται κατά βάση στο πολιτιστικό δυναμικό του Δήμου και στις συνεργασίες με τοπικούς φορείς, μειώνοντας το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων στο ελάχιστο. Η μαζική συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών του Δήμου μας καθώς και η εθελοντική συμμετοχή φορέων και δημοτών είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Δήμος Πολυγύρου: Παρουσίαση βιβλίου στον Πολύγυρο

κλικ για μεγέθυνση
Αφίσα για την παρουσίαση του βιβλίου του Πολυγυρινού συγγραφέα Χρήστου Ζαμπούνη «ιστορίες ενός παιδήλικα», που θα γίνει την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στις 11.00 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος.

Συμμετέχουν:
Περιοδικό Πολύγυρος
Θεατρικό Εργαστήρι Πολυγύρου
Ο Πολυγυρινός τενόρος Κώστας Ζαμπούνης

Οργάνωση: Δήμος Πολυγύρου-Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ανακοίνωση για την Δημοτική Συγκοινωνία Πολυγύρου


Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, το δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας για Σανά και Δουμπιά δεν θα πραγματοποιηθεί όπως επίσης και τα εσωτερικά δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας, λόγω συντήρησης του λεωφορείου.

Τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία θα γίνουν κανονικά.

Συλλαλητήριο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη

κλικ για μεγέθυνση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ, οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, διοργανώνουν συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία του Δημαρχείου. Θα ακολουθήσει πορεία στην οδό Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης με κατάληξη στην πλατεία του Δημαρχείου.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ- ΚΙΛΚΙΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Αρχαία Εγνατία: Ο δρόμος που διχάζει στη Θεσσαλονίκη

Διαφορετικές απόψεις για την τύχη της σε σχέση με τα έργα του Μετρό

Θερμού Μαρία

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη για το θέμα της διατήρησης της αρχαίας Εγνατίας, που εντοπίσθηκε από τις ανασκαφές κάτω ακριβώς από την νέα, στο σημείο του σταθμού Βενιζέλος του μετρό αλλά χθες το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το ερώτημα. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης ακούστηκαν απόψεις υπέρ και κατά (μόνον των εκπροσώπων της Αττικό Μετρό), έτσι η απόφαση ήταν «διπλωματική» : Η σύσταση επιτροπής από επιστήμονες, ειδικούς σε τεχνικά θέματα ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα παραμονής του σπουδαίου ευρήματος στη θέση του.

Νωρίτερα και σε όλους τους τόνους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης εκφράστηκε υπέρ της in situ διατήρησης του μνημείου ξεκαθαρίζοντας ωστόσο,

Αποκριάτικος παιδικός χορός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση