Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Μικρά γουρουνάκια στον Χολομώντα

κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Αυτά τα γουρουνάκια είναι διασταύρωση ήμερου γουρουνιού με αγριογούρουνο.

Ψάχνουν μέσα στα ξερά φύλλα να φάνε τρυφερούς βλαστούς και καρπούς που έχουν πέσει από τα δένδρα.

Ρήγμα στο Κιλελέρ ανησυχεί αγρότες και δημοτική αρχή


Ρήγμα στην κτηματική περιοχή Κιλελέρ, έξω από την Λάρισα, προκαλεί ανησυχία, τόσο στη δημοτική αρχή, όσο και στον αγροτικό κόσμο, καθώς στην περιοχή του άξονα Λάρισας - Βόλου εντοπίσθηκαν στο παρελθόν ρήγματα, ακόμη και στους οικισμούς, το γνωστότερο εκ των οποίων είναι αυτό της Νίκης.

Τμήμα του ρήγματος φθάνει σε βάθος ακόμα και τα δύο μέτρα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους διέρχονται από τους γύρω αγροτικούς δρόμους.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ζητείται πάραυτα Εισαγγελεύς. Στο indymedia διαπράττεται αυτόφωρο και διαρκές αδίκημα (365 ΠΚ)


Αδιανόητο...

Σ' αυτή τη διεύθυνση που αποτελεί ντροπή για το διαδίκτυο,
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1053269#1053269
διαπράττεται αυτή τη στιγμή ένα αυτόφωρο και διαρκές αδίκημα.

Συγκεκριμένα, αν εκείνοι που θεωρούν ότι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημαικό άσυλο που τους παρέχεται, μπορούν να προβαίνουν και σε τέτοιου είδους εγγραφές, τότε μάλλον τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ' ότι μπορεί να φαντασθεί και ο πιο διεστραμμένος νους.

Σ' αυτόν τον ιστότοπο προσβάλλεται η μνήμη των νεκρών ηρώων, με βάναυση και κακόβουλη εξύβριση, ξεπερνώντας κάθε ανθελληνικό προηγούμενο.

Πρόκειται για τους νεκρούς ήρωες των Ιμίων, αλλά και άλλους πεσόντες εν ώρα υπηρεσίας και στο βωμό του καθήκοντος για την πατρίδα.

Συγκεκριμένα η αισχροσελίδα αναφέρεται στους:

1. Νεκτάριο Σάββα
2. Σπύρου Θεοδώρου
3. Σπανουδάκη
4. Βλαχάκο
5. Καραθανάση
6. Έκτορα Γιαλοψό.

Μεταξύ των νεκρών ενστόλων που προσβάλλεται βάναυσα η μνήμη τους, είναι και οι τρεις πιλότοι που χάθηκαν την νύχτα των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996!
Ζητείται πάραυτα Εισαγγελεύς

Πηγή: gianniotis.gr

Άγαλμα του Ατατούρκ στήθηκε στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας


Λίγες μέρες πριν την 35η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στήθηκε στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ, έφιππου, με σπαθί στο χέρι.

Το άγαλμα, στραμμένο προς τις ελεύθερες περιοχές, θα είναι η πρώτη εικόνα που θα εισπράττουν όσοι Ελληνοκύπριοι περνούν στο κατεχόμενο τμήμα από το οδόφραγμα «Κέρμια», στη Λευκωσία.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα», σε επικριτικό της δημοσίευμα, σημειώνει πως είναι «το πρώτο άγαλμα στα κατεχόμενα, του Ατατούρκ με σπαθί, με τη μορφή του να θυμίζει Οθωμανούς αυτοκράτορες».

Πηγή: typos.com.cy

Έκλεψαν λειψανοθήκη από το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στο Λιτόχωρο

Εκλάπη λειψανοθήκη από την Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω τη Δευτέρα 13 Ιουλίου μετά τις 4 μ.μ, οπότε λίγο αργότερα έγινε αντιληπτή η βέβηλη πράξη από του μοναχούς ότι έχει αφαιρεθεί η λειψανοθήκη και ενημερώθηκε αμέσως το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου, το οποίο διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: Λευτεριά

3 μέρες χωρίς τηλέφωνο θα μείνουν περιοχές της Θεσσαλονίκης..


Χωρίς σταθερά τηλέφωνα θα παραμείνουν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, από 21 έως 24 Ιουλίου, εξαιτίας της μετεγκατάστασης καλωδίων του ΟΤΕ, στο πλαίσιο των έργων για τη δημιουργία Μετρό στην πόλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι διακοπές θα είναι ολιγόωρες και θα γίνουν στις περιοχές που περικλείονται από τις οδούς Κλεάνθους - Κ. Καραμανλή – Ψαρρών - Αγίου Στυλιανού και Μακεδονίας – Βαρώνου Χιρς – Γαριβάλδη – Μιαούλη.

Πηγή: Greece-Salonika

Με τους ανένταχτους στη Φλώρινα


ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
---------------------------------

Απέναντι στη δουλικότητα,την υποχωρητικότητα και την άνευ όρων παράδοση της Πολιτείας.

Απέναντι στους εγκάθετους, τους πρακτορίσκους, τα όργανα της "Νέας Τάξης" και τους παραχαράκτες της Ιστορίας, στεκόμαστε εμείς, Έλληνες που με πράξεις και όχι με λόγια, υπερασπιζόμαστε τα Όσια και Ιερά μας και υπεραμυνόμαστε του Εθνικού συμφέροντος και της Τιμής της Πατρίδας.

Έλληνες που δεν παραδίδουμε σε κανέναν και με κανέναν τρόπο το όνομα της Μακεδονίας μας.

Έλληνες που αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο στις επιθέσεις και τις προβοκάτσιες εντεταλμένων και χρηματοδοτούμενων ανθελλήνων, εχθρών της Ελευθερίας και της Μακεδονίας μας.

Στάσου στο πλευρό μας και κάνε τη φωνή σου πιό δυνατή και πιό αποτελεσματική.

ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
(Μπροστά από τη λέσχη Αξιωματικών)

Πηγή: gianniotis.gr

Διευκρινήσεις ... για να μη ροκανίζουν τα «τρωκτικά» την αλήθεια


Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Ουρανούπολης για την πρόσφατη δικαστική απόφαση και τα σχετικά δημοσιεύματα!

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σχόλιο με τίτλο «δικαιώθηκε χθες η Ι.Μ. Βατοπαιδίου στο πρώτο δικαστήριο που έγινε μετά από μήνυση που έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Ουρανούπολης, αλλά και ο Δήμος Τρίγλιας για παράνομη ανταλλαγή».

Μάλιστα αυτός που έγραψε το σχόλιο προχώρησε ακόμη περισσότερο και πρόσθεσε με βεβαιότητα ότι: «το δικαστήριο δικαίωσε την Ι. Μονή Βατοπαιδίου με χθεσινή απόφαση λέγοντας ότι η Βιστωνίδα δεν είναι λιμνοθάλασσα αλλά λίμνη, και ακόμη και αν είναι κοινόχρηστη λίμνη ορθώς η Ι. Μ. μεταβίβασε την λίμνη στο δημόσιο, γιατί έτσι προστατεύετε (ορθό – ται) και η κοινοχρησία αν αυτή υπάρχει.

Πρόστιμο 3.000€ από τον ΕΦΕΤ σε επιχείρηση γάλακτος στη Ν. Τρίγλια


Πρόστιμο 3.000 ευρώ επεβλήθηκε στην επιχείρηση επεξεργασίας γάλακτος "ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΕ" στη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής, διότι διαπιστώθηκε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν οι διορθωτικές ενέργειες σχετικά με την υποδομή και τον εξοπλισμό, δεν εφαρμόζεται σύστημα αυτοελέγχων με βάση τις αρχές HACCP ούτε συστήματα ιχνηλασιμότητας και ανάκλησης προϊόντων, με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νωπού γάλακτος.

Διαπιστώθηκαν αποκλίσεις ως προς τα κριτήρια και δεν τηρούνται οι απαιτήσεις της νομοθεσίας για την δειγματοληψία και την ανάλυση των τελικών προϊόντων.

Παπαστεριανός: "Ευρώπη και κύπελλο"


Την αποθέωση γνώρισε ο Μανόλης Παπαστεριανός στην σημερινή (16/7) προπόνηση του Ηρακλή. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ταλαιπωρήθηκε από ίωση, ανέβασε υψηλό πυρετό και κρίθηκε απαραίτητο να "επισκεφθεί" το κοντινότερο νοσοκομείο, ούτως ώστε να υποβληθεί σε εξετάσεις. Αυτές βγήκαν "καθαρές" και σήμερα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου στο οποίο έχει καταλύσει ο Ηρακλής, όπου δέχθηκε την εγκάρδια υποδοχή των συμπαικτών του. Λίγο αργότερα μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, όπου κατέθεσε την αισιοδοξία του, αλλά και μίλησε για την υποχρέωση των ποδοσφαιριστών απέναντι στους φίλους της ομάδας.

"Πέρυσι δεν εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας και φέτος πρέπει να βελτιώσουμε αυτή τη κατάσταση. Ο κόσμος του Ηρακλή περνάει πολλά μηνύματα τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά η ομάδα δεν πήγε καλά. Ηρθε λοιπόν η στιγμή να περάσουμε εμείς τα μηνύματά μας. Οι φίλαθλοι της ομάδας θέλουν να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο και για να μην κρυβόμαστε τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουν ούτε ουσία, ούτε αποτελέσματα και τους έχουμε απογοητεύσει", είπε με απόλυτο ύφος και αναφέρθηκε στο μέλλον.

"Θα δείτε έναν Ηρακλή που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Γιατί κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια δεν παίξαμε ποδόσφαιρο", είπε και συμπλήρωσε. "Θέλουμε από την ομάδα να πραγματοποιήσει διαφορετική πορεία. Ηρθαν καινούργιοι και ποιοτικοί παίκτες, υπάρχουν φιλοδοξίες για να πάμε ψηλά.

Στόχος είναι η εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη κι αν όλα κυλήσουν όπως θέλουμε, να κατακτήσουμε και το Κύπελλο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή, διότι οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και πρέπει η ομάδα να πάει εκεί που της αξίζει".

Ο Παπαστεριανός αναφέρθηκε και στον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ των παικτών για μια θέση στην ενδεκάδα, τονίζοντας ότι "δεν με φοβίζει, ενώ θα κάνει καλό στην ομάδα. Στον Ηρακλή ήρθαν ποιοτικοί παίκτες και πιστεύω ότι με την παρουσία τους, θα ανέβουμε και οι υπόλοιποι. Θα παίζει αυτός που αξίζει να παίξει.

Ξεκινήσαμε τις φιλικές υποχρεώσεις μας απέναντι σε μια ομάδα που ήταν πιο έτοιμη από εμάς και ήταν λογικό, διότι οι υποχρεώσεις της ξεκινούν έναν μήνα νωρίτερα από τις δικές μας. Φάνηκε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Κι εγώ για παράδειγμα, δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση που είχα πέρυσι και περιμένω περισσότερα από τον εαυτό μου. Μπορεί το γκολ που πέτυχα να βραβεύτηκε ως το καλύτερο της χρονιάς, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία, ενώ ανήκει και στο παρελθόν".

Μένει στον Ηρακλή ο Παπαζαχαρίας

Στο μεταξύ, στον Ηρακλή θα παραμείνει ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας. Μπορεί να επικράτησε η εντύπωση περί μεταγραφής του 24χρονου κεντρικού αμυντικού στην Μπρίστολ Σίτι, τελικώς όμως οι Αγγλοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Πηγή: sport.gr

Γουλιανοί τέρατα στον ποταμό Έβρο


ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΨΑΡΑΣ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ

Είναι βάρους 80 κιλών, μήκος πάνω από 2 μέτρα και την πατρότητά τους να την διεκδικούν Ελλάδα - Τουρκία - Βουλγαρία, αλλά προς το παρόν τους απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Βόρειου Έβρου στα τοπικά ψαράδικα

Ο επιδέξιος ψαράς Ιωάννης Χαντζής από το Πύθιο Διδυμοτείχου έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για τις ψαριές του με νταούλια που θυμίζουν σκηνές από χολυγουντιανή υπερπαραγωγή επιστημονικής φαντασίας που θα ζήλευε ακόμη και ο Στήβεν Σπίλμπεργκ

Πιάστηκε με νταούλια με εξαιρετική μαεστρία και κατέληξαν στην ψαραγορά το βόρειου Έβρου, όπου μοσχοπουλιούνται σε φέτες, ενώ με το χαβιάρι τους γίνονται ειδικές σπεσιαλιτέ

Να λοιπόν που το φωτορεπορτάζ του «Χρόνου» είναι αψευδής μάρτυρας ότι γουλιανοί «τέρατα» κάνουν την εμφάνισή τους στον ποταμό Έβρο. Όπως λένε οι ειδήμονες τα ψάρια αυτά ηλικίας τριάντα και πλέον ετών έχουν βάρος πάνω από 80 κιλά με μήκος που ξεπερνά τα δύο μέτρα!

Ο επιδέξιος ερασιτέχνης ψαράς Ιωάννης Χαντζής από το Πύθιο Έβρου μίλησε για τις ξεχωριστές αυτές ψαριές με γουλιανούς 50 κιλών μέχρι και πάνω από 80 που είναι το θέμα της συζήτησης όλων στην περιοχή, ενώ καταλήγουν σε εκλεκτά ψαροεδέσματα και μεζέδες.

Πηγή: Χρόνος

Επιθεώρηση των ΧΥΤΑ από τον Γ.Γ. κ. Τσιότρα

Επιθεώρηση της πιλοτικής λειτουργίας των νέων ΧΥΤΑ Πολυγύρου και Ανθεμούντα στο Νομό μας πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής Γιώργος Τσιότρας.

Τον κ. Τσιότρα συνόδευσε ο Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο Αντινομάρχης κ. Ιωάννης Τζίτζιος και οι κατά τόπους ενδιαφερόμενοι Δήμαρχοι.


Πηγή: Νομαρχία Χαλκιδικής

Μπλόκα των παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας σε κόμβους της Εγνατίας και της Εθνικής


Από παρακαμπτήριες οδούς εξυπηρετούνται οι οδηγοί από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και Κοζάνη (και αντίστροφο), καθώς οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας έχουν αποκλείσει κομβικά σημεία σε Εγνατία και Εθνική Οδό.

Οι παραγωγοί θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους εντός των επόμενων ωρών.

Οι κόμβοι που έχουν αποκλειστεί είναι: τα δύο ρεύματα στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Κουλούρας, στον Κόμβο της Βέροιας και στην παλιά Εθνική Οδό στον κόμβο της γέφυρας 66 (Μακροχώρι).

Συνάδελφοί τους από την Πέλλα έχουν κλείσει τον κόμβο Μελισσίου στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, λίγο μετά τα Γιαννιτσά.

Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν ελάχιστη εγγυημένη τιμή 0,25 ευρώ στον παραγωγό, πλήρη αποζημίωση στο χωράφι των περίπου 200.000 τόννων του συμπύρηνου, που δεν θα απορροφηθεί από τη βιομηχανία και ποσό 4,5 λεπτών το κιλό στις ομάδες παραγωγών, μέσω ΛΑΕΚ.

Οι παραγωγοί σχεδιάζουν ακόμα και αποκλεισμό και της σιδηροδρομικής γραμμής, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Πηγή: Τα Νέα

Σκυλιά κατασπάραξαν γυναίκα στο Μέτσοβο


Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη μία ηλικιωμένη γυναίκα από το Μέτσοβο, η οποία δέχθηκε επίθεση από τσοπανόσκυλα.

Η γυναίκα κινούνταν στον δρόμο προς την Μηλιά, προκειμένου να πάει στο κοπάδι της. Εκεί της επιτέθηκαν τα σκυλιά που φύλαγαν άλλο κοπάδι. Ο κτηνοτρόφος απουσίαζε και οι σκύλοι με πρωτοφανή αγριότητα όρμισαν στην μικροκαμωμένη γυναίκα και στην κυριολεξία την κατασπάραξαν.

Εντοπίστηκε από άλλους κατοίκους της περιοχής με κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εισήχθη αμέσως στην Εντατική, όπου και παραμένει για νοσηλεία.
Τα τραύματά της από την επίθεση των πέντε τουλάχιστον σκύλων ήταν πολύ σοβαρά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σκυλιά είχαν ξεριζώσει μέχρι και τα μαλλιά της γυναίκας.

Το περιστατικό αυτό έχει αναστατώσει την περιοχή του Μετσόβου και της Μηλιάς, και πολλοί σημειώνουν ότι τα τσοπανόσκυλα μόλις ξεφύγουν από την προσοχή των κτηνοτρόφων, γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα τόσο για τους ντόπιους, όσο και για ορειβάτες ή φυσιολάτρες που μπορεί να βρεθούν στα μέρη τους.

Πηγή: gianniotis.gr

Τι θα γίνει με το τοιχίο στην Βαρβάρα που βρίσκεται μέσα στον δρόμο;




κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση


Χθες πήγαμε μια βόλτα στη Βόρεια Χαλκιδική, στον Χολομώντα.

Έξω από το χωριό Βαρβάρα, μετά από μια μεγάλη στροφή, βρίσκεται παρασυρμένο από τα νερά, ένα τοιχίο με πολλά χώματα που πιάνουν τη μισή λωρίδα.

Επειδή είναι πολύ επικίνδυνο να παραμένει εκεί στη μέση του δρόμου για τους οδηγούς, απευθυνόμαστε στους αρμοδίους της Νομαρχίας Χαλκιδικής και στον Δήμο Αρναίας να φροντίσουν να απομακρυνθεί αυτό το επικίνδυνο τοιχίο.

Παλαιότερα είχε γράψει η Ρεσπέντζα σχετικά με αυτό το θέμα, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Μην περιμένετε να γίνει κάποιο θανατηφόρο δυστύχημα πρώτα για να απομακρυνθεί...

Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία με τσεκούρι του 81χρονου στο Λιβάδι Ξάνθης

Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 81χρονου στο Λιβάδι Ξάνθης. Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε βρεθεί στο σπίτι του με χτυπήματα από τσεκούρι, ενώ όπως διαπιστώθηκε έλειπαν και τα χρήματα του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης είναι ένας άνδρας με υπηκοότητα Σκοπίων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Αλεξανδρούπολη. Ο δράστης θεάθηκε από γείτονες του 81χρονου να βγαίνει από το σπίτι του ηλικιωμένου, ενώ στη συνέχεια πέρασε την ελληνο-σκοπιανή μεθόριο για να εξαφανιστεί.

Η Εισαγγελέας Ξάνθης έχει εκδώσει ήδη ένταλμα για τη σύλληψη του, το οποίο έχει αποσταλεί στις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων για τη σύλληψη του και στην συνέχεια για την έκδοση του στην Ελλάδα.

Πηγή: Newsblog.gr

Σκοτώθηκε 43χρονος σε τροχαίο στο Λιτόχωρο


43χρονος από το Λιτόχωρο βρήκε τραγικό θάνατο χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και προσέκρουσε σε φανοστάτη σε δρόμο έξω από το Λιτόχωρο με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

Πηγή: Λευτεριά

«Φωτιές» άναψε η απόφαση να χαρακτηριστούν «τουριστικές» περιοχές της Θεσσαλονίκης


«Φωτιές» άναψε στη Θεσσαλονίκη η προχθεσινή απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου να χαρακτηριστούν ως «τουριστικές» ορισμένες περιοχές δήμων του νομού, αλλά ακόμα και τμήματα μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως η πλατεία Αριστοτέλους, τα Λαδάδικα και η Ανω Πόλη.

Το ΠΑΜΕ θεωρεί την απόφαση ως «κερκόπορτα» για την «άλωση» της κυριακάτικης αργίας και καταγγέλλει «συμφωνία κάτω από το τραπέζι» μεταξύ της διοίκησης Ψωμιάδη και της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές, όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου το μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο αρμόδιος αντινομάρχης Γ. Τσαμασλής υποστηρίζει πως με την απόφαση δεν θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά αναδεικνύεται καλύτερα η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός. «Η Κυριακή αργία είναι κατοχυρωμένη από την εργατική νομοθεσία.

Ορισμένοι μπορεί να φωνάζουν για να τρομάξουν τα φαντάσματα, εμείς κοιτάμε την πραγματικότητα και το μέλλον», αναφέρει, σημειώνοντας ωστόσο πως η διοίκηση θέλει ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές σε περιόδους όπως αυτή της ΔΕΘ, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. «Από κει και πέρα όλα είναι φθηνός σαματάς», καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ν. Γιαννόπουλος, διευκρίνισε πως η παράταξή του υπερψήφισε το θέμα με τη σαφή επισήμανση ότι δεν θα θίγονται τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων.

«Ηταν αίτημα των δήμων, που δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε, αλλά τονίσαμε ότι απαιτείται σεβασμός στα εργασιακά και η σύμπνοια των φορέων, του εμπορικού συλλόγου κ.ά.», δήλωσε κ. Γιαννόπουλος.

Πηγή: Έθνος