Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

«Φωτιές» άναψε η απόφαση να χαρακτηριστούν «τουριστικές» περιοχές της Θεσσαλονίκης


«Φωτιές» άναψε στη Θεσσαλονίκη η προχθεσινή απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου να χαρακτηριστούν ως «τουριστικές» ορισμένες περιοχές δήμων του νομού, αλλά ακόμα και τμήματα μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως η πλατεία Αριστοτέλους, τα Λαδάδικα και η Ανω Πόλη.

Το ΠΑΜΕ θεωρεί την απόφαση ως «κερκόπορτα» για την «άλωση» της κυριακάτικης αργίας και καταγγέλλει «συμφωνία κάτω από το τραπέζι» μεταξύ της διοίκησης Ψωμιάδη και της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές, όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου το μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο αρμόδιος αντινομάρχης Γ. Τσαμασλής υποστηρίζει πως με την απόφαση δεν θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά αναδεικνύεται καλύτερα η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός. «Η Κυριακή αργία είναι κατοχυρωμένη από την εργατική νομοθεσία.

Ορισμένοι μπορεί να φωνάζουν για να τρομάξουν τα φαντάσματα, εμείς κοιτάμε την πραγματικότητα και το μέλλον», αναφέρει, σημειώνοντας ωστόσο πως η διοίκηση θέλει ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές σε περιόδους όπως αυτή της ΔΕΘ, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. «Από κει και πέρα όλα είναι φθηνός σαματάς», καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ν. Γιαννόπουλος, διευκρίνισε πως η παράταξή του υπερψήφισε το θέμα με τη σαφή επισήμανση ότι δεν θα θίγονται τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων.

«Ηταν αίτημα των δήμων, που δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε, αλλά τονίσαμε ότι απαιτείται σεβασμός στα εργασιακά και η σύμπνοια των φορέων, του εμπορικού συλλόγου κ.ά.», δήλωσε κ. Γιαννόπουλος.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: