Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Πολύγυρος: Νέα κατάπτωση του οδοστρώματος


Νέα κατάπτωση του οδοστρώματος στις Έξι Βρύσες σημειώθηκε εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες.

Το μέγεθος του νέου ρήγματος είναι περίπου τέσσερα τετραγωνικά μέτρα. Ο δρόμος στο σημείο αυτό παραμένει κλειστός και ο δήμος Πολυγύρου καλεί οδηγούς και πεζούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας και τη σήμανση που έχει τοποθετηθεί.

Από την κακοκαιρία προβλήματα προκλήθηκαν και στο Τοπικό Διαμέρισμα του Ταξιάρχη και τα Πλανά.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Νέο blog: Κίνηση Νέων Για την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης


Κίνηση Νέων για την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Ένα νέο blog γεννήθηκε από νέους ανθρώπους που δηλώνουν ότι σέβονται το παρελθόν από το οποίο θα διατηρήσουν τα θετικά αλλά θα αποκόψουν τα αρνητικά και θα δουλέψουν εποικοδομητικά για το αύριο επειδή αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι το σήμερα είναι προβληματικό.

Καλούν σε συσπείρωσή νέους και νέες εργαζόμενα νιάτα και επιστήμονες να στρατευθούν μαζί τους για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο απαλλαγμένο από περιχαρακωμένες παρέες ανοικτό σε όλες τις νέες και όλους τους νέους της Ελλάδας.

Το κάλεσμα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη μας την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη συμπρωτεύουσα της Ελλάδας το σημείο αναφοράς των Βαλκανικών χωρών…

http://www.onnedallagi.blogspot.com/

Τοποθέτηση του Αργύρη Λαφαζάνη στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου


Τοποθέτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Αργύρη Λαφαζάνη στην Εξεταστική Επιτροπή στις 10/2/2010 που διερευνά το σκάνδαλο της Μ. Βατοπεδίου καθώς και τμήμα της τοποθέτησης του Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Δημητρίου Τσιρώνη.

ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι, βεβαίως, σεβαστή. Δεν είναι δεσμευτική και είναι συζητήσιμο αν είναι αποδεκτή από τον καθένα από εμάς. Έτσι και αλλιώς, όταν τη μελετάμε ή όταν τη χρησιμοποιούμε, θα πρέπει να σκεφτόμαστε, όπως είπε και ο Προεδρεύων πριν, ότι βάζει σοβαρά εν αμφιβόλω τη συμμετοχή σε επιτροπές βουλευτών, όχι μόνο σε εξεταστικές, αλλά δημιουργεί ζήτημα, αυτό το θέμα που ανακινήθηκε με την εξαίρεση κάποιων βουλευτών, που έθεσε η άλλη παράταξη. Δημιουργεί ζήτημα σωστής θεσμικής λειτουργίας των Επιτροπών του Κοινοβουλίου και του ίδιου του Κοινοβουλίου.

Διότι, βεβαίως, ειδικά όταν ακούστηκαν απόψεις ότι η υπόνοια μεροληψίας περίπου ταυτίζεται με την εκπεφρασμένη άποψη, τότε φθάνουμε στο σημείο να πούμε ότι λίγο – πολύ όλοι έχουμε εκπεφρασμένη άποψη, όλοι ανήκουμε σε κάποιες παρατάξεις και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος από εμάς θα φύγει από τις απόψεις της παράταξης του ή δεν μπορώ να δεχθώ ότι και οι 300 της Βουλής δεν έχουν εκπεφρασμένη άποψη, αφού οι παρατάξεις, στο σύνολο σχεδόν των θεμάτων, έχουν πάρει θέση.

Άλλωστε, γι’ αυτό ψηφίζει ο ελληνικός λαός τα κόμματα και τις παρατάξεις. Τα ψηφίζει γιατί πρώτα δηλώνουν τις απόψεις τους για όλα τα ζητήματα. Ανοίγει, λοιπόν, ένα μεγάλο ζήτημα, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Βεβαίως, την ευθύνη τη φέρουν αυτοί που έθεσαν το ζήτημα, αυτοί που άνοιξαν το ζήτημα και εγώ πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα το συναντήσουν στο μέλλον. Συμφωνώ, λοιπόν, με τον Πρόεδρο ότι μπαίνει σοβαρότατο ζήτημα σωστής θεσμικής λειτουργίας και των Επιτροπών και του Κοινοβουλίου.

Θέλω να καταθέσω εδώ, στην Επιτροπή, πριν πω και εγώ τι προτίθεμαι να κάνω, ότι η δική μας απομάκρυνση, η ενδεχόμενη δική μας απομάκρυνση, του κ. Παπουτσή και η δική μου, ακολουθεί την απομάκρυνση δύο άλλων βουλευτών, τον αποκλεισμό δύο άλλων βουλευτών, του κ. Γεώργιου Βαγιωνά, Βουλευτή Χαλκιδικής και του κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, Βουλευτή Καβάλας. Απ’ ό,τι ξέρω για τον δεύτερο, αλλά μετά βεβαιότητας για τον πρώτο, ο οποίος ήθελε διακαώς να είναι μέλος της Επιτροπής. Το είχε δηλώσει, το είχε διαμηνύσει, το είπε και δημόσια και ω του θαύματος βρέθηκε εκτός.

Τους λόγους τους γνωρίζετε πολύ καλά. Τους είπε άλλωστε και ο ίδιος δημόσια, στην τηλεόραση, δεν είναι κατ’ ιδίαν συζητήσεις αυτές, είναι στα ΜΜΕ, ότι κόπηκε για συγκεκριμένους λόγους. Το ίδιο, απ’ ό,τι ξέρω, συνέβη για τον συνάδελφο από την Καβάλα.

Έχουμε, λοιπόν, τέσσερις αποκλεισμούς, προσπάθεια τεσσάρων αποκλεισμών από τους δύο νομούς, που σήκωσαν το μεγάλο βάρος των παραχωρήσεων ή των ανταλλαγών, το μεγάλο βάρος της λεηλασίας, από τους νομούς Χαλκιδικής και Καβάλας, που σήκωσαν το μεγάλο βάρος. Ενώ θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να είμαστε τέσσερις βουλευτές να συμμετέχουμε, για να βοηθήσουμε στο να βρεθεί άκρη, γιατί κατά τεκμήριο ξέρουμε αρκετά πράγματα ή κατ’ ανάγκη ξέρουμε αρκετά πράγματα, δεν θα συμμετέχει, όπως φαίνεται και όπως θα δούμε, κανείς.

Αυτό δημιουργεί ένα μείζον ζήτημα, γιατί χωρίς να υποτιμώ κανένα συνάδελφο, όλοι ξέρουν και όλοι μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλεία τους, άλλωστε αυτοί που θα μας αντικαταστήσουν, εφόσον απομακρυνθούμε, νομίζω θα κάνουν τη δουλεία και καλύτερα από εμάς και θα προστεθούν στους δέκα της παράταξης μας, δεν θα φύγουν δύο, θα προστεθούν δύο, γιατί και εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το ζήτημα, χωρίς, λοιπόν, να αμφιβάλω ότι το σύνολο της Επιτροπής θα κάνει σωστή δουλειά, όμως, έχω την αίσθηση ότι αυτή η προσπάθεια εξαίρεσης ακριβώς αυτών των τεσσάρων, που γνωρίζουν περισσότερα, έχει σκοπό, έχει σκοπιμότητα.

Βεβαίως, ο αποκλεισμός των δύο αφορά την άλλη πλευρά. Είναι θέμα ενδοπαραταξιακού ξεκαθαρίσματος, τι έγινε δηλαδή και αποκλείστηκαν δύο συνάδελφοι, που ήθελαν διακαώς να είναι στη Επιτροπή, αλλά σήμερα δεν βλέπουμε αυτό το ζήτημα. Το πρόβλημα της άλλης πλευράς, βεβαίως, θα παραμείνει. Το Επιστημονικό Συμβούλιο, που βάζει κάθετο ζήτημα και για τη συμμετοχή των μαρτύρων, βάζει βεβαίως ζήτημα και για τη συμμετοχή των Υπουργών.

Αν ρωτούσαμε, κατά την άποψη μου και για τη συμμετοχή των μελών της προηγούμενης Επιτροπής και μάλιστα, αυτών που συνέταξαν και ψήφισαν το πόρισμα ή μέρη του πορίσματος, τότε και εκεί θα είχαμε ένα ακόμα μπέρδεμα, αν τα μέλη της Επιτροπής, δηλαδή, που έχουν ξεκαθαρισμένη άποψη, της προηγούμενης Επιτροπής, θα πρέπει να είναι και στην παρούσα Επιτροπή.

Βέβαια, μπαίνει θέμα και για τους πιθανούς μάρτυρες και δεν μπορώ να διανοηθώ, να κατανοήσω ότι ο Υπουργός που παρέλαβε το πόρισμα της προηγούμενης Επιτροπής και που κάποιοι παράγραφοί του τον αφορούσαν, για να κάνει κάποιες ενέργειες, που δεν τις έκανε, ή ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Σανιδά, που όπως ξέρουμε κρατούσε το φάκελο για μήνες μέχρι να κλείσει η Βουλή, δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να είναι αμέτοχος. Τι θα γίνει, λοιπόν, στη συνέχεια; Εγώ θα πρότεινα οπωσδήποτε την πρόσθεση του κ. Δένδια ως μάρτυρα. Αν θα το κάνετε οι υπόλοιποι, είναι δικό σας θέμα, εφόσον θα απουσιάζουν οι δύο.

Όμως, θα μπει ζήτημα κάποια στιγμή, είτε γιατί θα το θέσουν κάποιοι είτε γιατί θα το θέσουν τα ίδια τα στοιχεία και τα γεγονότα. Τότε θα δούμε τι θα γίνει. Είναι παράξενο, πράγματι, γιατί έβαλε αυτό το ζήτημα η παράταξη της Ν.Δ. δια του κ. Δένδια, γιατί είναι σαν να προετοιμάζει ο συγκεκριμένος συνάδελφος, που δεν υπάρχει απολύτως τίποτα προσωπικό μαζί του, την αποχώρηση του. Και αυτό είναι παράξενο. Άραγε προετοιμάζει ο κ. Δένδιας τη δική του αποχώρηση; Η δική μου εντύπωση είναι ότι προετοιμάζει την αποχώρηση της παράταξης του.

Είδαμε και δημοσιεύματα σήμερα, ότι ψιθυρίζεται ότι η άλλη πλευρά ψάχνει να βρει αφορμή να αποχωρήσει. Προπομπός, λοιπόν, ο κ. Δένδιας, ετοιμάζει, ωριμάζει μια κατάσταση, για να αποχωρήσει ο ίδιος και η παράταξη του. Έτσι φαίνεται, διαφορετικά δεν ερμηνεύεται πώς βάζει ένα ζήτημα, που ενώ ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει πιθανό πρόβλημα για εμάς τους δύο, αλλά υπάρχει πολλαπλάσιο πρόβλημα για τον ίδιο.

Δεν έχω να πω πολλά ακόμη. Εγώ έχω να δηλώσω ότι η στάση και η δική μου και του κ. Παπουτσή επιβραβεύτηκε από τους πολίτες. Είμαστε σήμερα στο Κοινοβούλιο και γιατί ασχοληθήκαμε έντονα με αυτό το θέμα και γατί πήραμε καθαρές θέσεις και δεν μπερδευτήκαμε πουθενά. Είναι ένας από τους λόγους που είμαστε σήμερα εδώ.

Επιβραβεύτηκε, λοιπόν, η στάση μας και βέβαια, από εδώ και πέρα, θα συνεχίσουμε, βάζοντας ψηλά και τη δική μας ευαισθησία, αλλά φροντίζοντας και για το καλό της παράταξης, της Επιτροπής και του Κοινοβουλίου. Δεν θέλουμε, για παράδειγμα, να ασχολείστε και να χασομεράτε με το αν πρέπει να είμαστε εμείς εδώ ούτε να χασομεράει η παράταξη μας του ΠΑΣΟΚ ούτε να δημιουργείται ένταση, επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν μείζον ζήτημα τη συμμετοχή δύο μελών στη Επιτροπή.

Πολύ φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια τερτίπια και βεβαίως, ελπίζω να μην ακουστούν και σήμερα εκφράσεις σαν αυτές που ακούστηκαν την προηγούμενη φορά, που ήταν ακραίες και οι εκφράσεις και οι συμπεριφορές. Εγώ, λοιπόν, για δύο λόγους και για λόγους ευαισθησίας, αλλά και για να προστατεύσω τη παράταξη μας, την Επιτροπή και το Κοινοβούλιο, κατ’ επέκταση, δηλώνω ότι δεν θα συμμετέχω στην Επιτροπή, δηλώνω αυτοεξαίρεση και περιμένω τον Πρόεδρο να μου πει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να αποχωρήσω από τη Αίθουσα.


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Σε όσο αφορά την εξαίρεση, είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής ευθύνης των ιδίων των βουλευτών και επαφίεται στη δική τους ευαισθησία. Εμείς, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η αυτοεξαίρεση που ζήτησαν οι δύο συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, ήταν θέμα δικής τους ευαισθησίας, παρά το γεγονός ότι θα είχαν να προσφέρουν πολλά στο έργο της επιτροπής. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ, είχε και έχει εμπιστοσύνη στα δύο αυτά πρόσωπα που ζήτησαν την αυτοεξαίρεση. Το γεγονός ότι τους συμπεριέλαβε στην σύνθεση αυτής της επιτροπής, ήταν ότι και οι ίδιοι, με δικής τους συνεισφορά και λειτουργία, συνέβαλαν στην αποκάλυψη αυτού του μεγάλου σκανδάλου., που ήταν από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής και οικονομικής ιστορίας του τόπου.

Παρά το γεγονός ότι δεν συμμεριζόμαστε και δεν συμφωνούμε με το γεγονός ότι αυτοεξαιρέθηκαν, η στάση τους του τιμά για την ευαισθησία που απέδειξαν και τιμά και αν θέλετε το ίδιο το κοινοβούλιο.

Πράγματι, κύριε πρόεδρε, ανάλογη στάση θα περιμέναμε και από άλλους συναδέλφους, παρά το γεγονός ότι δεν συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη, θα μπορούσαν να δείξουν μια προσωπική εαισθησία, καθώς και οι ίδιοι, με την δική τους λειτουργία, αλλά και με την ενδεχόμενη κλήτευσή τους να καταθέσουν ως μάρτυρες σε μια επιτροπή, καθώς την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη αυτό το σκάνδαλο, είχαν δημόσιες θέσεις και λειτουργήματα, τα οποία με τις πράξεις τους ή με τις παραλείψεις τους, ενδεχομένως, δημιούργησαν ζητήματα ηθικής και πολιτικής ευθύνης και συνεπώς, θα έπρεπε οι ίδιοι να είχαν αυτοεξαιρεθεί.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Χαλκιδική

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, καθώς και καταστροφές στο οδικό δίκτυο αλλά και σε γεωργικές καλλιέργειες, άφησαν πίσω τους οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν χθες την κεντρική Μακεδονία.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, καθώς και καταστροφές στο οδικό δίκτυο αλλά και σε γεωργικές καλλιέργειες, άφησαν πίσω τους οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν χθες την κεντρική Μακεδονία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Χαλκιδικής και κυρίως στο δημοτικό διαμέρισμα Στρατωνίου, του δήμου Σταγείρων - Ακάνθου, όπου χείμαρροι και χώματα κατέληξαν μέσα στον οικισμό.

Συνεργεία υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης καταγράφουν από το πρωί τις ζημίες που προκάλεσε η θεομηνία, ενώ με τη βοήθεια μηχανημάτων αντλούν τα νερά και καθαρίζουν τους δρόμους από τις λάσπες. «Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στο οδικό δίκτυο. Είμαστε τυχεροί που δε θρηνήσαμε θύματα. Αύριο, θα έχουμε πλήρη εικόνα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντινομάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Τζίτζιος.

Από χθες, εξάλλου, παραμένει κλειστός ο δρόμος Πολυγύρου - Ιερισσού, εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία σχεδόν σ’ ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής και ειδικότερα στις επαρχιακές οδούς Ιερισσού - Στρατωνίου, Στρατωνίου - Ολυμπιάδας, Τρυπητής - Ουρανούπολης, Αγίου Νικολάου - Πυργαδικίων και Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας.

Σε πολλά σημεία καταστράφηκε το οδόστρωμα από τα ορμητικά νερά της βροχής, ενώ σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου οι δρόμοι γέμισαν με πέτρες, χώματα και κλαδιά. Μάλιστα, στο τμήμα του δρόμου μεταξύ του Όρμου της Παναγίας και της Συκιάς, αποκολλήθηκαν κι έπεσαν βράχια από το βουνό.

Επίσης, κλειστή παραμένει από τις 11 το πρωί η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, στο ύψος του χωριού Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού. Στην περιοχή πλημμύρισαν χωράφια και γεωργικές εγκαταστάσεις, ενώ τα νερά της βροχής σκέπασαν γεωργικές εκτάσεις σε περιοχές των νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Ναυτεμπορική

"Κατέβηκε" το βουνό στο... δρόμο! Μεγάλη κατολίσθηση στα Πιέρια Όρη

Μεγάλη κατολίσθηση προκλήθηκε σήμερα στο δρόμο Φωτεινών - Κοζάνης στα Πιέρια Όρη κοντά στα διυλιστήρια του φράγματος της Μόρνας, όπου στην κυριολεξία "κατέβηκε" το βουνό στο δρόμο! Ευτυχώς κατά την ώρα της φοβερής κατολίσθησης δεν διερχόταν από το σημείο κάποιο αυτοκίνητο, γιατί θα θρηνούσαμε θύματα.

Στον τόπο της κατολίσθησης έσπευσε ο δήμαρχος Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου, ο οποίος δήλωσε : "Όπως βλέπετε η κατολίσθηση είναι καθολική και έχει κλείσει παντελώς ο δρόμος. Υπάρχει ένα μηχάνημα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει, διότι φοβάται ο χειριστής του, μήπως προκληθεί νέα κατολίσθηση και υπάρξουν θύματα.

Το δάσος αυτό ανήκει στο δασικό συνεταιρισμό Λόφου και εδώ είναι και ο πρόεδρος κ. Ευαγγελόπουλος, στον οποίο προτείνω με ένα έγγραφο να ενημερώσουμε και τον κύριο εισαγγελέα, ώστε να πιέσει τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τον εργολάβο, προκειμένου να διασφαλιστεί αυτή η περιοχή κατά μήκους 250 μέτρων, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε αργότερα και ανθρώπινες ζωές.

Είναι έργο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας , η οποία φέρει αποκλειστικά και μόνο την ευθύνη και πρέπει έστω και αυτήν ώρα να παρέμβει άμεσα και να το δούμε το θέμα σοβαρά. Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσω είναι ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή και αυτό πρέπει να ληφθεί ιδιαιτέρως υπόψιν".

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Στόχος

κλικ στο πρωτοσέλιδο για μεγέθυνση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ - ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ...

ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ - ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΤΗΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ

ΣΩΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ "ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ" - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ "POLICE"

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ - ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΚΛΟΚΟΖΑΣ;

ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΠΑ - ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ - ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ, ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΟΜΙΛΙΑ 6 ΩΡΩΝ) ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Και δεκάδες άλλα θέματα και στήλες πατριωτικού ενδιαφέροντος

Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΥΠΟΥ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Ευχαριστούμε την εφημερίδα Στόχος για την αποστολή του e-mail

Τι ΡΕΑΛ, τι ΑΛΦΑ, τι ΣΚΑΪ;


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η μεταφορά κάποιων θεμελιωδών εννοιών της πολιτικής στο ποδόσφαιρο θεωρείται από μερικούς ως περισσότερο βλάσφημη πράξη από τη μεταφορά κάποιων κλασικών δημιουργημάτων της Έβδομης Τέχνης από τις γιγάντιες σινεμασκόπ κινηματογραφικές οθόνες στις μικρές τηλεοπτικές. Μεταφέροντας τα επικά δημιουργήματα του Χόλυγουντ σε τηλεοπτικούς δέκτες μπορεί να μειώνονται η αισθητική και η επιβλητικότητά τους αλλά σκαρφαλώνει σε απίστευτα ύψη ο αριθμός των τηλεθεατών που συμμετέχουν στην οπτική πανδαισία!…

Η γυμνή αλήθεια, όμως, σοκάρει όταν αναλογίζεται κανείς ότι στη χώρα της «φαιδρής πορτοκαλιάς» τελικά η πολιτική του ποδοσφαίρου θεωρείται από πολλούς εξίσου θελκτική, αλλά και διεστραμμένη, όσο και το…ποδόσφαιρο της πολιτικής!

Σήμερα θα σας θυμίσω ότι η ΡΕΑΛ Μαδρίτης είχε μαζέψει πριν μερικά χρόνια ΟΛΑ τα γνωστά αστέρια στην ενδεκάδα της στοχεύοντας στην κορυφή για το Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πάνθεον αλλά τα αποτελέσματα ήταν «μαύρη» απογοήτευση, καθότι, όπως γνωρίζουμε εμείς οι Έλληνες…

« Όπου λαλούν πολλά κοκόρια…»

Την περίπτωση, και το «πάθημα» της ΡΕΑΛ Μαδρίτης μου έφερε στο νου στη μέση του φετινού χειμώνα το εξελισσόμενο πείραμα που αποτολμά ο ΣΚΑϊ μιμούμενος τον ΑΛΦΑ ο οποίος, όπως θυμάστε, πριν μερικά χρόνια είχε συγκεντρώσει στη μαρκίζα του ονόματα που δέσποζαν ως «τέρατα ιερά» σε προηγούμενες τηλεοπτικές σαιζόν στις μαρκίζες άλλων καναλιών του ελλαδικού τηλεοπτικού γίγνεσθαι…Χρηματοοικονομικά εκείνο το «πείραμα» του ΑΛΦΑ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και τα «μεγάλα αστέρια της TV» μετακόμισαν σε άλλες τηλεοπτικές στέγες…

Λέτε τις φετινές χειμερινές τηλεοπτικές μεταγραφές που ήδη ξεκίνησαν με Οικονόμου, Λυριτζή, Τσαπανίδου να υπαγορεύει η ιδιομορφία της ερχόμενης σαιζόν όπου θα ξετυλιχθεί η πολιτική ιλαροτραγωδία της προεκλογικής περιόδου για εκλογές «αρχόντων» Α΄ και Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης τον Νοέμβριο (με ψήφους ελληνοποιηθέντων…μεταναστών;)

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι σε αυτήν την αιτιολογία στηρίζεται η προσπάθεια του ΣΚΑΪ να χτίσει μια «πλατφόρμα αστέρων», ή πολύ πεζά πρόκειται για μια αντιγραφή της τακτικής των ΠΑΕ στις ποδοσφαιρικές μεταγραφές χειμώνα; Εάν πετύχει το πείραμα, που δοκιμάζει στη μέση μιας πολύ δύσκολης και για την Οικονομία και για την ελληνική TV συγκυρία ο ΣΚΑΪ θα γράψει ιστορία στο σύγχρονο ελληνικό τηλεοπτικό μάνατζμεντ.

Εάν αποτύχει; Είπαμε, τί ΡΕΑΛ τί ΑΛΦΑ, τί ΣΚΑΪ:

«Όπου λαλούν πολλά κοκόρια…»

Δραματική η κατάσταση σε περιοχές της Χαλκιδικής από τις πλημμύρες


Δραματική είναι η κατάσταση που αντικρύζουν οι κάτοικοι στις περιοχές της Χαλκιδκής που επλήγησαν χθες το απόγευμα και το βράδυ από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σοβαρότατες οι ζημίες που έχουν υποστεί το Στρατώνι και το Γομάτι, ζημίες και στην Ουρανούπολη, αλλά και στην περιοχή της Ορμύλιας, όπου η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί ακόμα και οι ειδικοί περιμένουν νέες πλημμύρες σήμερα, καθώς έχουν λιώσει και τα χιόνια στα βουνά.

Στην περιοχή του Λαγκαδά έχει πλημμυρίσει ο Μπογδάνας και υπάρχει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας. Τα ξημερώματα η Πυροσβεστική κατάφερε να διασώσει έναν άνδρα, το αυτοκίνητο του οποίου είχε παρασυρθεί από τα νερά.

Πηγή: Newsblog