Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Χαλκιδική

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, καθώς και καταστροφές στο οδικό δίκτυο αλλά και σε γεωργικές καλλιέργειες, άφησαν πίσω τους οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν χθες την κεντρική Μακεδονία.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, καθώς και καταστροφές στο οδικό δίκτυο αλλά και σε γεωργικές καλλιέργειες, άφησαν πίσω τους οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν χθες την κεντρική Μακεδονία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Χαλκιδικής και κυρίως στο δημοτικό διαμέρισμα Στρατωνίου, του δήμου Σταγείρων - Ακάνθου, όπου χείμαρροι και χώματα κατέληξαν μέσα στον οικισμό.

Συνεργεία υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης καταγράφουν από το πρωί τις ζημίες που προκάλεσε η θεομηνία, ενώ με τη βοήθεια μηχανημάτων αντλούν τα νερά και καθαρίζουν τους δρόμους από τις λάσπες. «Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στο οδικό δίκτυο. Είμαστε τυχεροί που δε θρηνήσαμε θύματα. Αύριο, θα έχουμε πλήρη εικόνα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντινομάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Τζίτζιος.

Από χθες, εξάλλου, παραμένει κλειστός ο δρόμος Πολυγύρου - Ιερισσού, εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία σχεδόν σ’ ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής και ειδικότερα στις επαρχιακές οδούς Ιερισσού - Στρατωνίου, Στρατωνίου - Ολυμπιάδας, Τρυπητής - Ουρανούπολης, Αγίου Νικολάου - Πυργαδικίων και Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας.

Σε πολλά σημεία καταστράφηκε το οδόστρωμα από τα ορμητικά νερά της βροχής, ενώ σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου οι δρόμοι γέμισαν με πέτρες, χώματα και κλαδιά. Μάλιστα, στο τμήμα του δρόμου μεταξύ του Όρμου της Παναγίας και της Συκιάς, αποκολλήθηκαν κι έπεσαν βράχια από το βουνό.

Επίσης, κλειστή παραμένει από τις 11 το πρωί η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, στο ύψος του χωριού Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού. Στην περιοχή πλημμύρισαν χωράφια και γεωργικές εγκαταστάσεις, ενώ τα νερά της βροχής σκέπασαν γεωργικές εκτάσεις σε περιοχές των νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: