Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δηλώσεις του Μάρκου Μπόλαρη για την ΕΛ.Β.Ο. και την Ε.Α.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Μ΄ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΟΧΙ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

(Δηλώσεις για την ΕΛ.Β.Ο. και την Ε.Α.Σ.)

Τι θα γίνει εάν κλείσουν η ΕΛ.Β.Ο. και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα , δηλαδή η ελληνική αμυντική βιομηχανία ;  Θα ήθελα να συνδέσω με δύο σκέψεις την σημερινή συγκυρία με όσα προηγήθηκαν, ώστε να οδηγηθούμε στη σημερινή δυσχέρεια.

Στο έλλειμμα της χώρας, για το οποίο αναγκαζόμαστε να εφαρμόζουμε προγράμματα ύφεσης, υπολογίζονται και όσα χρήματα δαπάνησε η χώρα π.χ. για την αγορά των υποβρυχίων. Και γνωρίζουμε ότι για την αγορά των υποβρυχίων διακινήθηκαν  και πολλές μίζες και μαύρο χρήμα. Δυστυχώς όχι μόνο για τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας που δικάζεται, αλλά και σε άλλα πρόσωπα, σε φορείς και σε παράγοντες.

Νίμιτς: Δύσκολη η διαπραγμάτευση Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς τη διαπραγμάτευση Ελλάδας - ΠΓΔΜ σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως είπε ο κ. Νίμιτς, ο υπουργός παρουσίασε με σαφήνεια τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης επί της τελευταίας πρότασης που είχε υποβάλει στους διαπραγματευτές των δύο πλευρών, τον περασμένο Απρίλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν διατυπώθηκε γραπτώς η απάντηση του κ. Βενιζέλου, ανέφερε ότι υπήρξε προφορική τοποθέτηση από την πλευρά του έλληνα υπουργού, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν σαφέστατη.

Στα άδυτα των κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας

 Ενα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκε στα χέρια αρχαιοκαπήλων είναι το χρυσό στεφάνι το οποίο φέρεται να εντοπίστηκε το 2000 σε αγροτική περιοχή της Νέας Απολλωνίας
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ

Για πρώτη φορά οι διωκτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα κατάφεραν να σπάσουν όλους τους κρίκους της αλυσίδας οργανωμένου κυκλώματος αρχαιοκαπήλων και να χαρτογραφήσουν από τη βάση ως την κορυφή της την "πυραμίδα" του παράνομου εμπορίου ελληνικών θησαυρών που αποκαλύπτονται σε λαθρανασκαφές και καταλήγουν σε οίκους δημοπρασιών στο εξωτερικό ή απευθείας στα χέρια πάμπλουτων συλλεκτών.

Οι έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησαν τυχαία στα μέσα του 2011 έπειτα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση 68χρονου που είχε πέσει θύμα τροχαίου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διερευνώντας το ενδεχόμενο ο 68χρονος να έχει πέσει θύμα δολοφονίας αλλά από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών ατόμων με τα οποία είχε επαφή ο 68χρονος προέκυψε ότι ήταν μέλος κυκλώματος λαθρανασκαφών!