Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Έκθεση «αναταγμένου» τμήματος στο Ανάκτορο των Αιγών

Αναπαράσταση των «αναταγμένων» αντικειμένων, όπως θα εκτεθούν στο αίθριο του υπό κατασκευή κεντρικού κτηρίου του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών.

«Πράσινο φως» από το Συμβούλιο Μουσείων

 «Αναταγμένα» αρχιτεκτονικά μέλη από τον δεύτερο όροφο της πρόσοψης του Ανακτόρου των Αιγών θα εκτεθούν στο ένα από τα δύο μεγάλα αίθρια που θα πλαισιώνουν το υπό κατασκευή κεντρικό κτήριο του Πολυκεντρικού Μουσείου.

Η σχετική μουσειογραφική μελέτη, που πήρε το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο Μουσείων, έδωσε το στίγμα της εικόνας που θα έχει ο επισκέπτης του εκθεσιακού χώρου, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος τον Οκτώβριο του 2015.

Επικίνδυνο e-mail διακινείται στο ελληνικό Ίντερνετ

Την επαγρύπνηση των χρηστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζητά με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή ένα παραπλανητικό e-mail που διακινείται τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για ένα μήνυμα που κάνει λόγο για δήθεν ευκαιρίες απασχόλησης και θέσεις εργασίας (σε διευθυντικά πόστα), ακόμη και στη χώρα μας, με υψηλές αποδοχές.

 Αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν όσους αναζητούν εργασία να αποστείλουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή ακόμη και χρήματα. Συγκεκριμένα, μπορεί να ζητηθεί να σταλούν:

«Βόμβες» Νικήτα: Δεν ψηφίζω Σπηλιωτόπουλο - Η ΝΔ να ονομαστεί... Νέα Πολιτική Άνοιξη!

«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά άφησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης τονίζοντας ότι η ΝΔ θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Νέα Πολιτική Άνοιξη» ενώ διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στον δεύτερο γύρο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκλογές 2014» του newsit.gr με τον Νίκο Ευαγγελάτο και τους δημοσιογράφους, Τάκη Χατζή και Ελένη Καλογεροπούλου είπε: «Δεν θα είμαι εγώ ο καλός Σαμαρείτης των εκλογών. Δεν είμαι πολιτικός τσοπάνης και όσοι με ψηφίσουν πρόβατα.

Χαλκός: Ένα μέταλλο που αφανίζει όλα τα μικρόβια

Στην αρχαιότητα ο χαλκός αντιπροσώπευε για τους Αιγύπτιους την αιώνια ζωή, την υγεία και την ευημερία και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αποστείρωση του νερού.

Ο Ιπποκράτης αντιμετώπιζε με χαλκό (ή χαλκό και μέλι) ανοιχτές πληγές και δερματικά προβλήματα, ενώ Ρωμαίοι, Αζτέκοι, Πέρσες, Ινδοί και Μογγόλοι τον είχαν πρώτο και καλύτερο για έλκη και μολύνσεις.

Άραγε πόσο χρήσιμο είναι σήμερα για την υγεία το παλαιότερο μέταλλο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού;

Aρκούδα με δισκοπάθεια… στο χειρουργικό κρεβάτι (Φωτο)

Μια αρκούδα με δισκοπάθεια. Ο Mango 19 ετών, η καφετιά αρκούδα από την Συρία, θα υποβληθεί σε εγχείρηση στην σπονδυλική στήλη.

Για τον λόγο αυτό το ζώο μεταφέρθηκε στο ζωολογικό πάρκο Ramat Gan Sfari, κοντά στο Τελ Αβιβ όπου την έβαλαν στο χειρουργείο, ξύρισαν την πλάτη της και θα πραγματοποιήσουν την πρώτη στα κτηνιατρικά χρονικά τέτοια επέμβαση.

Συμμετοχή του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Δημήτρη Τσούφη στην ημερίδα στη Νέα Καλλικράτεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προάγγελο της επερχόμενης νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας κ. Δημήτρη Τσούφη «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» και για τον ίδιο αποτέλεσε η χθεσινή ημερίδα που έλαβε χώρα στη Νέα Καλλικράτεια με πρωτοβουλία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, παρουσία όλων των υπολοίπων αρχηγών των συνδυασμών που κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές και πλήθους κόσμου.

Οφείλουμε να επαινέσουμε και να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του Συλλόγου για την πρόσκληση και τη διενέργεια της συνάντησης,

Στην Καστοριά το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων

Ρεπορτάζ: Κυριακόπουλος Δημήτρης

Το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων λειτουργεί στην Καστοριά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρυσι, χωρίς ιδιαίτερη προβολή, επισκέφθηκαν το ενυδρείο πάνω από 12.000 άτομα, από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και όλη τη χώρα.

Το ενυδρείο, που φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τον οποίο εγκαινιάστηκε (τον Ιούλιο του 2012), φιλοξενεί ενδημικά είδη ψαριών των ποταμών και των λιμνών της Ελλάδας, καθώς και μεγάλο αριθμό ξενικών ειδών που διαβιούν στις λίμνες της χώρας μας.

Αποτελείται από 49 δεξαμενές χωρητικότητας από 1 έως 1,6 κυβικά μέτρα, μία προσομοίωση της λίμνης της Καστοριάς και μία του ποταμού Αλιάκμονα.

Φίλε Αντώνη, πολύ αργά πια

 Χθες, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Είναι περίπου μια επανάληψη των 20 προτάσεων που είχε κάνει και το 1995 ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ στο Ζάππειο.

Και τότε οι προτάσεις του δεν κατάφεραν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, όπως το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Ούτε ο λαός, ούτε κανένα άλλο κόμμα πρόκειται να ασχοληθεί με αυτές, λίγες ημέρες πριν τις κάλπες. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά τις 25 Μαϊου η πολιτική ζωή θα είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα ανακηρύξει Άγιο τον γέροντα Παΐσιο

Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου επικαλείται το «Αγιορείτικο Βήμα», το οποίο μεταδίδει την είδηση ότι, τους αμέσως επόμενους μήνες, ο γέροντας Παΐσιος αναμένεται να ανακηρυχθεί Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται δεδομένο ότι οι γέροντες Παϊσιος, Ιάκωβος Τσαλίκης, Αμφιλόχιος, Εφραίμ Κατουνακιώτης και Σοφρώνιος του Έσσεξ θα συμπεριληφθούν στα δίπτυχα της Εκκλησίας.

Ο ίδιος ιεράρχης διέψευσε όσα ακούγονται περί αναβολής της αγιοκατάταξης του γέροντα Παϊσιου,

"Ισχυρός Δήμος" - Αστέριος Ζωγράφος - Μουσική συνάντηση

κλικ για μεγέθυνση

Επίσκεψη υποψηφίου δημάρχου Νέας Προποντίδας, Γιώργου Γκιλή σε Λάκκωμα - Άγιο Παύλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των προεκλογικών επισκέψεων του επικεφαλής του συνδυασμού Δημοκρατικής Συνεργασίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Γιώργος Γκιλής επισκέφτηκε χθες τις τοπικές κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Καλλικράτειας, Λακκώματος και Αγίου Παύλου. Ο κ. Γκιλής, αφού συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα του τόπου τους, είχε την ευκαιρία να τους γνωστοποιήσει το πρόγραμμα του συνδυασμού, σε σχέση με την περιοχή τους:

Λάκκωμα
Κατασκευή Νηπιαγωγείου
Επίσκεψη ιατρών δύο φορές την εβδομάδα
Κατασκευή οδικού δικτύου

Ομιλίες του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Δημήτρη Τσούφη, σε Ελαιοχώρια και Νέα Σύλλατα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλο και πιο ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η «Νέα Γενιά- Νέα Πορεία» καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές της 18ης Μαΐου.

Χθες Τετάρτη 7 Μαΐου, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης πραγματοποίησε τις κεντρικές του ομιλίες στα Ελαιοχώρια και τα Νέα Σύλλατα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις ομιλίες, στέλνοντας το μήνυμα πως η μετάβαση της Νέας Προποντίδας σε μία νέα εποχή προόδου και ανάπτυξης είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Με όραμα, αρχές, αξιοκρατία και ενότητα ο Δήμος μας θα κερδίσει τη θέση που του αξίζει.

Δημοσθένης Δαββέτας: Η κατά ΣΥΡΙΖΑ ευτυχία


Η κατά ΣΥΡΙΖΑ ευτυχία


      Το  ζήτημα της Ευτυχίας, δηλαδή του τι να κάνει κάποιος  ώστε να ζει ισορροπημένα μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, όντας έτσι βαθιά ευχαριστημένος από τις πράξεις και την ζωή του, απασχόλησε και συνεχίζει  να απασχολεί τους ανθρώπους. Ειδικά οι φιλόσοφοι όπως ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, οι Επικούριοι, οι Στωικοί, αλλά και οι μετέπειτα Σπινόζα και Καντ, ασχολήθηκαν επισταμένα με το θέμα προτείνοντας διαφορετικές λύσεις. Καμία από αυτές δεν έχει στατική και έτοιμη απάντηση και αφήνει περισσότερο χώρο στην αυτογνωσιακή πορεία του καθένα. Ειδικά στην Πολιτική το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο γιατί δεν αφορά μόνο ατομικά τον Πολίτη, αλλά το σύνολο τους, σαν οργανωμένη συλλογικότητα.

      Όταν λοιπόν διαβάζω ότι κάποιες θεωρίες φιλοδοξούν σε λίγα μόνο μαθήματα να λύσουν το πρόβλημα της Πολιτικής Ευτυχίας, εντυπωσιάζομαι και αναζητώ με έμμονη προσήλωση το ιδεολογικό τους δαιμόνιο.

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά
για τη Συνταγματική Αναθεώρηση- Μεταρρυθμίσεις

Κύριε εκπρόσωπε του Αρχιεπισκόπου, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριοι υπουργοί, φίλες και φίλοι,
    Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα! Για πρώτη φορά μιλάμε για το αύριο, χωρίς να φοβόμαστε ότι αυτό είναι κάτι το δύσκολο, ή το μάταιο, ή το μακρινό.    Για πρώτη φορά νοικοκυρεύουμε τη Χώρα και τελειώνουμε με τα ελλείμματα που μας γονάτιζαν, κατακτούμε την ανταγωνιστικότητα που μας αξίζει. Δηλαδή την Ελευθερία που μας αξίζει! Γιατί χωρίς ανταγωνιστικότητα θα ήμασταν πάντοτε εξαρτημένοι, από τους δανειστές και τα δανεικά. Για πρώτη φορά οραματιζόμαστε ένα αύριο, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.