Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

«Βόμβες» Νικήτα: Δεν ψηφίζω Σπηλιωτόπουλο - Η ΝΔ να ονομαστεί... Νέα Πολιτική Άνοιξη!

«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά άφησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης τονίζοντας ότι η ΝΔ θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Νέα Πολιτική Άνοιξη» ενώ διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στον δεύτερο γύρο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκλογές 2014» του newsit.gr με τον Νίκο Ευαγγελάτο και τους δημοσιογράφους, Τάκη Χατζή και Ελένη Καλογεροπούλου είπε: «Δεν θα είμαι εγώ ο καλός Σαμαρείτης των εκλογών. Δεν είμαι πολιτικός τσοπάνης και όσοι με ψηφίσουν πρόβατα.
Προφανώς για να αρνείται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος να απαντήσει για το εάν θα με στήριζε σε δεύτερο γύρο, δεν ενδιαφέρεται. Άρα αποσύρεται η στήριξή μου».

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «στις ευρωεκλογές αλλά και στις αυτοδιοικητικές θα δείτε εκπλήξεις. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι ο κ. Καμίνης στον δεύτερο γύρο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα είμαι εγώ». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «ο πρώτος από τον πέμπτο στον δήμο Αθηναίων δεν θα έχουν διαφορά παραπάνω από 5-6 μονάδες» ενώ βλέπει δύσκολα τον Ηλία Κασιδιάρη στον δεύτερο γύρο.

Για την αποχώρησή του από τη ΝΔ είπε πως δεν μετάνιωσε. «Μου δόθηκαν πολιτικά ανταλλάγματα για να μην κατέβω δήμαρχος, μου δόθηκαν υπουργεία. Ότι μετά τις ευρωεκλογές θα γίνει ανασχηματισμός. Είπα όχι. Είμαι χορτάτος από αξιώματα. Ένιωσα ότι άφησα πίσω μου το 50% της ιδεολογίας μου» είπε όταν ψήφισε για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. 

«Πυρήνας της ιδεολογίας της δικής μου ήταν η προστασία της ιδιοκτησίας. Όχι η μη φορολόγηση αλλά όχι η δήμευση της ακίνητης περιουσίας» είπε, χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας συμφωνία μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να δοθούν στον κ. Βενιζέλο, Περιφέρεια Αττικής και δήμος Αθηναίων.

«Σαμαράς και Βενιζέλος εφήυραν την διπλή υποψηφιότητα στο Δήμο της Αθήνας για να στηρίξουν τον Καμίνη» είπε. «Χάλασα τη μανέστρα για τη συμφωνία» πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη για ανικανότητα.

«Ήταν και το αμυντικό μου όπλο να είμαι βουλευτής και να στέλνω τα μηνύματά μου μέσα από τη Βουλή» τόνισε. Παράλληλα είπε ότι δεν ακολουθήθηκαν τα όσα ορίζει το κόμμα για τη διαγραφή του τονίζοντας ότι δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. «Ενοχλήθηκα από την αχαριστία αλλά δεν αλλάζω συναισθήματα για τον κ. Σαμαρά. Είναι καθαρά πολιτική η διαφωνία μου με τον Αντώνη» πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει «να ονομαστεί η ΝΔ… Νέα Πολιτική Άνοιξη» αφού είναι «πιο έντιμο από τη Νέα Ελλάδα».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμές για τις δημοσκοπήσεις. «Πως δικαιολογείται μέσα σε 24 ώρες δυο δημοσκοπήσεις να με δείχνουν 9 μονάδες πίσω και μια άλλη 4 μονάδες;» αναρωτήθηκε.

«Με τον Γιάννη τον Σγουρό είχαμε συνεργαστεί άψογα είπε, ερωτηθείς για το ποιον θα στηρίξει στην Περιφέρεια Αττικής. Μήπως είναι μία από τις περιφέρειες που είναι να πάρει το ΠΑΣΟΚ;» αναρωτήθηκε προσθέτοντας: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πoιον θα ψηφίσω».

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει ΝΔ στις ευρωεκλογές. «Εάν υπάρξει υποψήφιος στην ευρωλίστα στη ΝΔ που έχει παραπλήσιες ή παρόμοιες απόψεις με μένα για την Ευρώπη θα τον ψηφίσω. Αριστερά δεν ψηφίζω».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «είναι νωρίς για να απαντήσω για το εάν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές, εάν δεν εκλεγώ».

Ο ίδιος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «αρνούμαι να πειστώ ότι υπάρχει τόση πολιτική αφέλεια εκεί. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν».

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: