Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Είκοσι χρόνια φυλάκιση η ποινή για Τσοχατζόπουλο

της Εύας Καραμανώλη

Ποινή φυλάκισης είκοσι ετών επέβαλε το δικαστήριο στον Ακη Τσοχατζόπουλο. Φυλάκιση 12 χρόνων επιβλήθηκε στην Βίκυ Σταμάτη και 16 χρόνια στον Γιώργο Σμπώκο. Κρίθηκαν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι πλην δυο.

Την ανώτατη προβλεπόμενη τιμή, αυτής της κάθειρξης 20 ετών, εισήγηθηκε να επιβληθεί στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γεωργία Αδειλίνη. Νωρίτερα το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Αυτή ήταν και η απόφαση του δικαστηρίου για τον Τσοχατζόπουλου, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι επειδή έχει ξεπεράσει το 70ο έτος της ηλικίας του αποφυλακίζεται όταν συμπληρώσει στο 1/5 της ποινής του, ενώ οι μέρες μετράνε διπλές (δηλαδή τα είκοσι χρόνια πρακτικά μετατρέπονται σε δέκα).

Άρση ασυλίας για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα ζητoύν οι ανακριτές

Νέοι μάρτυρες τους εμπλέκουν στο σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής

Αίτημα άρσης ασυλίας τριών βουλευτών της ΧΑ υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

Ένοχος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

 Την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχεται από παθητική δωροδοκία προκαλώντας ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, αποφάσισαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ενόχους έκριναν ακόμη και τους:

Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Νίκος Ζήγρα,  Παναγιώτη Σταμάτη, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Αστέριος Οικονομίδη, Γιώργο Σαχπατζίδη, Γιάννη Σμπώκο, Ταλίτα Τσεκούρα, Οράτιο Μελά, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, Νίκο Γεωργουλάκη, Γιώργο Κωνσταντάτο, Νίκο Καρατζά και Φώτη Αρβανίτη.

Στην Ευελπίδων παρουσιάστηκε ο βουλευτής της ΧΑ Μπούκουρας

Έθεσε εαυτόν αυτοβούλως στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Xαρακτήρισε «ψευδομάρτυρα» τον μάρτυρα Δ που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών» - Στο εδώλιο την Τρίτη ο Μπαρμπαρούσης - Νέα προθεσμία πήρε η Σκορδέλη

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου -όπως δήλωσε- στους δημοσιογράφους να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής ανέφερε ονομαστικώς τον μάρτυρα Δ, που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή, ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών» και τον χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρα».

Στο Ισραήλ ο Σαμαράς

Η ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης ο σκοπός του ταξιδιού

Πετάει σήμερα το απόγευμα για Τελ Αβίβ - Ενεργειακά και αμυντική συνεργασία στην ατζέντα των συναντήσεων με Πέρες και Νετανιάχου - Οι επιχειρηματίες που θα ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό

Η οικοδόμηση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ που περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη της ενεργειακής και της αμυντικής συνεργασίας είναι ο σκοπός της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός που πετάει σήμερα το απόγευμα για το Τελ Αβίβ συνοδεύεται στην επίσκεψή του από οκτώ υπουργούς. Η κυβερνητική αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, Δημοσίας Τάξεως Νίκο Δένδια, Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο Ανώτατο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Ελλάδας Ισραήλ.

Καρατζαφέρης: «Έσωσα» τον Βορίδη

«Το 1998, όταν εγώ έλεγα να μαζέψουμε κάποιους από τη Χρυσή Αυγή στη ΝΔ μου επετέθησαν. Ήταν παιδιά της ΟΝΝΕΔ, τα οποία από τη χαλαρή πολιτική του αείμνηστου τότε Έβερτ, είχαν φύγει. Τότε μπορούσαμε να τα σώσουμε. Τώρα είναι βέβαια πάρα πολύ αργά» τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στο πρωινό του ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη σχετικά με το αν ο ίδιος έχει... σώσει κάποιον, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε:

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση της Μελέτης ολοκλήρωσης του Οδικού Δικτύου Κασσάνδρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:30 στο SANI BEACH HOTEL στην αίθουσα "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" για την παρουσίαση της Μελέτης ολοκλήρωσης του Οδικού Δικτύου Κυκλώματος Κασσάνδρας,από την Περιφερειακή Ενότητας Χαλκιδικής με θέμα κόμβος Κασσανδρείας – Πευκοχώρι συμμετείχε και το Επιμελητήριο δια του προέδρου του  κου Γκιλή Γεώργιου.

Στη σύσκεψη που προσκαλέστηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Χαλκιδικής, ο κος Γκιλής στην εισήγησή του, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι ο νομός  υστερεί σε έργα υποδομής (οδικά δίκτυα, λιμάνια, φράγματα, βιολογικοί καθαρισμοί) βασιζόμενος σε εμπεριστατωμένες μελέτες του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που επιβεβαιώνουν την ανάγκη υλοποίησης των.