Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Την Τετάρτη ξεκινά το θερινό ωράριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

(Φωτογραφία: Eurokinisi)
Αθήνα

Από τις 08:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα θα μπορεί να επισκέπτεται το κοινό τους αρχαιολογικούς χώρους για τον μήνα Απρίλιο και από τις 20:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ τα μουσεία, σύμφωνα με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και Μνημεία.

Το διευρυμένο ωράριο θα ισχύει έως και την 31η Οκτωβρίου 2015, ενώ την πρώτη Κυριακή του Απριλίου (5 Απριλίου 2015) οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία θα είναι ανοιχτά για το κοινό με μονή βάρδια, λόγω ρύθμισης θεμάτων του προσωπικού.

Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας ισχύει για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Τούρκος καθηγητής Φιλοσοφίας: Αμύθητοι θησαυροί στα θεμέλια της Αγίας Σοφίας

O Τούρκος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης Sabah F. Aslan μίλησε στην εφημερίδα Sabah με αφορμή το νέο του βιβλίο και  υποστηρίζει πως κάτω από τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας είναι θαμμένες από τους Βυζαντινούς τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι.

Ο καθηγητής ισχυρίζεται πως οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίαςέχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την ονομασία Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.

Επίσης, ο Aslan ο οποίος επικεντρώνει εδώ και πολλά χρόνια την ερευνητική του δραστηριότητα στην Αγία Σοφία,

Τουρκία: Μπλακ άουτ σε πολλές πόλεις

REUTERS/OSMAN ORSAL

Το μετρό της Κωνσταντινούπολης και η σιδηροδρομική σήραγγα που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική όχθη της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας εκκενώθηκαν.

Διακοπή της ηλεκτροδότησης χωρίς προηγούμενο εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια πλήττει περισσότερες από 20 επαρχίες της Τουρκίας, περιλαμβανομένων των πόλεων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, όπου η κυκλοφορία του μετρό και των τραμ έχει διακοπεί, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η διακοπή ενδέχεται να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, αλλά πρόσθεσε πως «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα»,

Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» αναγνωρίσθηκε ως κόμμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31.03.2015

Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» αναγνωρίσθηκε ως κόμμα

Κλιμάκιο της Σοσιαλιστικής Προοπτικής με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου το φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα για την επίσημη αναγνώριση της κίνησης ως πολιτικό φορέα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με την πράξη αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολύμηνη προσπάθεια συστηματικής πολιτικής και οργανωτικής δουλειάς για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου με ιδεολογικο-πολιτική αναφορά στο δημοκρατικό πατριωτικό σοσιαλισμό.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας - «Άρρητος Θρήνος – Λύπη Αμίλητη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του πνεύματος του Πάσχα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας θα πραγματοποιήσει την ακόλουθη εκδήλωση:

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

«Άρρητος Θρήνος – Λύπη Αμίλητη»: μέσα από την εικόνα, τον αφηγηματικό και τον ποιητικό λόγο, την απαγγελία και την υποκριτική, θα παρουσιαστούν μορφές του παρελθόντος που μπόρεσαν -μέσα από τον θρήνο- να κατευνάσουν τον πόνο από τον χαμό προσφιλών τους προσώπων. Κυρίαρχες οι μορφές που βίωσαν τον αφόρητο πόνο, την ανείπωτη οδύνη, με την Παναγία να πρωτοστατεί και να γίνεται σύμβολο της κάθε πονεμένης μάνας.

Ξεκινούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Γηροκομείου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εργασίες για την αποπεράτωση του Δημοτικού Γηροκομείου Πολυγύρου. Σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, υπέγραψε τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Πρότυπου Δημοτικού Γηροκομείου Πολυγύρου – Αποπεράτωση» με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία δεσμεύεται να το παραδώσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Η παρέμβαση, προϋπολογισμού 3.143.080 ευρώ, ενταγμένη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αφορά την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία του υφιστάμενου γηροκομείου Πολυγύρου, που αποτελείται από τρεις ορόφους.